Zobacz pełną wersję : dziewczyny z Pragi się witają
dziewczyny - czyli ja, Karolina i moja prawie 7-miesięczna córa, Zosia, noszona odkąd skończyła 5 tygodni (wcześniej nie miałam śmiałości jej spionizować, a kołyski w ogóle, ale to w ogóle nie polubiła).
chustonoszenie pokazała mi moja koleżanka, a o tym, że będę Zośkę nosić wiedziałam na długo zanim się pojawiła na świecie. dziś mogę śmiało powiedzieć, że jestem uzależniona - chustonoszenie to dla mnie jeden z najpiękniejszych aspektów macierzyństwa - i kiedy mogę, staram się zarazę szerzyć.
na "Chustach" jest to mój debiut, natomiast działam już od jakiegoś czasu na "Kawałku szmaty..." pod nickiem carolinecat.
Witamy działaj i tu :-):hello:
marushka
03-07-2009, 12:54
o tym, że będę Zośkę nosić wiedziałam na długo zanim się pojawiła na świecie. dziś mogę śmiało powiedzieć, że jestem uzależniona - chustonoszenie to dla mnie jeden z najpiękniejszych aspektów macierzyństwa
To tak jak ja :)
Pozdrowienia dla Zośki od Zośki i witajcie wśród chustonówek :P
fajnie to brzmi - chustonówka :applause:
stonesik
03-07-2009, 19:02
Witaj!
A ja myślałam , że tylko mój Kuba żadnych kołysek nie tolerował - od razu mu się syrena włączała:eek:
Witaj!I pisz tutaj,bo fajnie się czyta.
kociakocia
05-07-2009, 18:45
witajcie najmocniej :D
Hej :) Widzę, że też tu wylądowałaś :) ja się zdążyłam już do kilku kolejek testowych zapisać :D
oj, chyba pójdę w Twoje ślady:p
hej dziewczyny, jak milo znajome nicki widziec ;)
Hej, od jakiegoś czasu tylko czytam a dziś postanowiłam się przywitać. Jako mama 5cio miesięcznej Zosi jestem wdzięczna wszystkim, ktorzy tworzą to forum. To istna kopalnia wiedzy i porad!
Ja nosiłam Zośke troche w chuście ale trochę mi było niewygodnie ją karmić piersią, chociaż mała zasypiała w niej szybko i był spokój ;-) teraz już sypia mniej a my z mężem postanowilismy kupić nosidełko manduca i jak do tej pory się sprawdza. Tylko czasem jak już jest noszona wiecej niż 30min zaczyna się niecierpliwić, ale to tylko kiedy nosimy ją w supermarkecie wiec pewno dziecina się nudzi ;-) ogólnie noszenie bobasów w chustach bądź nosidłach to super wygoda!
Pozdrawiam wszystkie chustonówki!:hello: