Zobacz pełną wersję : dopiero zaczynam
gochalamora
14-09-2016, 16:12
Cześć wszystkim,
trafiłam do Was, bo chcę zacząć chustonoszenie. Szukam pierwszej chusty tkanej- upatrzyłam sobie na razie IIgat LL na start, ale może skuszę się na jakąś używaną. Najpierw planuję na kilka dni wypożyczyć chustę i szukam też kogoś, kto mi pokaże jak motać. Jeśli dziecko i ja to zaakceptujemy to już zdecyduję się na zakup.
Aaaa... nosić będę Julka, który jest sporym chłopcem, kilka dni temu skończył 3msc a ma już 7,2kg/66cm. Ponielubił wózek ostatnimi czasy a zakupy, spacery z psem itp jakoś muszę ogarnąć jak jesteśmy sami i chusta wydaje się być idealnym rozwiązaniem.
Hej :hello:
poczytaj potestuj i kupuj ;)
karolowa
14-09-2016, 20:33
Myślę, że przy odrobinie szczęścia i pozytywnym nastawieniu chusta będzie dla Was świetnym rozwiązaniem. :) Ja też mam małego klocka, gdy kończył trzy miesiące ważył prawie 7 kg (teraz ma 4,5 miesiąca i prawie 8 kg ;D) i prawdę mówiąc, nie zdziw się, jak będzie Wam ciężko nosić z przodu. Ja wiem, że to jeszcze maluszek, ale u nas właśnie wtedy przyszedł czas na wiązanie na plecach i uwierz mi - to wcale nie jest takie straszne, a duuuużo ułatwia, jest wygodniejsze i dziecię spokojniejsze, bo widzi wszystko w kierunku, w którym idziecie. Także noszenie jak najbardziej, ale nie bój się myśleć o wrzucaniu dziecia na plecy już na dniach. :) Duuużo przyjemności z noszenia i wszystkiego dobrego! :) Powodzenia! :)
gochalamora
15-09-2016, 10:52
Dziękuję za cenne wskazówki, obejrzałam filmy z domowa.tv jak nosić w plecaku prostym i w sumie wydaje mi się to proste. No i im mniejszy dzieć tym chyba łatwiej zacząć bo dźwignąć potem takiego chłopa na plecy przy drobnej posturze mamy nie jest łatwe :) Myślę, że spróbuję kangurka i plecak prosty na początek i zobaczę co łatwiej mi pójdzie :D Pozdrawiam
Dziękuję za cenne wskazówki, obejrzałam filmy z domowa.tv jak nosić w plecaku prostym i w sumie wydaje mi się to proste. No i im mniejszy dzieć tym chyba łatwiej zacząć bo dźwignąć potem takiego chłopa na plecy przy drobnej posturze mamy nie jest łatwe :) Myślę, że spróbuję kangurka i plecak prosty na początek i zobaczę co łatwiej mi pójdzie :D Pozdrawiam
Też mam Julka i mój to dopiero klocek. JUż 9 kilo a dopiero 4,5 miesiąca. Wrzucam na plecy. Duzo łatwiej niż motać kangurka