Zobacz pełną wersję : Kieszonki wąskie w kroku ALE z przeszyciami???
No właśnie, istnieją w ogóle takie?
Córka ma taką budowę,ze nasze kochane Milovie nijak nie pasują.
Pasują za to kieszonki Kokosi bez przeszyc ale ja nie potrafię ich nakładać żeby nie przeciekały :(
Czy Kokosi z przeszyciami sa waskie?
A może jakaś inna firma takie na w ofercie?
Mamy szczuplaczkow zdradzcie jakich kieszonek używacie...
na stronie babyetta był film jak zakładać kieszonki bez przeszyć - naprawdę da się to zrobić dobrze;)
a co do innych to Agis szyje na zamówienie co tam się chce;) tyle że waskie z przeszyciami też mogą się niesprawdzić więc jak coś to z 2 na testy
Kieszonki polecam Babyetty. Bez przeszyć to kompatybilna jestem tylko z Babyettą. Za cholerę nie potrafiłam upchnać polarku w Kokosi, Ekomajtach i w Agisowych właśnie. Innych aż się boję próbować ;)
Nastusienka
11-09-2016, 22:50
Mogę jutro zmierzyć Kokosi z przeszyciami. Wg mnie dość wąskie są, na pewno węższe niż milovia (a przynajmniej tak mi się wydaje). Bez przeżyć mam Kokosi z coolmaxem i zakłada się świetnie. Babyetty tez mam bez przeszyc i na Stasiu zawsze mi ciekły, a teraz na Heli leżą jak ulał i żadnych przecieków ;)
To jakbyś mogła, to byłoby super.... I długość też, bo np. formowanki Kokosi są dla nas krotkawe, rowek dziecku wystaje :)
Czyli powinnam spróbować Babyetty bez przeszyc powiadacie. A jak wciagacie na pieluchę legginsy albo rajstopki to też nie cieknie?
Kokosi mam różne i jedne są węższe inne szersze... Chyba zależy kiedy szyte, ale generalnie węższe niż np.ecodidi.
Formowanki Kokosi krótkie.?? Hmm. To też się krój musiał zmienić, bo te co ja mam, z 2013, są najdłuższe jakie miałam. Ecodidi formowanki bambusowe są bardzo długie.
I w temacie,
Elinn a używasz kieszonek bez przeszyc po długości już rozpiętych na maxa i mimo to Ci przy nóżkach przeciekają?
Mnie się to zdarzało przy zmniejszonym rozmiarze, bo ten polarek siłą rzeczy gdzieś się tam zwija, ale jak rozpięte na maxa to nigdy nie przeciekły. Wkład dobrze chłonny? Nie przecieka wkład poprostu? Przeróżne firmy mam..
no właśnie teraz kombinuję z różnymi wkładami, moze to wina mikrofibry - córka większy sikacz niż syn, więc może powinnam wkłady z bambusa dawać? Testy trwają :)
Tak czy siak 99% moich pieluch to szerokie kieszonki z przeszyciami, bo tylko takie u syna się sprawdzały. A teraz zupełnie innej budowy mam dziecię i już nie wiem co robić :)
A ja polecam szczerze na drobnopupne glizdy kieszonki charlie banana. To taki mniejszy os, megazgrbnie leżą na pupie i można regulować gumki.
ja mam babyetty bez przeszyć i nie używamy, bo przeciekają. u agis możesz zamówić, co chcesz.mam jedną kieszonke od niej wąską,lecz z przeszyciami, bardzo zgrabną - ma po prostu chyba 13 cm w kroku zamiast 15 czy jakoś tak :)
Podsumowując - każdemu pasuje co innego ;)
A co do BY bez przeszyć jeszcze nie ubierałam rajstop czy leginsów i póki co nie narzekam. A spięte na długości mam prawie na maksa (na 3 napki z 4 dostępnych).