Zobacz pełną wersję : Do jakego wieku w manduce?
Wiem, że do 20 kg dziecia można nosić. Tak patrzę na mojego prawie 20 kg prwie ;-) czterolatka, który uwielbia być noszony- czy nie będzie za małe????
kajkasz1
18-07-2009, 14:33
Nie patrz na wymiary tylko na szerokość panela u dołu. Dziecko w nosidle powinno mieć materiał prawie od kolanka do kolanka, a w wieku 4 lat to już sporo. Manduca wystarczyła Kubkowi do jakichś 3 lat, potem musiałam się z nią pożegnać właśnie przez to, że nóżki zaczęły mu smętnie zwisać. Teraz mam 7Panel od Oli, szyty pod wymiar i jest dużo wygodniej. Przynajmniej Kubie, bo ja zawsze będe zachwycona wygodą Manduki. Najlepiej zmierzyć osobiście i wtedy zdecydować.
moje dziecie nie ma dwoch lat a juz mam wrazenie, ze lada moment Manduca bedzie za mala buuu
andziulindzia
18-07-2009, 19:36
Długość panela też ma swoje znaczenie. Moja trzylatka była juz do manduci za wysoka
ithilhin
18-07-2009, 20:50
jak nosidlo ma miekkie wypelnienia przy nozkach to takiemu juz dawno sprawnie chodzacemu dziecku wytraczy, ze bedzie siegalo do polowy ud mniej wiecej - no i wiadomo, ze to nie jest juz noszenia na 2 godziny.
panel wystraczy jak siega pod ramionka
dokładnie jak Gosia mówi - u większych dzieci nie musi iść od kolanka do kolanka ;)
a mój Franek mieści się w manduce ale już ledwo ledwo.. panel ma pod pachami ( za miesiąc bęzie miał 3 lata)
Mój filigranowy trzyipółlatek mieści się bez problemu (waga: 14 kg, wzrost: 98 cm).
Dzięki dziewczyny! To mi się trochę rozjaśniło :). Faktycznie dla starszego będzie za małe, ale młodszy chyba się jeszcze zmieści :lol:
:thanks:
biedronki-3
05-08-2009, 13:52
dziewczyny czy kóraś mogłaby mi zmierzyć panel bez pasa biodrowego szerokość i wysokośc, proszę