Zobacz pełną wersję : Aprosas???
tulimama
17-06-2009, 14:28
Czy ktos slyszal albo jeszcze lepiej mial w reku te chusty? Maja jeden kolor, ktory szalenczo mi sie podoba, ale zanim sie zdecyduje na zakup, wolalabym wiec, co sa warte?
http://www.aprosas.de/webwarenangebot/tragetuecher.php
Jak ktos cos wie,to blagam piszcie :)
jestem pewna że ktoś je już linkował na forum ale pod inną nazwą chyba :hmm:
ładne są :D
jestem pewna że ktoś je już linkował na forum ale pod inną nazwą chyba :hmm:
Jana :wink:
viewtopic.php?f=3&t=16951 (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=16951)
tulimama
17-06-2009, 14:58
No tak, tylko czy ktos to macal?
To mnie interesuje najbardziej :)
ninuczka
17-06-2009, 18:24
macałam w zeszłą sobotę. Było kiedyś wystawione na allegro jako "podróbka didymosa" - szukałam dla Ciebie, bo tutaj też gdzieś był o tym wątek, ale nie mogę znaleźć. To była taka niebiesko - granatowa chusta z frędzlami. Kupiła ją jedna z dziewczyn z mojego miasta i przyniosła na spotkanie. Wiem, że tutaj też się udziela - napisz do "kulka37" bo to chyba ona jest. Na "kawałku szmaty występuje jako "śmiecha20", aukcję wygrała pod jeszcze innym nickiem. W każdym razie - aprosas mnie urzekła. Ale to głównie dlatego, że lubię chusty raczej ciężkie i grubo tkane - takie dla starszych dzieci. Nie mam jej do czego porównać - na pewno nosi świetnie dzieci - kluski, ale porównanie jej do lany to nie będzie to, bo lana jest taka "fabryczna" - ta widać, że jest ręcznie tkana. Dwustronna, mięsista, ładniejsza niż na zdjęciu na allegro. Teraz żałuję, że nawet nie starałam się jej kupić, chociaż obserwowałam... Bardziej przypomina miękką makatkę niż chustę. Widać, że jest solidna. Frędzle nie podszyte jedynie. Kończę, bo przyszli goście :)
anialodz
20-06-2009, 20:12
hmm, ja bylam zainteresowana i pisalam nawet do firmy zeby sie czegos dowiedziec ale ciezko mi sie z wlascicielka dogadac, nie znam niemieckiego...chusta jest sliczna ( model san antonio ) i z fredzelkami ale ceny jak u didymosa a tak niewiele na temat chusty wiadomo...
Tak.Mam tę chustę.Niebieska w granatowe paski.Zakochałam się w niej od pierwszego noszenia,bo jak wsadziłam malucha do niej,to po trzech godzinach nic się nie poluzowało,a ja nie czułam zmęczenia.Wiązanie jest pancerne.Wystarczyłoby zawiązać na raz.Dla pewności wiążę na dwa;-)Węzeł jest dość duży.Chusta jest świetna.Dobrze nosi zwłaszcza ciężkie dziecko.Jest gruba.Raczej na chłodne dni.Chociaż ja nosiłam w niej dziecia w upały,lekko ubranego i nie było problemu.Jest solidnie zrobiona.Trochę przy frędzlach robią się"oczka",ale moja chusta jest używana,więc wybaczam.W najbliższym czasie po prostu "połapię" igłą.Wg mojego małża ma też tę zaletę,że gdy przestanie być chustą,może być obrusem na duży stół:-),albo hamakiem,bo jest tak solidna,że dzieci uniesie.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania: czekam i chętnie odpowiem
Ps. mój nick na Kawałku szmaty to czana37:-))
Mayka1981
20-06-2009, 23:11
napisz do "kulka37" bo to chyba ona jest. Na "kawałku szmaty występuje jako "śmiecha20", aukcję wygrała pod jeszcze innym nickiem.
kawałkowa smiecha 20 to ja :D
i mam tylko szmaragdowego bambusika :P
a chustę o której mowa też macałam i faktycznie porządny kawałek szmaty :D
ninuczka
21-06-2009, 13:44
Przepraszam najmocniej dziewczyny :) To przez ten chustozachwyt i zamieszanie, a najpewniej przez moją ciążę (jak to dobrze, że mogę na coś zrzucić moje roztrzepanie!):) Obydwie Was serdecznie pozdrawiam - prywatnie nigdy bym Was nie pomyliła...
Wiemy Kochana!Nie przejmuj się.To pryszcz.Trzymam kciuki za Ciebie,bo to lada chwila.Odezwij się po wszystkim i oby było łatwo,szybko i bez komplikacji:-)
ninuczka
21-06-2009, 21:24
:)
Mayka1981
21-06-2009, 23:24
a przy kolejnym spotkaniu trzeba zarządzić jakieś oficjalne przedstawianie się co by nie było wątpliwości ;)
Czy te Aprosasy są skośnokrzyżowe?
Tak.Dość zbite przy okazji.Ale gdyby ktoś chciał kupić,to najpierw koniecznie pomacać(wiem,że za dużo ich nie ma),bo na pewno nie każdemu podpasują.A cena wcale niska nie jest.
A czy ja mogłabym grzecznie poprosić o fotki tego cuda? A najlepiej zbliżenie tkaniny? Nie pomacam na pewno a kusi mnie strasznie.
hmmm ale ładniusie! a San Antonio boski!
Jasnie Pani :)
17-09-2009, 09:44
Dziewczynki, a trafila ktoras moze na fote w akcji Aprosas Regenbogen???
http://images46.fotosik.pl/202/a6902209116156c9med.jpg
Ot i macie moją chustę Aprosas. Dość gruba i ciężka,ale dobrze nosi.Ja jestem zadowolona.Chociaż udaje mi się z niej wiązać 2x i prosty plecak tylko,bo na resztę trochę brakuje materiału.
http://images38.fotosik.pl/198/57f5b5df4fe7de6amed.jpg
chusty sa recznie tkane przez indianki z Ekwadoru w ramach projektu pomocy zgodnie z zasadami fair-trade.
faktycznie nie są tanie - 80 euro za sztuke.
nawiazałam kontakt - mogę za jakis czas pościagac ich troszkę jak będziecie zainteresowane.
anialodz
25-10-2009, 12:47
ja dopiero na przyszla wiosne bede zainteresowana:)