Zobacz pełną wersję : Na jejdziecko.pl o chustach i nosidłach :/
Ten artykulik: http://jejdziecko.pl/a-ty-nos-nos-swoje-dziecko jest okej.
Ale w tym: http://jejdziecko.pl/nosidlo-czy-chusta to jakieś bzdury, i jeszcze to zdjęcie w wisiadle O_O
Nie wiem czy to jakiś znany portal jest? Bo niezbyt jestem obeznana z dzieciowymi portalami.
[autokomentarz po namyśle] Coś się ze mną porobiło chyba ostatnio, że tak mnie zalergizowało na wisiadła. Już mi Mąż zwracał uwagę, że naprawdę nie muszę na widok każdego niemowla w wisiadle robić mu zacietrzewionego wykładu, bo jego akurat nie ma potrzeby nawracać. Ech. No ale za obcą panią w wisiadle przecież z tym wykładem nie polecę.
Mnie tylko bardzo razi niemowlak noszony przodem do świata. W ramach chustowych poszukiwań zajrzałam na ebay'a i ku swojemu przerażeniu ujrzałam tam zdjęcia dzieci zawiązanych w chustach przodem do świata:duh: (to chyba jeszcze gorsze niż nosidło). Dziecko ma plecy nienaturalnie wygięte (wydaje się,że kręgosłup piersiowy jest wygięty w drugą stronę), a nóżki wiszą mu swobodnie (dyndają), zamiast być ułożone i trochę unieruchomione w pozycji żabki. Straszny widok :(
Wiecie co, a ja dzisiaj podeszłąm do państwa z dziewczynka w babybjornie przodem do taty i delikatnie zaczelam rozmowe. Ze bardzo ładnie że noszą przodem i że tulą dzidzie, ale czy przypadkeim tacie nie przeszkadzają majtające nózki? Poradziła żeby uważali ile takie nosidło ma między nóżkami... Powołałam się na klub kangura i Alika w chusćie ;-) i zaczęłam mówić o bioderkach itp. Okazało się że oni po prostu nie wiedzieli że jest coś lepszego... W ogóle dowartościowałam się, po mnie potraktowali jak eksperta jakiegoś, wypytali o chodziki itp... Ogólnie, chyba trzeba dobrze trafic i delikatnie rozmawiać...
Ciekawe, kto napisał komentarze pod artykułem :-)
Noszenie przodem do świata nie zabija, moja starsza też tak była noszona, bo też nie wiedziałam, że jest coś lepszego. Ale sama nigdy bym nie zaczepiła nikogo, brak mi odwagi - trudno, mnie też nikt nie uświadamiał ;-)
natasszzka87
21-07-2009, 09:19
Ciekawe, kto napisał komentarze pod artykułem :-)
;-)
Też jestem ciekawa... Może któraś z dziewczyn, halo ujawnić się:hello:
Al,e 1 artykuł zaciekawia osoby niewiedzące nic o chustach to dobrze:)
Podejść też nie mam odwagi, zawsze mam wrażenie,że dany tata czy mama zaczną na mnie krzyczeć ze co mnie to obchodzi..
paskowka
21-07-2009, 10:40
Podejść też nie mam odwagi, zawsze mam wrażenie,że dany tata czy mama zaczną na mnie krzyczeć ze co mnie to obchodzi..
Też mam takie wrażenie, więc nie podchodze, fakt, ze widziałam takie wisiadło raz i na dodatek tata miał to wisiadło na biodrze. Zrobiłam wykład mezowi, który stwierdził, żebym sie od niego odczepiła, bo przecież on tak nie nosi:) I zebym poszła nawsadzała temu facetowi. Ale sie nie odważyłam:)
wrapsodia
21-07-2009, 11:48
Przecież to czysta sponsorowana reklama Babybjorna! Takie praktyki powinny być zabronione! :mad
karolinka251
21-07-2009, 11:49
Napisałam tam w komentrzach że przykre kiedy się rodzicom wciska g...o tylko dlatego że firma BB za to płaci
Odesłałam zainteresowanych na nasze chusty.info:-))
Nerwy mi puszczają jak czytam takie bajdurzenie okraszone zdjęciem konkretnej marki.
Ostatnio obserwowałam ojca,który nosił malucha przodem do świata w wisiadle.Obojgu było niewygodnie,bo dzieć się wiercił,a tato nienaturalnie wygięty do tyłu ledwo szedł,ale jak zobaczył naszego robala w chuście,to się tak skrzywił,jakby jakąś patologię zobaczył.Nie miałam odwagi zagadnąć.W każdej innej sytuacji chętnie się dzielę tym,co sama wiem.
kasiulka1975
21-07-2009, 19:44
Dokladnie-reklama i tyle.Nie moge patrzec jak widze dzieci przodem do swiata noszone i te nozki...
tylko powtórzę- sponsorowane żenujące bzdety :/
ja nie mogę patrzeć na bjorny. mój mąż mówi na to gipsowe wisiadło.
To jest ewidentny ukryty sponsoring.:mad
Ale i tak najbardziej podobają mi się Wasze komentarze pod artykułem. :lool:Jesteście boskie. :lol:
natasszzka87
21-07-2009, 21:58
[QUOTE=Natalia;296661
Ale i tak najbardziej podobają mi się Wasze komentarze pod artykułem. :lool:Jesteście boskie. :lol:[/QUOTE]
Mnie też:rolleyes: Autorka nie potrafiła obronić nawet swojego stanowiska:lool:
Pani się Was nie spodziewała. :lool:
slonetshko
21-07-2009, 23:07
Pani się Was nie spodziewała. :lool:
Hahaha:applause::applause:
Dobra robota dziewczyny
A swoją drogą, nic dodawac nie muszę, oprócz grrr wstrętna ukryta reklama :twisted:
magdalenazz
22-07-2009, 11:31
Ja dodałam tam swój komentarz. Normalnie jak można pisac takie bzudry??? Jak tylko to przeczytałam to od razu przyleciałam na forum,żeby Wam link wstaiwć, ale widze że już ktos zrobił.
Zgadza się, toć to czysta reklama nosidła. No a widząc to wiązanie, to ja, nowa w temacie, a od razu mi się lampka zapaliła, że coś jest nie tak.