PDA

Zobacz pełną wersję : Wielorazówki w żłobku

darijah
09-07-2009, 23:18
Milena od września idzie do żłobka. Zastanawiam się czy nie będzie tam problemu z wielorazówkami. Wolałabym nie pytać wcześniej tylko postawić ich przed faktem dokonanym. Teraz używamy głównie tetry/ręczników z ikei i otulaczy ale myślę, że ta opcja jest bardziej kłopotliwa i faktycznie mogą być na nie.Aby ułatwić im sprawę w tym celu zamierzam uszyć trylion kieszonek i przynosić już z wkładkami w środku.Myślicie, że się zgodzą?

Tak bardzo nie chciałabym wracać do pampków:frown

dominika79
09-07-2009, 23:20
Dariah - jesli mi Hanię przyjma jednak do złobka..to tylko w wielorazówkach :D -tyle, że ja ich tez nie uświadamiałam.. po prostu zaprowadzę z pieluchami jakie uzywamy..

pomijając wszystkie inne względy - (Hania jest uczulona na zwykłe jednorazówki) to kogos moze nie byc stac finansowo na kupowanie jednorazówek i to raczej powinno byc wzięte pod uwagę.

Lucy van Pelt
09-07-2009, 23:21
powiedz, że ma uczulenie na jednorazówki i może być tylko w wielorazowych :)

Dagmara
09-07-2009, 23:45
Kiedyś już było. Ktoś pisał, że daje kieszonki czy AIO i nie było problemu.

mamaduo
10-07-2009, 07:32
tez mi sie wydaje ze z AIO/kieszonkami nie bedzie problemu. w koncu zaklada sie jak pampka. I tekst o alergii - tez powinien wystraczyc.

formichiere
10-07-2009, 09:47
Kieszkonki i AIO to jak pampki przecież tylko nie do kosza a do woreczka trzeba włożyć. Ja jestem ciekawa jak z wysadzaniem malychów jest w żłobku. Kiedyś to pewnie sadzały na nocnik ale teraz jak dzieci do przedszkola chodzą w pieluchach to nie wiem.

Dagmara
10-07-2009, 09:58
Kieszkonki i AIO to jak pampki przecież tylko nie do kosza a do woreczka trzeba włożyć. Ja jestem ciekawa jak z wysadzaniem malychów jest w żłobku. Kiedyś to pewnie sadzały na nocnik ale teraz jak dzieci do przedszkola chodzą w pieluchach to nie wiem.

W państwowych wysadzają.

mamaduo
10-07-2009, 10:13
W państwowych wysadzają.

serio? no cos takiego! :thumbs up:

Gertruda
10-07-2009, 10:20
Jak byłam w żłobku do którego będzie chodził Kajcik to dyrektorka powiedziała, że to nie ma żadnego problemu jak dla nich jedynie trzeba codziennie dostarczyć odpowiednią ilość pieluch i jakiś woreczek na brudy. A z tego co wiem to przynajmniej w tym naszym upatrzonym żłobku dzieci są regularnie wysadzane - tak wszystkie po kolei co tam np. 2 godziny. Nie wiem jak to będzie w praktyce...

ina
10-07-2009, 10:21
Myślę, że nie powinno być problemu z wielorazówkami. Najlepiej powiedz na wstępie, że w jednorazówkach się odparza ;)

karolinka251
10-07-2009, 10:30
u Zośki w żłobku dzieci są wysadzane od momentu kiedy siedzą samodzielnie:-)

pszczolka
10-07-2009, 11:37
u nas w żłobku, do ktorego pójdzie moja wandzia (chociaz nie wiem kiedy to będzie, bo jest przeogromiasta kolejka, oby predko:) pani również mowila, ze dzieci są wysadzane jak tylko siedzą i rodzaj pieluch nie ma znaczenia, byle starczylo na caly dzien.

darijah
10-07-2009, 17:15
uff... to mnie uspokoiłyście trochę. O uczuleniu na pampki też myślałam ale wolałabym nie używać tam słowa alergia lub podobnego. Bałabym się, że odeślą nas do jedynego we Wrocławiu żłobka dla dzieci z alergiami :duh: W ogóle mam wrażenie ( na razie nawet nie uzasadnione), że jakiekolwiek odchylenie od normy będzie dla nich problemem i powodem do rozwiązania umowy.

Agakakaka
10-07-2009, 17:31
W naszym żłobku przynosi się pieluchy góra dzieciom do dwóch lat. Panie ostro uczą nocnika. Basia poszła do ostatniej grupy takiej od około 2,5 do 3 lat i absolutnie już nie wolno było wręcz przynosić pieluch. Jej się zdarzało zesikać jeszcze podczas snu, ale panie powiedziały, ze jak się zsika to przebiora i zmienią pościel. Ani razu nie miała wpadki.

Mamusia Jasia
11-07-2009, 23:25
Mój Jaś jest w pierwszej grupie ( do około 1,5 r.) i dzieci są wysadzane. Niestety jedzie tam na jednorazówkach. Myślę,że z AIO nie byłoby problemu tyle,że ja nie mam takiej ani jednej. W domu używaliśmy przez jakiś czas tetry, a później już formowanki i otulacz. To moim zdaniem byłoby dla cioć kłopotliwe. Ale gdybym miała AIO to bym takie dawała. Musiałabyś mieć ich dużo.

alerion1
28-10-2009, 11:13
No i Jak Dirajah?
Udało się przeforsować wielorazówki w żłobku?
Jestem tematem mocno zainteresowana bo mojego małego też poślę do żłobka.
Zastanawiam się w co go do tego żłobka wyposarzyć. Wolałabym formowanki plus otulacz niż kieszonki, bo jakoś mi się te ostatnie mniej przewiewne wydają.

Gertruda
28-10-2009, 12:18
Nam kobieta w żłobku powiedziała, że wielorazówki tak, ale muszą być "szybkie" w zakładaniu czyli najlepiej już skompletowana kieszonka albo AIO...

wanderluster
28-10-2009, 22:51
Moje dziecko w kieszonkach chodzi.

Trzeba pilnować i przypominać, żeby go nie kremowały.

A poza tym był jakiś cyrk z koszem na pieluchy - przynieśliśmy kosz, ale ponoć ktoś zwrócił uwagę, że powinien być hermetyczny; tyle że nie potrafili nam wytłumaczyć dokładnie, o co chodzi. W końcu wszyscy machnęli na to ręką (bo jednorazówki są w normalnym koszu, niehermetycznym) i kieszonki Marcela lądują w zwykłej balbince.