Zobacz pełną wersję : co wybrać...?
hortensja
30-06-2009, 17:18
Witajcie,
Jestem tutaj nowa i ogólnie mocno zdezorientowana.. wczoraj utknęłam na forum na 2h i nadal nie wiem ;) A już przechodzę do meritum sprawy..
Już niedługo przyjdzie na świat mój maluch.. i chciałam koniecznie od pierwszych dni używać chusty... i pomimo że naczytałam się wczoraj sporo to nadal nie wiem, co będzie lepsze chusta tkana czy elastyczna?
Od razu uprzedzam, że nie wiem czy chce co miesiąc kupować nową chustę, wolałabym jedną na dłużej... i wolałabym taką, co też i następne dzieci będą mogły być noszone.. więc drogie Panie.. pomóżcie! ;)
p.s. no i oczywiście żeby nie była jakoś szalenie droga....
to ja proponuje w kazdej z powyzszych opcji rozpatrzec Nati
z drobnym szczegolem, elastyk bardziejj grzeje, tkana sie trudniej dociaga a dalej szukac tego jedynego koloru ;)
asia.asz
30-06-2009, 17:36
Od razu uprzedzam, że nie wiem czy chce co miesiąc kupować nową chustę, wolałabym jedną na dłużej...
ha ha ha
czyli tez tak myslalam (mam juz 4 sztuki) i pewnie duzo innych dziewczyn tez;)
na poczatek elastyczna, podobno najlepsza dla niemowlaka
potem tkana dluga a potem to juz pojdzie:lol:
elastyk w lecie to nie najlepszy pomysl
to trzy warstwy materialu plus ciepla mama - jak w piekarniku
stawiam na tkana i zarzucenie idei chusty elastycznej
na jesien OK, latem - w zyciu!
Mayka1981
30-06-2009, 18:11
no fakt, na dziecie rodzone w lipcu czy sierpniu elastyk to ciepłota straszna, niemniej noworodka otula najlepiej (ja zaczynałam od elastyka i było super ale to był marzec...) niemniej nawet w cienkiej tkanej przy obecnej pogodzie (parno i ciepło) to chyba z każdego się pot leje...
ale jak chcesz jedną chustę tu tkana uniwersalniejsza jest zdecydowanie, Nati to dobry pomysł bo cena przystępna i na chustostraganie możesz coś dla siebie upolować...
hortensja
30-06-2009, 18:37
hehe ;) mój mąż jak usłyszał, że się tu zarejestrowałam, stwierdził że wpadłam.. :)
W ramach precyzji dodam, że maluch ma termin 25 lipiec, więc środek lata..
argument o ciepłocie naprawdę mnie przekonuje :))
nie mam tylko pojęcia co to jest chustostragan...czy jakoś tak...
nie mam tylko pojęcia co to jest chustostragan...czy jakoś tak...
http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=64
polecam tkaną, a wiązanie wcale nie trudniejsze niż w elastyku
Zgadzam się w zupełności. Ja nie radzę sobie do końca z elastyczną za to z tkaną jak najbardziej. Z Nati mam bambusika i dla noworodka mogę polecić jak najbardziej.
hortensja
01-07-2009, 12:48
tak chyba właśnie zrobię :) kupię tkaną Nati :) dzięki dziewczyny bez Was ciągle byłabym w kropce..
Mam tkaną Nati i polecam.na razie jedna ale...;-)
Czy na prawde jest taka roznica miedzy Nati a np BebeLulu? Bo w cenie to jakos 2 razy drozsza jest Nati, z tych dluich wiązanych.
Chyba coś źle sprawdziłaś, różnica w cenie jest mała.
madaleine72
17-07-2009, 18:56
Od razu uprzedzam, że nie wiem czy chce co miesiąc kupować nową chustę, wolałabym jedną na dłużej... i wolałabym taką, co też i następne dzieci będą mogły być noszone..
:-)
któraż z nas tak nei myśłała na początku swojego chustowania...
a potem - jedna to mało i zaczyna pożądać sie kolejnej i kolejnej i kolejnej....
ehhhh
to jak nałóg
Ale żeby nei było, ze mój post nic nie wnosi to polecam na początek tkaną nati. Kolorów do wyboru sporo. A i chusta niezła.
Miałąm ją jako pierwszą tkaną i twierdzę, że to był dobry wybór.
Pewnei byłaby ze mna cały czas gdyby nie to, ze aby mieć coś nowego trzeba ( no, nie zawsze trzeba ;-) )sprzedać coś innego.
W ramach precyzji dodam, że maluch ma termin 25 lipiec
:) toz to moje urodziny :D ! hehehehe :) podpisze sie pod va na lato tkana , w elastyku sie upieczecie :)