PDA

Zobacz pełną wersję : Noszenie cycoholika w chuście.

Julka
09-03-2018, 13:57
Pomóżcie!
Mój syn noszony był w chuście ponad 3 lata, defacto odstawiłam chłopa ze względu na zakaz noszenia w ciąży. Obecnie mój prawie 4 latek z chęcią wskoczyłby na plecy, ale chyba obawiam się o swój kręgosłup :P. Syn był butelkowy. Obecnie z córą karmimy się piersią, wisi na cycu często lub drzemie w pobliżu cyca ;). Kiedy próbuję ją wiązać, denerwuje się i szuka cycka. Jest bezsmoczkowa, więc nie mogę jej zająć na chwilkę. Jak już zawiążę, to nie wygląda na zadowoloną. Może to się zmieni jak zaczniemy wychodzić na dłuższe spacery... W każdym razie jak sobie poradzić z cycoholikiem? Poczekać, aż będzie ciut starsza ( obecnie 7 tyg, nie ma jeszcze 4 kg)? Próbować do skutku? Wiążę kieszonkę; kangurka nie lubię i na wiercącym się dziecku nie bardzo potrafię.
Proszę o wszelkie wskazówki, pomysły, wsparcie. Kocham chustowanie!!

Wysłane z mojego E6683 przy użyciu Tapatalka

kornflejka
09-03-2018, 14:37
A wrzuć ją na plecy! :)

HoliPoli
09-03-2018, 15:22
A szuka cycka zawsze? Bo na moje tak działało tylko gole ciało. Jak zakładałam bluzkę z małym dekoltem to było ok

Julka
09-03-2018, 15:34
A wrzuć ją na plecy! :)A wiesz, o tym nawet nie pomyślałam :-P. Ale chyba się nie odważę dopóki młoda nie trzyma stabilnie głowy.

Julka
09-03-2018, 15:38
A szuka cycka zawsze? Bo na moje tak działało tylko gole ciało. Jak zakładałam bluzkę z małym dekoltem to było okTo jest trop ;-). Muszę sprawdzić.

Karo.
09-03-2018, 16:00
Moja Najmłodsza na początku nie bardzo lubiła chustowanie, jeśli już to na krótko, a już spacery w ogóle byly problematyczne. Poprawilo sie gdzieś po 2 miesiącach, a potem było tylko lepiej, mam nadzieję ze i u Was tak będzie :)

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Julka
10-03-2018, 08:30
Moja Najmłodsza na początku nie bardzo lubiła chustowanie, jeśli już to na krótko, a już spacery w ogóle byly problematyczne. Poprawilo sie gdzieś po 2 miesiącach, a potem było tylko lepiej, mam nadzieję ze i u Was tak będzie :)

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu TapatalkaDziękuję za słowa otuchy. Po cichu liczę, że córka popatrzy na chusty łaskawszym okiem jak będzie parę tygodni starsza i bardziej ciekawa otoczenia.. Nie wyobrażam sobie niechustowego dziecka :P.
Próbujemy dalej.