Zobacz pełną wersję : Czy chusta sprawdza sie na dłuższe wyprawy?
Witam, jestem mamą 3 miesiecznego szkraba i od jakiego s czasu rozważam zakup chusty ale ile osób tyle opinii...
Lubie jeżdzić w góry, teraz wiadomo z maluszkiem nie bardzo ale planujemy jechac w maju do zakopca i poplątac sie troszke dolinkami... i teraz pytanie. Czy taka chusta zda egzanim? czy dziecku i mi bedzie wygodnie?
kornflejka
28-04-2017, 12:49
Moim zdaniem chusta się wspaniałe sprawdzi na takim wyjeździe. Dobrze byłoby jednak mieć te chustę kilka choć dni wcześniej żeby poćwiczyć i znaleźć jakie wiązanie jest dla Was najwygodniejsze. Jak chodzę z moimi dziećmi na dłuższe spacery czy jak jedziemy gdzieś samolotem to zawsze chusta z nami.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nam zdała :) I po górach (nie tylko dolinkach) i w innych podróżach też. Jednak myśmy się szybko na nosidło przenieśli, bo mężu nie ogarnął wiązania.
Wiewiórka
28-04-2017, 20:41
Nie ma co rozważać tylko trzeba kupić chustę. Sprawdza sie jak najbardziej. Tylko potestuj kilka razy przed wyjazdem, dobrze ci radzę. Nie zostawiaj nauki i ćwiczeń na ostatnią chwilę
Ja zawsze biorę ze sobą, oczywiście że się sprawdza. Ale na chodzenie po nierownosciach lepiej poćwiczyć plecak prosty, bo cokolwiek zawiazesz z przodu to jednak zasłania widok i trudniej się chodzi. Na chodnik na Gubałówkę czy asfalt na Morskie Oko wszystko jedno, ale już na kamienie nie.
My byliśmy w górach jak córka miała 6 tyg, co prawda w niższych niż Tatry i chusta sprawdziła nam się super. Motałam kangurka i kółkową.
P 2002, J 2005, J 2009, U 2016 :)
czekalska
22-05-2017, 09:36
To świetny pomysł! Sama tak robię. Moim zdaniem chusta jest lepsza od siodełek i nosidelek, bo jest przewiewna i komfortowa. No i znacznie lżejsza, niż "profesjonalny" osprzęt :). Z chustą robiliśmy całodniowe marsze - oczywiście z przerwami, żeby mała mogła poleżeć i odpocząć.