PDA

Zobacz pełną wersję : Mam ochotę na nową chustę ale

kejzi
22-06-2009, 18:22
nie wiem, na jaką. Mam już pawie, rozka, eibe, konopie i liście niebieskie. Coś bym nowego chciała, ale nie wiem co :). Może inkę? A może coś w czerwieniach? Nigdy nie miałam żadnego didkowego pasiaka. Ale też nie samymi didkami człowiek żyje. Może zara? Ach te dylematy :)

aliona
22-06-2009, 18:28
coby długo nie dywagować - zara :D

Biedronka
22-06-2009, 18:30
nie wiem, na jaką. Mam już pawie, rozka, eibe, konopie i liście niebieskie. Coś bym nowego chciała, ale nie wiem co :). Może inkę? A może coś w czerwieniach? Nigdy nie miałam żadnego didkowego pasiaka. Ale też nie samymi didkami człowiek żyje. Może zara? Ach te dylematy :)

Farbnij konopie :ninja:

kejzi
22-06-2009, 19:40
coby długo nie dywagować - zara :D
A da radę ciężarkowi? Noszę już tylko na plecach.

Mag
22-06-2009, 19:46
no zwarte to to,da jak masz silne mięśnie "plecaczkowe":lol:.
ja tam za zarą nie przepadam, taka narzutka w dotyku i wyglądzie.
jedwabie miałaś?
wełenkę jakąś?
oba rodzaje cud-miód i nośność jak się patrzy.
jakl chcesz pasiaka didkowego wypróbowac to tylko z wełenką-różnica w noszeniu i dotyku wielka,a wełna w pasiaczkach kompletnie nie przeszkadza w lato.
mam wrażenie,że wręcz te chusty schładza.

kejzi
22-06-2009, 19:49
Wełny nigdy nie miałam i mieć niestety nie będę, bo mam mega alergika. Jedwab raz testowałam, nie urzekł mnie :D. Ja to raczej z tych, co lubią grube i sztywne chusty, patrz mój stosik :). Jestem ciekawa nino. Bardzo podoba mi się antracyt, ale ten to chyba z wełną, prawda?

IwontaG
22-06-2009, 19:53
Właśnie masz len, konopie i żakard didka a spróbuj wełenki lub/i jedwabiu, ja się zakochałam w wełnie od pierwszego motania i to wcale nie prawda, że wełna bardzo grzeje, a nosi świetnie. Jedwab też fajny, nosi bardzo dobrze, mota się sam. Pasiaki są chyba najbardziej pracochłonne, bo trzeba je trochę zmęczyc, żeby były miękkie ale odpłacają się świetnie.

Mag
22-06-2009, 20:09
aaa...
nino jest cieniutkie i delikatniusie,szczególnie bawełna.
pasiak didka bawełniany jest grubszy i zwarty,z wełną jest cienki i rzadszy.
wszystkie jedwabie sa cienkie.
jima próbowałaś? jade z lnem (gugu-gaga) to twarda szmata, cienki nie jest ale płaski z fakturą lnianą-popracować trzeba.

pasiaki storcha też wymagają pracy i nie są delikatnymi szmatami-na ekodzieciaku masz świetną promocję.

april
22-06-2009, 20:42
aaa...
nino jest cieniutkie i delikatniusie,szczególnie bawełna.
pasiak didka bawełniany jest grubszy i zwarty,z wełną jest cienki i rzadszy.
wszystkie jedwabie sa cienkie.
jima próbowałaś? jade z lnem (gugu-gaga) to twarda szmata, cienki nie jest ale płaski z fakturą lnianą-popracować trzeba.

pasiaki storcha też wymagają pracy i nie są delikatnymi szmatami-na ekodzieciaku masz świetną promocję.

udam, ze tego nie widzę:hide: po co to mi było, po co pytam:duh: ide na ekodzieciaka:cryy:

A ja bym Ci poleciła pasiaka storczyka:)

truscaffka
22-06-2009, 20:46
A ja też mam ochotę na nowa chustę...i mam zagwozdkę..bo zawsze marzyły mi się chuściane mercedesy, czyli jakiś didek - chodzą mi po głowie indio i fale, nadal nie mam żadnego...
ale obejrzałam nowe zary na zdjęciach no i się zachwyciłam po prostu...
zary pewnie cenowo podobne do dików, co? wiec na pewno nie kupie dwóch chust naraz.
wiec nie wiem - od której zacząć - od didka czy zary, co radzicie?

IwontaG
22-06-2009, 20:49
A ja też mam ochotę na nowa chustę...i mam zagwozdkę..bo zawsze marzyły mi się chuściane mercedesy, czyli jakiś didek - chodzą mi po głowie indio i fale, nadal nie mam żadnego...
ale obejrzałam nowe zary na zdjęciach no i się zachwyciłam po prostu...
zary pewnie cenowo podobne do dików, co? wiec na pewno nie kupie dwóch chust naraz.
wiec nie wiem - od której zacząć - od didka czy zary, co radzicie?
A co masz?

truscaffka
22-06-2009, 20:57
vatka maruyamę, naglikti i valensole i nati toskanię (od niedzieli)...miałam też girasola, ale sprzedałam.

Biedronka
22-06-2009, 21:06
vatka maruyamę, naglikti i valensole i nati toskanię (od niedzieli)...miałam też girasola, ale sprzedałam.

a ile miesiecy ma twoje dziecko ?
może tak lepiej ;)

IwontaG
22-06-2009, 21:07
Czyli dopiero zaczynasz przygodę z chustami, masz piękne chusty dla małego chuściocha ale didki to inna szkła jazdy, jest ich tyle rodzai i każdy inny, a i praktycznie każdy didek inny, np. taki hibiskus niby indio jak np. rubinrot oba bawełniane a całkiem inne, każdy len jest inny a i wełenki nie podobne do siebie. Wybór ogromny i bardzo trudny. Jeśli lubisz chusty miękkie możesz spróbowac samej bawełny lub jedwabiu, fale to dośc specyficzna chusta żakardowa, tak naprwdę trzeba znaleźc samemu co będzie najbardziej odpowiadało.

Adso
22-06-2009, 21:18
na ekodzieciaku masz świetną promocję
Oj...szkoda,że to przeczytałam... Leo natur przecenione :roll:
To forum nakręca we mnie wielką żądzę posiadania :oops:

truscaffka
22-06-2009, 21:31
a ile miesiecy ma twoje dziecko ?
może tak lepiej ;)

moje dziecię ma 4 mce skończone...vatki kupiłam najpierw pod kątem lata i wysokiej temperatury, a potem bo mi się spodobały po prostu...szczerze mówiąc, jeszcze nie wiem co lubię - czy miękkie czy twarde, faktycznie moja przygoda z chustami dopiero się zaczyna :)

IwontaG
22-06-2009, 21:35
Czyli kup to co Ci się najbardziej podoba :)

Biedronka
22-06-2009, 21:46
Czyli kup to co Ci się najbardziej podoba :)

oj to świat przed toba otworem :lol:
tak jak Iwona prawi :thumbs up:

aliona
22-06-2009, 21:47
Oj...szkoda,że to przeczytałam... Leo natur przecenione :roll:
To forum nakręca we mnie wielką żądzę posiadania :oops:

nakręca żądze! lepiej nie można było tego ująć!
właśnie przed momentem patrzyłam pożądliwym wzrokiem na tego leo naturka na ekodzieciaku :oops:

kejzi
22-06-2009, 22:15
Dziewczyny drogie, pasiaka storcza miałam, Annę, i tak jak czytam o nich to nadziwić się nie mogę, że są opisywane jako sztywne. Według mnie jest to chusta cienka i miękka, dla mnie za bardzo (teraz). Ja lubię sztywne i mięsiste, zdecydowanie. Może pasiak didka byłby ok? A jade jest gruby? Myślałam, ze to cienka chusta. Jeśli jest podobna cienkością do purpura, to nie jest dla mnie. Kurczę, szkoda, ze mieszkam trochę daleko od cywilizacji chustowej, i nie mogę pomacać różnych chust. Na ile mi budżet pozwala to kupuję i ew sprzedaję to, co mi nie pasuje, ale na wiele nie mogę sobie pozwolić.

m.m.
22-06-2009, 23:06
kejzi a może jak Ci po głowie chodzą czerwienie to za jakiś czas na jakiś czas byś się ze mną zamieniła purpurem na eibe ???

Mag
23-06-2009, 01:14
OMG:duh:,gruba i twarda? lana przecież,a nośność...cacuszko:).
tylko zdaje się dwubarwna,bez wzorów.

kejzi
23-06-2009, 09:39
kejzi a może jak Ci po głowie chodzą czerwienie to za jakiś czas na jakiś czas byś się ze mną zamieniła purpurem na eibe ???

Sori, ale raczej nie, ja w eibe się zakochałam totalnie, nie wchodzi w grę rozstanie. A purpur mnie nie kręci raczej, za cienki. Ale jeśli chcesz eibe, to za jakiś czas będę sprzedawać 5 bo chcę kupić 6.

kejzi
23-06-2009, 09:45
OMG:duh:,gruba i twarda? lana przecież,a nośność...cacuszko:).
tylko zdaje się dwubarwna,bez wzorów.

Miałam lanę violet, ale już się z nią rozstałam :)

Mag
23-06-2009, 11:09
Kejzi,ale fiolet jest we wzorki i jest dość miękki,mi chodzi o np. style albo olive,bo lany też się między sobą różnią twardością.

kejzi
23-06-2009, 11:57
Kejzi,ale fiolet jest we wzorki i jest dość miękki,mi chodzi o np. style albo olive,bo lany też się między sobą różnią twardością.
Aaaaaaaaa, nie wiedziałam. Muszę poczytac o nich, dzięki!

brikola
23-06-2009, 12:11
ja bym brała zarę!! Albo babylonie, uwielbiam te chusty

ninuczka
23-06-2009, 12:47
mie urzekła lana tattoo (też lubię "mocne" chusty). Z pasiaków didka to Jim. Po prostu Jim.

kejzi
23-06-2009, 15:00
ja bym brała zarę!! Albo babylonie, uwielbiam te chusty

A czy Zara poniesie?

visenna2
23-06-2009, 15:02
A da radę ciężarkowi? Noszę już tylko na plecach.

Ja 22 kilo wrzucam w zarę i sobie chwalę 8-)

garlicgirl
23-06-2009, 15:17
Ja 22 kilo wrzucam w zarę i sobie chwalę 8-)
viesenna2, ale Ty we wszystkim dajesz radę :)

Mag
23-06-2009, 16:35
poza tym zara to szmatowaty kocyk,kup sobie lanę czerwoną albo style to zobaczysz jaki to potęzny kawał szmaty,nawet nad tattoo będziesz musiała nieźle popracować

v
23-06-2009, 20:20
A czy Zara poniesie?

na pewno bardziej teraz niz za rok
a jak nie poniesie - puscisz dalej

w ogole staje w obronie zary - kocyk jak kazda inna chusta, a jak na bawelne, radzi sobie swietnie.

zare bier.

Eyja
23-06-2009, 20:24
i ja z tych broniących zary:lol: moje 15 kg niosła naprawde dobrze! i cudniasta jest:love:

macierzanka
23-06-2009, 22:22
Też staję w obronie zary. To żaden kocyk:twisted:. Nowe brzegi są świetne.
Miałam zarę red. Kolor nie podszedł mi za bardzo, ale np. taka zara natur :love:.
I nosi bardzo dobrze.

Mag
23-06-2009, 22:55
a to sobie stawajcie w obronie zary:ninja:,tylko czy ktoś jeszcze pamieta z obrońców,czego szuka autorka wątku?:rolleyes:a przede wszystkim co lubi? hę?

kejzi
23-06-2009, 22:57
Ale mi w czaszce namąciłyście :). dzięki za wszystkie rady. Zary piękne są, marzy mi się jedna. Ale ja nie skończyłam jeszcze się rozmnażać, może przy następnym chuściochu?