PDA

Zobacz pełną wersję : w chuście tylko spać

Bondziola
16-08-2016, 12:24
Czy 4 miesięczne niemowlę moze sie przyzwyczaić tylko do usypiania w chuście zawsze nosze około południa w czasie drzemki w elastycznej tak robiłam od początku spi bardzo ładnie i spokojnie jak chce ja włożyć do chusty podczas popołudniowego czuwania juz nie jest taka zachwycona czy to minie czy moze zmienić chustę i pozycje myślałam o kółkowej gdyż niedługo chce kupić nosidło głownie ze względu na noszącego tatę a trochę mi szkoda kasy na kolejne chuste dzięki początkująca chustujaca mama

Roanna
16-08-2016, 12:48
Tak małe dziecko chyba jeszcze się nie "przyzwyczaja" do konkretnych rzeczy. Natomiast faktycznie może być, że jeśli ma ochotę na aktywność, na przykład na podłodze, na macie, i nie jest śpiąca, a Ty akurat ją zamotasz w chustę, to może się buntować. Druga sprawa, to generalnie dzieci popołudniu są bardziej marudne, więc to może nie tylko kwestia chusty, tylko w ogóle.
Elastyka polecam zamienić na tkaną, a z nosidłem się wstrzymać aż dziecko będzie samo siedzieć, czyli jeszcze kilka miesięcy. Tata tez może chustować z powodzeniem :) Tu znajdziesz wiele na to przykładów. :)

Bondziola
16-08-2016, 13:04
Dzięki bardzo za odp generalnie nie mam nic przeciwko aby moja mała zasypiała w chuście gdyż uwielbiam ja mieć przy sobie ale chciałbym ja mieć jeszcze więcej w chuście stad to pytanko w takim razie spróbuje noszenia w okresach czuwania o innych porach dnia

Wiewiórka
16-08-2016, 15:00
tak, może, mój syn tak miał, z czasem mu przeszło