Zobacz pełną wersję : Cześć!
Hej! Zalogowałam się na chustoforum, bo choć moje dziecko już praktycznie nie daje się nosić, to ja piszę pracę magisterską o chustospołeczności :D Więc stwierdziłam, że nie mogę się nie rozejrzeć po słynnym chustoforum. Bardzo się cieszę, że jest wciąż żywe :) .
Jak to jest z Wami, Dziewczyny? Jesteście tylko tu, czy też może i tu i na Facebooku w grupach chustowych? Jaką przewagę ma forum nad fejsem?
Pozdrawiam!
Tu się już mało o chustach rozmawia :lool:
Mayka1981
03-09-2020, 16:59
Tu się już mało o chustach rozmawia :lool:
Chyba że w kontekście dobierania kolorów do typu urody ;)
Facebook to facebook, forum to forum, wolę tu bo mogę łatwiej śledzić rozmowę, która się nie rozgałęzia - a jak się rozgałęzia to albo się zmienia w inny temat albo się tematy rozdzielają na dwa ;) i nie muszę czytać/nawet widzieć wszystkiego i przewijać w nieskończoność postów zaczynających się fotą, wstępem i miliardem emotek plus wybrane przez fb komentarze kto co napisał tylko widzę wszystkie tematy na 1 stronie (albo ns 1/5strony...) i sobie klikam w to co mnie interere.
No i tu jest wyszukiwarka, na fb znalezienie czegokolwiek zakrawa na cud.
Fakt. Dzieci większości podrosły :lool:Przewaga IMO nad fejsem jest taka, że są tu uporządkowane tematycznie wątki, a nie gąszcz postów bez ładu i składu. No i są tu też niefejsbukowe forumki.
Tu się już mało o chustach rozmawia :lool:Dokładnie. Jest masa mam dużych dzieci, fajne grono babek, które nie są złośliwe tylko wspierające, a dyskusje na wszelkie tematy są na właściwym poziomie. Forum jest jak Tygodniku Powszechny - czasem wkurzy, ale trzyma poziom I daje miejsce na polemikę. Facebook jest Fakt - w kółko to samo i jeszcze niskie loty.
Edit: powyższe porównanie ma charakter żartobliwy oczywiście :)
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Hahahaha
Ale porównanie Franado!
Dobre [emoji3]
Forum jest jak Tygodniku Powszechny - czasem wkurzy, ale trzyma poziom
Dobre porównanie :D
Dla mnie to trochę zew przeszłości, nie byłam na żadnym forum od lat nastoletnich, a jakie to były wtedy emocje :D
Franado you made my day :lool:
Tu się gada o życiu, dzieciach, chustach nie tak powierzchownie jak FB.
Na FB w ogóle się o czymś gada? Bo ja tam widzę tylko emotki śliniących się psów. Nie lubię, jest to dla mnie kompletnie nieczytelne. Tzn lubię FB jako takiego, ale w innych celach niż forum.
Ale trzeba się pogodzić z tym że a) handel chustami, rozmowy na temat wypustów i innych (kiedyś) emocjonujących rzeczy przeniosły się na FB oraz b) handel chustami i ogarnięcie całości rynku chustowego są już praktycznie niemożliwe, chyba że się bierze hipotekę. A kiedyś oscha była cenowym szczytem marzeń ;)
Wysłane z mojego LDN-L21 przy użyciu Tapatalka
gdzie-idziesz
03-09-2020, 23:33
Jej, jak sobie pomyślę, jak to forum ewoluowało. Kto teraz o kupkach i czapeczkach rozmawia.
Prędzej o maturach, studiach. Jeszcze trochę a zaczniemy emerytury sobie liczyć.
Chociaż emocji związanych z limitami, nakręcania tego szału brak. To były piękne czasy.
Chustospołeczność jest na zlocie w Burzeninie. Cały przekrój.
Jeszcze trochę a zaczniemy emerytury sobie liczyć.
Hahaha, chciałabym to zobaczyć :D
Wiecie co Dziewczyny, podczytuję sobie to forum i rozumiem, o czym piszecie, tu faktycznie jest treść.. I da się cokolwiek znaleźć!
gdzie-idziesz
04-09-2020, 11:18
Hahaha, chciałabym to zobaczyć :D
Wiecie co Dziewczyny, podczytuję sobie to forum i rozumiem, o czym piszecie, tu faktycznie jest treść.. I da się cokolwiek znaleźć!
Do wielu rzeczy nie masz dostępu :p
Do wielu rzeczy nie masz dostępu :p
Dokładnie. My po tylu latach jesteśmy tu nie do konca po to, żeby dowiedzieć się czegoś nowego o chustach i pieuchach. W większości mamy kolejne dzieci, najstarsze są już spore. Działy pieluszkowo-chustowe są od dawna martwe, podobnie jak hand made. Wątki ciązowe - wystarczy jeden na rok. Większość dyskusji kręci się teraz wokół kwesti szkolno-przedszkolnych, a druga spota grupa to rozmowy niezwiązane z dziećmi, często bardzo prywatne. Gros z nich w działach dostępnych dla uzytkowników z dpowiednim stażem/ilością postów. Tego wszystkiego Ty jako świeżo zarjestrowana użytkowniczka po prostu nie wdzisz.
Bialawanilia
06-09-2020, 01:05
Cześć :)
Ja byłam 8 lat temu bardzo aktywna. Chustozloty dwa zaliczyłam :)
Teraz wróciłam z 4 chuścioszkiem. Jakaś nowa dziatwa się zawsze znajdzie.
Facebooka nie lubię. Jak tu jestem teraz już ze 3-4 miesiące, tak nikt się chyba jeszcze nie pokłócił ;) Za starych chust to była awantura za awanturą. Nie moje klimaty. Dlatego teraz mi tu dobrze :) Bo kto ma inne zdanie nie wykłada go jako swoje pierwsze, najpierwsze, ale potrafi rozmawiać na.poziomie :) i za to dziękuję :)