Zobacz pełną wersję : indio konta bb
monikaluk
09-07-2009, 11:22
poradźcie co wybrać? czy dla początkującej będzie to jakaś różnica? generalnie nie chciałabym sie zniechęcić trudami motania i nie przepłacić jeśli to mnie nie wciągnie (chociaż myślę że jednak wciągnie) tylko nie piszcie żeby wybrać co mi sie podoba bo jest taki wybór że z obu rodzajów mi się podobają, więc faworyta brak. jestem całkowicie zamotana a chusty brak.
Mayka1981
09-07-2009, 11:26
kup dwie:ninja:
a może idź na jakieś spotkanie i pomacaj sobie?
ostatecznie rzuć monetą:lol:
bb są chyba cieńsze niż indio....i tańsze...ale w sumie-rzecz gustu :cool:
IMO Indio wygrywa zdecydowanie. Ze wszystkich chust najbardziej lubię Indio.
Ja kocham indio i od indio zaczynałam ;-). Hibiscus to moja pierwsza chusta ;-)
anifloda
09-07-2009, 12:07
Dla początkującego bez większej różnicy według mnie.
bb są chyba cieńsze niż indio....i tańsze...ale w sumie-rzecz gustu :cool:
Zależy jakie indio. Limitowane mogą być sporo cieńsze od BB.
[QUOTE=monikaluk;287485tylko nie piszcie żeby wybrać co mi sie podoba bo jest taki wybór że z obu rodzajów mi się podobają, więc faworyta brak. jestem całkowicie zamotana a chusty brak.[/QUOTE]
a ja napiszę - weź tą która ci się wizualnie bardziej spodoba :ninja:
ciężko doradzić przez internet naprawdę.. jednym BB bardziej pasują, innym indiaki.. wolny wybór masz niestety :) wybieraj tą do której serce mocniej zabije
Agakakaka
09-07-2009, 12:16
Ja już pisałam. Akurat indio eise z lnem i bb to były moje dwie pierwsze chusty używane równolegle. Indio jest piękne i jakoś snobistycznie ciągle go pragnę, ale walczę ze sobą, bo przy eise się umęczyłam. Miałam obie chusty na wakacjach i indio mi się piekielnie zaciągało. BB była tak niewymagająca. Genarealnie wolałam babylonię, bo była cieńsza, mimo iż indio limitowane i dość cienkie. Nosiła tak samo dobrze moje kochane 12kg dziecka. Fakt indio ma to do siebie, ze można je zawiazać byle jak i jest komfortowo, cieńsze chusty wymagają większej precyzji wiązania, zozprostowania fałdek, ale przy babylonii to miało znaczenie dopiero przy długim noszeniu.
Powiem tak, dziś z perspektywy czasu wybrałambym na poczatek coś w stylu Babylonii, ze względu na cenę. A jak by mnie wciągnęlo potem to bym uzbierała na jakies piękne indio, ale nie limit tylko takie ściślej tkane.
Ja zaczynałam od BB i uważam, że to świetna chusta na początek. Wiele wybacza, wspaniale nosi i kosztuje mniej niż indio.
tak naprawde obydwie sa super i latwo sie wiaza - ja zaczynalam od BB i byla super - indio tez fajne, ale jak juz ktos pisal latwo sie zaciaga i drozsze. Wybierz to co Ci sie bardziej kolorystycznie podoba, za jakis czas moze i tak zmienisz :) Albo wybierz sie gdzies na macanko jesli masz mozliwosc.
Cokolwiek wybierzesz na pewno bedziesz zadowolona, bo obie chusty sa super!
Powodzenia.
monikaluk
13-07-2009, 13:27
dzięki za porady indio wygrało w tym starciu, mam nadzieję że się sprawdzi. jeżeli mnie wciągnie to może bb będzie druga. czekam na przesyłkę i zaczynam motanie.
monika
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona! A przesyłka już się szykuje ;-)
lawendax
14-07-2009, 22:24
Ja też bym wybrała indio, jak Ci nie podejdzie zawsze znajdzie się chętna na chustostraganie :ninja:
Indio są mniej osiagalne i przez to fajniejsze...
madaleine72
17-07-2009, 18:50
Miałam bb - była fajna.
Indio mam teraz - ta chusta ma w sobie coś nieokreślonego.
Mysle,ze nie będziesz żałowac ;-)