Zobacz pełną wersję : Jade a Zara?
truscaffka
20-07-2009, 22:58
oglądałam ostatnio w internecie chusty firmy ellevill - i takie pytano mam - czym się różnią te dwie chusty, jade i zara (poza ceną i wzorem oczywiście)? nie miałam szansy żadnej macać, i sądząc po wielgachnej kolejce do testowania zar, tej szansy mieć nie będę, bo prędzej mi chyba córa za maż wyjdzie :lol:, chyba, że pęknę, bank obrabuję i sobie jakaś po prostu kupię :)
więc, jak to jest z tymi chustami, zdradźcie?
A Tulipowna niejest czasem z Poznania?
Nie mozesz sie znia umowic?
s.
oglądałam ostatnio w internecie chusty firmy ellevill - i takie pytano mam - czym się różnią te dwie chusty, jade i zara (poza ceną i wzorem oczywiście)?
podpisuję się pod Twoim pytaniem, także chciałabym wiedzieć czym jade różni się od zary
ja macałam zarę, zakochałam się w niej :heart:
marzę o własnej
a Tulipowa niejest czasem z Poznania?
Nie mozesz sie znia umowic?
s.
No właśnie, umów się z Tulipowną :)
tulipowna
21-07-2009, 09:48
zapraszam do mnie! popoludniami jestem w domu.
pisz na priv jakby co :)
zapraszam!
tulipowna
21-07-2009, 09:55
oglądałam ostatnio w internecie chusty firmy ellevill - i takie pytano mam - czym się różnią te dwie chusty, jade i zara (poza ceną i wzorem oczywiście)? nie miałam szansy żadnej macać, i sądząc po wielgachnej kolejce do testowania zar, tej szansy mieć nie będę, bo prędzej mi chyba córa za maż wyjdzie :lol:, chyba, że pęknę, bank obrabuję i sobie jakaś po prostu kupię :)
więc, jak to jest z tymi chustami, zdradźcie?
zara i jade roznia sie splotem i wzorem. jade to taki pomniejszony wzor zary i przebiega w innym kierunku (w zarze te pasy ida wzdluz a w jade wszerz chusty). zara jest bardziej zbita, zwarta, nie uswiadczysz tam zadnych przeswitow. natomiast jade jest bardziej azurowa, taka troche indiowa.
truscaffka
21-07-2009, 09:55
zapraszam do mnie! popoludniami jestem w domu.
pisz na priv jakby co :)
zapraszam!
tulipowna, kochana, to ja napiszę do Ciebie na priv w takim razie...wieczorem, bo mi teraz córa nie daje, bo gada do mnie i myśli zebrać nie można :)
tulipowna
21-07-2009, 09:59
tutaj porownanie:
http://farm4.static.flickr.com/3610/3552707138_0383d84250.jpg
i zblizenie splotu JADE
http://farm4.static.flickr.com/3565/3551896123_16670f1b11.jpg
truscaffka
21-07-2009, 21:41
zara i jade roznia sie splotem i wzorem. jade to taki pomniejszony wzor zary i przebiega w innym kierunku (w zarze te pasy ida wzdluz a w jade wszerz chusty). zara jest bardziej zbita, zwarta, nie uswiadczysz tam zadnych przeswitow. natomiast jade jest bardziej azurowa, taka troche indiowa.
dzięki tulipowna, ta jade taka mi się właśnie wydawała bardziej...delikatna od zary...piszę na priw do Ciebie :)
Czytam czytam i dalej nie moge sie zdecydowac :duh: urodzinki mam za tydz i mam jedna wybrac w ramach prezentu, ale sama nie wiem ktora :( ot dac babie wybor...
to ja jeszcze dodam, że zara jest gładsza i cieńsza w dotyku. w jade wzór jest wypukły, "czepia się", co powoduje, że troszkę trudniej się ją dociąga. ale nosi świetnie. no i pięknie wygląda :D
Jade jest bardziej szorstka w dotyku i bardziej rozciągliwa.
Jak dla mnie Zara zdecydowanie fajniejsza, ale to subiektywne odczucie. Zależy kto co lubi.
Czytam czytam i dalej nie moge sie zdecydowac :duh: urodzinki mam za tydz i mam jedna wybrac w ramach prezentu, ale sama nie wiem ktora :( ot dac babie wybor...
A nie chcesz sprobowac z moim jade spring?Wysylka akurat przed urodzinami by byla....:rolleyes:Raz wyprany,niewiele smigany.
Kusisz kusisz:ninja:patrzylam wlasnie na Twoje ogloszenie.
Z tym ze mnie wlasnie jesli juz mowa o Jade to swedzi Candy, Mauve albo - poniewaz jesieno zimowe klimaty ida to moze Fog (fajna bo idzie kolorystycznie chyba ze wszystkim) Siedze juz od trzech dni i nie moge sie zdecydowac:roll:
A Spring tez cudna (lubie zielenie) choc w kwestii odcieni to chyba Fresh mi bardziej podchodzi :)