Zobacz pełną wersję : w chuście tylko spać
Bondziola
16-08-2016, 12:24
Czy 4 miesięczne niemowlę moze sie przyzwyczaić tylko do usypiania w chuście zawsze nosze około południa w czasie drzemki w elastycznej tak robiłam od początku spi bardzo ładnie i spokojnie jak chce ja włożyć do chusty podczas popołudniowego czuwania juz nie jest taka zachwycona czy to minie czy moze zmienić chustę i pozycje myślałam o kółkowej gdyż niedługo chce kupić nosidło głownie ze względu na noszącego tatę a trochę mi szkoda kasy na kolejne chuste dzięki początkująca chustujaca mama
Tak małe dziecko chyba jeszcze się nie "przyzwyczaja" do konkretnych rzeczy. Natomiast faktycznie może być, że jeśli ma ochotę na aktywność, na przykład na podłodze, na macie, i nie jest śpiąca, a Ty akurat ją zamotasz w chustę, to może się buntować. Druga sprawa, to generalnie dzieci popołudniu są bardziej marudne, więc to może nie tylko kwestia chusty, tylko w ogóle.
Elastyka polecam zamienić na tkaną, a z nosidłem się wstrzymać aż dziecko będzie samo siedzieć, czyli jeszcze kilka miesięcy. Tata tez może chustować z powodzeniem :) Tu znajdziesz wiele na to przykładów. :)
Bondziola
16-08-2016, 13:04
Dzięki bardzo za odp generalnie nie mam nic przeciwko aby moja mała zasypiała w chuście gdyż uwielbiam ja mieć przy sobie ale chciałbym ja mieć jeszcze więcej w chuście stad to pytanko w takim razie spróbuje noszenia w okresach czuwania o innych porach dnia
Wiewiórka
16-08-2016, 15:00
tak, może, mój syn tak miał, z czasem mu przeszło