Zobacz pełną wersję : Bunt pampersowy???
meryl 72
24-06-2009, 23:54
Od paru tygodni (odkąd zrobiło się cieplej) w domu Młodej zakładam tetre i zwykłe majteczki a na spacery i do spania pampki. Od paru dni noszę się z zamiarem uzywania pieluch wielorazowych ( nawet już coś udało mi się zakupić i tu podziękowania dla koleżanek z forum:high:). I dzisiaj na noc jak zwykle chciałam ubrać pampka a tu taki bunt, płacz, uciekanie , wykręcenie :omg: , że zgłupiałam aż tatuś przyszedł na pomoc i proponował innego papmka też nie :eek:. Dopiero majteczki z tetrą pozwoliła sobie załozyć i łaskawie położyć się na cycusia. Ale niestety za pierwszym razem nie udało się Dziecka uśpić więc w między czasie musiałam szybko uszyć coś jak ale kieszonka i to z tego co pod ręką więc poszła Izy bluza polarkowa wszyłam gumkę przyszyłam guziczki upakowałam tetrę i mała tylko w tym chciał się położyć po raz drugi ( pierwsze majtusie zasikane) no i ładnie zasneła a ja idę szyć drugą kieszonkę chociaz myślę, że jak ją będe przebierać na śpioch to będzie jej obojetne co ma na pupci a może nie:bduh:.
:applause::applause:
Panna wie czego chce. No a swoją drogą to ciekawe że tak polubiła tetrę, bo zazwyczaj historia toczy się w odwrotnym kierunku ...
moje dziecie tak samo - na wyjezdzie tydzien byly pampki i bieganie za nia na kolanach zeby dala sie zapiac a po powrocie do domu jak zobaczyla stosik bumgeniuskow to ladnie nawet sie kladzie i czeka na oporzadzenie :)
meryl 72
25-06-2009, 12:55
No proszę czyli cos jest w tych pieluchach wielorazowych
A Szymek wogóle ma bunt pieluchowy.
Odkad się ciepło zrobiło kładziemy go popołudniami w samych majtusiach i zmieniamy po każdym siusiu i Młody wpada w furię jak czuje, że pieluchę mu zakladamy!
Ja się łudzę, że może dzięki temu da się łatwiej odpieluchować :ninja:
meryl 72
06-07-2009, 11:48
My też korzystamy z tego, że ciepło i chodzimy w ogóle bez pieluchy nawet na plac zabaw:D. Iza bardzo ładnie woła i sama siada na nocnik pampersa zakładam tylko jak ja idę spać (1na dobe w nocy nie mam siły zmieniać tetry:oops:). uszyłam 3 szt. backUp (nie wiem jak to pisać) i to nam się sprawdza najlepiej przy popołudniowej drzemce i wieczornym usypianiu wytrzymuje:lol:. "Zaraziłam" tez koleżankę dla której uszyłam 2 szt bo to szyje się błyskawicznie. Nie wiem tylko co na wyjazdy? ale to pewnie samo wyjdzie.