Zobacz pełną wersję : Długość zary i jade.
macierzanka
26-06-2009, 18:45
Mam prośbę: chciałabym dowiedzieć się jaka jest długość zary i jade,
bez ogonów. Nie wiem czy mam kupić 5 czy 6?
Może Ktoś ma i zmierzy. Będę bardzo wdzięczna :kiss:.
Raczej trzymają rozmiar - czasem kilku centymetrów brakuje, nie są dłuższe tak jak Nati na przykład.
Trzymaja rozmiar ale sie kurcza w pierwszym praniu ok 1-2 % jak podaje producent. Potem po kazdym praniu warto wyprasowac by doszly do pierwotnej (po pierwszym praniu) dlugosci. Ja nie prasuje bo nie mam czasu przy mojej malej wiericipietce i chusta dochodzi do swojej dlugosci po pierwszym spacerze w kieszonce :mrgreen:
Poza tym ogony w zarach sa pieknie dlugo sciete - jak Vatku. Dwa razy dluzsze niz w Didkach!
macierzanka
26-06-2009, 20:52
Sama miałam zarkę red 6 i miała długość ok., a jade 6 miała długaśne ogony.
Nie wiem, czy miałam taki wyjątkowy egzemplarz, czy jade tak mają?
A może Ktoś mi zmierzy w wolnej chwilce - jaką długość ma ogon zary i jade:lol:.
tulipowna
29-06-2009, 13:50
Sama miałam zarkę red 6 i miała długość ok., a jade 6 miała długaśne ogony.
Nie wiem, czy miałam taki wyjątkowy egzemplarz, czy jade tak mają?
A może Ktoś mi zmierzy w wolnej chwilce - jaką długość ma ogon zary i jade:lol:.
macierzanko zmierze, ale mam tylko jade 4.2, dopiero czekam na dostawe nowych chust.
teraz jade i zary sa tkane dokladnie w takiej dlugosci jak jest to opisane, czyli 4.2 to 420 cm, 4.7 to ok. 468-470 cm. rzeczywiscie po praniu moga sie lekko zbiec, ale prasowanie i noszenie pozwala naciagnac wlokna.
dam znac wieczorem (moze byc poznym ;))
macierzanka
29-06-2009, 14:41
macierzanko zmierze, ale mam tylko jade 4.2, dopiero czekam na dostawe nowych chust.
teraz jade i zary sa tkane dokladnie w takiej dlugosci jak jest to opisane, czyli 4.2 to 420 cm, 4.7 to ok. 468-470 cm. rzeczywiscie po praniu moga sie lekko zbiec, ale prasowanie i noszenie pozwala naciagnac wlokna.
dam znac wieczorem (moze byc poznym ;))
Dzięki za odzew:). Nie mierz już. Jeżeli będzie taka możliwość to wezmę jedwab 5.
Myślałam, myślałam i wymyśliłam.
tulipowna
29-06-2009, 15:39
Dzięki za odzew:). Nie mierz już. Jeżeli będzie taka możliwość to wezmę jedwab 5.
Myślałam, myślałam i wymyśliłam.
jasne ;)
ja caly czas mysle nad cenami, moze sie uda troche obnizyc...
a to 5=420cm to jest od końca do końca całej chusty czy długość jednej krawędzi czy bez ogonów?
i, niezależnie, jakie są ogony tzn- jak bardzo ścięte?
może to jednak ktoś zmierzyć? Bardzo proszę :D
tulipowna
29-06-2009, 20:56
a to 5=420cm to jest od końca do końca całej chusty czy długość jednej krawędzi czy bez ogonów?
i, niezależnie, jakie są ogony tzn- jak bardzo ścięte?
może to jednak ktoś zmierzyć? Bardzo proszę :D
zawsze mierze calosc krawedzi, tak jak jest na stronie didka. jade yonder 4.2 ma dokladnie 420 cm.
zawsze mierze calosc krawedzi, tak jak jest na stronie didka. jade yonder 4.2 ma dokladnie 420 cm.
aha, rozumiem :)
a jak to jest z ogonami? (na ilu cm jest ścięte? tzn jak bardzo "kopnięty" jest ten prostokąt? ;) )
(ciągle nie wiem czy starczy 5 czy musi być 6...:roll: )
tulipowna
29-06-2009, 22:45
skos ma dlugosc ok 60 cm w chustach 4.2, czyli z calkowitej dl 420 cm ok. 120cm to krawedzie ze skosami. czyli odpowiadajac na twoje pytanie chusta scieta jest na dlugosci 60cm z kazdej strony. nie wiem, czy dobrze wyjasnilam ;)
tulipowna
29-06-2009, 22:46
aha, rozumiem :)
a jak to jest z ogonami? (na ilu cm jest ścięte? tzn jak bardzo "kopnięty" jest ten prostokąt? ;) )
(ciągle nie wiem czy starczy 5 czy musi być 6...:roll: )
5tka ma dokladnie 420 cm, wiec moze lepiej dluzsza?
skos ma dlugosc ok 60 cm w chustach 4.2, czyli z calkowitej dl 420 cm ok. 120cm to krawedzie ze skosami. czyli odpowiadajac na twoje pytanie chusta scieta jest na dlugosci 60cm z kazdej strony. nie wiem, czy dobrze wyjasnilam ;)
Dzięki!