Zobacz pełną wersję : Ekomajty
marynarka
16-09-2013, 23:10
Nie znalazłam recenzji, dlatego zakładam nowy wątek :)
Niedawno stałam się szczęśliwą posiadaczką kieszonki OS ekomajty, wersja z napkami :) Pieluszka była szyta na moje zamówienie, dlatego posiada wszystko to, co chciałam :jump: Jest wąska w kroczku i bardzo, bardzo zgrabna. Na pupce mojej malutkiej wielkościowo zajmuje prawie tyle, co pampers. Nie ma przeszyć gumek przy nóżkach (tak chciałam), ale były mi proponowane. Gumeczki nie odciskają się na nóżkach młodej. Nie ma bardzo grubych udek, ale są pieluszki, które zostawiają ślady. Bardzo dobry PUL i do tego śliczności :beat::beat::beat: W środku grubszy mikropolar o gramaturze 230, też bardzo fajny. Pielucha bardzo szybka schnie :high: Dla mnie to bardzo ważne w przypadku kieszonek, ponieważ nie mogę ich wrzucić do suszarki :?
Z pieluchy jestem bardzo, bardzo zadowolona :fire: :fire: :fire:
Podoba mi się, że można się dogadać z Kasią i dostać taką pieluchę jaką sobie wymarzysz :high:
I zdjęcia mojej modeleczki :heart: oraz samej pieluszki :)
http://imageshack.us/a/img713/1820/mo0s.jpg
http://imageshack.us/a/img855/2554/rbxi.jpg
http://imageshack.us/a/img163/1451/x30j.jpg
http://imageshack.us/a/img197/1055/l1v2.jpg
Patrycja89
16-09-2013, 23:34
Z tym, że zajmuje tyle miejsca co pampers to bym się nie zgodziła, ale fajnie że wam się sprawdza :)
marynarka
17-09-2013, 10:44
To jedyna pielucha, na której mogę zapiąć body bez przedłużki :omg:
rodzynka007
17-09-2013, 22:26
To jedyna pielucha, na której mogę zapiąć body bez przedłużki :omg:
pewnie cienka wkladke wpakowalas :D bo z tego samego wykroju u Piotrka jest cudna pupka pszczolki jak przy jego sikaniu wloze mu 2 wkladki bo jedna to nie wytrzymuje godziny :D ale super ze Ci sie podoba :)
Mauarich
22-11-2015, 15:44
mam formowanke i otulacz.
formowanka ma na zewnatrz kolorowa bawlene, a w srodku mieciutki barankowy bambus. ma tez dwie napki, (z przodu i z tylu) do ktorych mozna dowolnie doczepic skladany wklad (tez z bambusowego baranka) i wklad sucha pupa. jeszcze nie osiagnela pelnej chlonnosci, wiec trudno mi powiedziec czy sie nadaje na noc.
otulacz niby os, ale na moim 8kg okraglym synku juz niewiele napek z boku zostaje...w sumie to po jednej...takze na cale pieluchowanie raczej nie wystarczy. ma zakladki z czarnego mieciutkiego polarku. pul przyjemny w dotyku.
Trzeciaczek
22-11-2015, 17:08
Hej hej ja mam Zadowolona jestem Ja miałam szyte bambus w środku na zewnątrz flanela Dwa jezory w środku z bambusa i na jednym z jęzorow od strony pupy coolmax Ja używam na noc i starczaja na całą i wytrzymają nawet jak mój już bedzie miał większy sik.
Drugi rodzaj szyty formowanek to z samej flaneli z jezorami z flaneli wczepianych na napki. Jezory są dwa Nadają się raczej na dzień i tak je stosuje. Napki zmniejszające długość trzy ja bym wolała jednak cztery jak welniasta ma w otulaczu. Ja polecam dla mnie super i w cenie przystępnej.
Mam jeszcze wkłady składane bambusowe. Frota 500 super i nie robi się twarda po praniu. Składam na trzy i taka petardy na noc jest super ale tylko ma noc bo dupka wychodzi ogromna za to noc spokojna. Wkład podwojny.
Mauarich
25-11-2015, 12:11
kurcze, nie widzialam na stronie opcji z tymi jezorami-szkoda. moze jak w koncu sklep powstanie to zamowie :)
Trzeciaczek
25-12-2015, 19:40
Ja takie sobie wymarzylam i poprosiłam. Kasia bardzo sympatyczna osoba więc zrobiła
rodzynka007
01-03-2016, 22:23
Tutaj proszę wpisywać recenzje.
Zależy mi na Waszej opinii, abym wiedziała co mogę poprawić, aby lepiej się korzystało z pieluszek.
dziękuje za wszystkie opinie :)
Mieliśmy przyjemność testować zestaw noworodkowy z Ekomajty :) - ja jako operator pieluch a mój sześcio tygodniowy (4,8 kg) syn jako zapełniacz pieluch. Obydwoje jesteśmy nowi w temacie wielo i nie mamy zbyt dużego doświadczenia ale cośtam już przetestowaliśmy z kilku innych firm.
Testowany otulacz noworodkowy na napy posiada pulowe zakładki z gumkami, napkę na wkład ukrytą pod zakładką z przodu, podwójne gumeczki przy nóżkach, jest solidnie wykonany, bardzo mi się spodobał ale niestety nie polubiliśmy się. Nie wiem czy ja źle zakładałam ale próbowałam różnych konfiguracji - na długości napki zapięte/rozpięte, szeroko/wąsko w pasie i niestety za każdym razem mieliśmy odstające gumki przy nóżkach. Znaczy te wewnętrzne jeszcze jako tako (nie idealnie) ale zewnętrzne w każdej konfiguracji poprostu odstawały sporo i zaliczaliśmy przecieki. Dodam, że Junior jest wąski w biodrach a udeczka solidne z fałdkami ;) więc może na innych testerach będą ok.
http://images78.fotosik.pl/402/f0f83562cd4de570med.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/f0f83562cd4de570)
Gatki z pulu roz.S wykończone przy nóżkach i brzuszku czarnym polarkiem (takim samym jak wkładka sucha pupa) były dla nas ciut za duże ale pomimo tego uważam że są genialne :) Przykryły super wielkie formowanki totsbots, więc prawdopodobnie zakryją każdą formowankę. Przecieków nie zanotowałam. Dla mnie super wygodne, bo praktyczne i z pulu, więc mogę z całą reszta wrzucić je do pralki (czego nie można zrobić z wełną, a ja jednak wygodna jestem :))
http://images75.fotosik.pl/402/4811335d8361535dmed.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/4811335d8361535d)
Formowanka - na zewnątrz bawełna, w środku super mięciutki bambus, z napką na wkład, wiązana sznurkiem. Ładna, zgrabna, przyjemna w dotyku, dobrze się zakłada. No może sznureczek do wiązania mógłby być cieńszy bo odnoszę wrażenie że ten nie umila leżenia na brzuszku.
http://images77.fotosik.pl/402/d92708f6fc549344med.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/d92708f6fc549344)
Wkłady bambusowe wpinane na napki są super mięciutkie i wydaje mi się że będą bardzo chłonne bo po jednym/dwóch siknięciach były tylko lekko wilgotne. Małe plamki schodziły w praniu za pierwszym razem, duże plamy schodziły stopniowo w kolejnych praniach. Pełnej chłonności nie sprawdziliśmy bo mamy kupę co chwilę, więc często zmieniamy pieluchę. Jestem ciekawa jakiej miękkości będą po dłuższym użytkowaniu, ale to się dowiem przy testach OS :)
Zdjęcia wrzucę później bo z telefonu nie ogarniam...
ediczek84
06-03-2016, 03:56
(wkradły mi sie błedy w pisowni, przepraszam, jutro poprawię)
jeszczeraz dzięki za możliwość testowania i za to że mogliśmy być pierwsi:)
niestetychoroba rozłożyła dzieci i nie mogliśmy wystawić zestawutestowego na ekstremalne warunki;)
zacznęod gaci:
miłew dotyku wykończenia:) dla nas ciut za duże ale z body było ok,ubrane z prefoldem bambusowym. zostały ubrane na wyjście dolekarza(że niby nie pielucha) ale nie posikał. mysle że z takimigaciami dogadalibyśmy sie zamiast trenerek(odpowiadałoby mi ukladgacie pulowe + wklad.nie wiem jakie mialo być przeznaczenie? Doformowanek ? Pomyslalam o jakis wstawkach wstawkach po bokach , takby skóra nie miała styczności z pulem. Być może moje rozumowaniejest błedne, wybacz, nie znam sie na materiałach.Dodam, że synowimimo tego ,że był zmarnowany podobały sie sowy:)
kolejnarzecz:
formowanka:chcialam uzyć do niej otulacza w klocki ale nie dalo rady(zrobiłamprzymiarke bo mój syn chudziutki więc była szansa), z gaciami wsowy dziwnie się układało,w koncu uzyłam z moim niezawodnymotulaczem.
Formowankawytzymała cała noc(syn w nocy pije wodę,troche sika zatem,niestetynie jest to opinia miarodajna bo w gorączce mało sikał.
Mojespostrzerzenia:
formowankawygląda na zgrabną, dzięki temu że osobny wkład szybciej schła,do tego wydaje mi się że będzie dość chłonna.
Minusemdla mnie był fakt że, można prać w max 50st (wiesz o czym mowa,pośle fotkę na pw jak się to skończyło...)
Jeślichodzi o otulacz i kieszonkę niestety nie udało sie przetestować,mój syn był bardzo zmarnowany gorączką,nie miał sił na nic a jadodtakowo bie chialam go meczyć eksperymentami Przymierzylismytylko. Otulaczyk wydawał sie zgrabny, trochę inne zakładki, któremnie zastanawiały.Przeczytam zatem recenzje innych testujących.Kieszonka z tych zgrabniejszych i to tez mi sie podobało. Nie jestempewna czy polar sie nie bedzie wywijał prz nóżkach, ale to teżpoczekam na recenzję. Milusi polarek:)
http://images75.fotosik.pl/395/d6775e7a5f792d6amed.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/d6775e7a5f792d6a)
http://images76.fotosik.pl/395/9ac456e9fcd9299fmed.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/9ac456e9fcd9299f)
rodzynka007
08-03-2016, 09:39
dzięki dziewczyny za recenzje :) poczekam na dalsze recenzje i przystapie potem do poprawek :)
katrioszka
12-03-2016, 15:22
Testowałam zestaw OS razem z synkiem - 11 miesięcy, 10 kg, nosi rozmiar 80. Wszystko bardzo podobało mi się wizualnie, pieluchy były ładnie odszyte. A teraz szczegóły.
Pulowe gatki miały milutkie nogawki i pas z czarnego polarku. Tylko przymierzyłam do mojej formowanki, bo bałam się, że w miejscach, gdzie pul dotykał skóry, zrobią się jakieś odparzenia, a mam mega wrażliwca. Gdyby wewnętrzna warstwa była z bawełny, to chętnie kupiłabym podobne gatki na basen.
Otulacz musiałam rozpiąć maksymalnie na długość, więc przy większych dzieciach może być za krótki, ale u nas było bardzo zgrabnie i na szerokość zostało sporo zapasu. Pod zakładkami z pulu były napki do wpinania wkładów - ta z przodu super! Wkład dzięki temu się nie przesuwał nawet podczas ubierania małego zbiega. Tylko zakładka z tyłu się zwijała, chyba była trochę za płytka. Albo mój maluch za bardzo się kręcił :)
Kieszonka bardzo zgrabna. Ślicznie leżała, nie robiła dużej pupy. Nie miała przeszyć, ale nie przeciekła. Niestety mój synek toleruje od skóry tylko naturalne tkaniny, dlatego użyliśmy jej tylko raz, ale wersję z bambusem od pupy chętnie bym przygarnęła.
Formowanka to prawie same ochy i achy. Naprawdę śliczna, a do tego zgrabna, miękka, dzięki delikatnym falbankom na pewno dla dziecka wygodna. Nie podobała mi się napka z tyłu do wpięcia wkładu, bo ten zawsze umieszczam z przodu (czy przypięty czy w kieszonce formowanki). I przez to nie założyłam jej na noc, bo nie chciałam, żeby napka gniotła synka w plecy. Ale w dzień podczas zabawy sprawdziła się znakomicie.
Wkłady też mi przypadły do gustu. Niesamowicie miękkie, mimo że nie były suszone w suszarce (inne tak suszę, bo nie mam innej możliwości). Chłonność też była w porządku, choć to początek testów, czyli niewiele były dotąd prane.
Jeszcze tylko jedna uwaga na koniec. Wszytskie inne pieluchy wolę prać w 60 stopniach, żeby je lepiej doprać i odkazić. I ze względu na warunki mieszkaniowe wybieram takie wkłady, które zimą mogę suszyć w suszarce. Ale jak zrobi się ciepło, to może się na jakieś skuszę ;)
fasolkaija
13-03-2016, 22:15
Testowałam zestawik noworodkowy - na moim 4,5 kg maluszku.
Zarówno wszystkie wpinane wkłady (wkład składany na 3 z naszytym coolmaxem , wkład bambusowy 11,5x45 cm, wkład noworodkowy do składania- 28x32 cm) jak i bambusowa formowanka spisały się rewelacyjnie - bardzo chłonne, mięciutkie i delikatne w dotyku, nie uczulały ani nie podrażniały skóry malucha. Szczególnie do gustu przypadł mi wkład 3 krotnie składany z coolmaxem.
Na szczególną uwagę zasługuje otulacz - jestem zachwycona - bardzo szczelny, idealnie przylegał do nóżek synka, jednocześnie nie odciskając się na skórze,nie podrażniał, bardzo fajny system nap.
Niestety nie udało mi się przetestować gatek ponieważ były za duże :/
formowanka + otulacz - dobry zestaw na noc :)
agnieszka
04-04-2016, 13:33
Zawodnicy: około 5,5 kg chłopa i pieluszki NB od Ekomajty.
Rudna 1. Otulacz PUL, wkład bambusowy z coolmaxem kontra niemowlęca kupka. Otulacz pięknie przylega ale nie uwiera, wkłady pasują idealnie. Zakładki doskonale utrzymają w miejscu także inne wkłady dzięki czemu otulacz jest uniwersalny i ubrudził nam się tylko raz. Wynik 1:0.
Runda 2. Gatki PUL/ polar, formowanka bawełna/ bambus, wkład bambusowy, wkładka sucha pupa kontra niemowlę w nocy. Taki zestaw próbowaliśmy w nocy. Gatki pięknie zakryły formowankę, podoba mi się to, że są wysokie w stanie, bardzo dobrze przylegają przy nóżkach i w pasie. Formowanka mięciutka, ładnie układa się na pupie. Całość przetrwała u nas 5h, formowanka była mokra ale jeszcze pewnie coś by zmieściła, polarek z wkładki sucha pupa zrobił się wilgotny i to obudziło rywala. Gatki nic nie przepuściły, ubranie suche i czyste. Wynik 2:0.
https://lh3.googleusercontent.com/-q8hE3pSr2o8/VwGMxVVKjHI/AAAAAAAABOI/AayG31JfGkQh6xJ9DBFNjR63teQu5GfgACCo/s400-Ic42/IMG_9408.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-ikUDtuO2F9c/VwGNSVJOYeI/AAAAAAAABOU/OIMPlfGkbZkNj0AFzvd_WTcyLDft54AXACCo/s400-Ic42/IMG_9395.jpg
Niestety nie mam zdjęcia gatek ale tester wyglądał w nich jak bokser tylko z przylegającymi nogawkami :)
Pieluszki uszyte są starannie, kontakt z właścicielką bardzo dobry.
Dziękuję za możliwość testowania! :)
Małe podsumowanie:
Miękkie i miłe w dotyku bambusowe wkłady oraz formowanka są bardzo chłonne. Spokojnie wystarczą na dłuższe wyjścia. Jednak są grubsze niż inne bambusowe pieluchy, które znam. Minusem jest długość schnięcia. Nie mam balkonu, więc pieluszki musiałam suszyć w mieszkaniu i schły trzy dni. To strasznie długo.
Otulacz i kieszonka zgrabne i łatwo je dopasować do pupy dziecka. Napy w otulaczu są świetnym sposobem, by przytrzymać wkład na swoim miejscu, gdy w grę wchodzi raczkujący maluch.
Gatki PUL wydają mi się niewygodne przez to, że są sztywne. Zaliczyliśmy w nich przeciek, ale może sama jestem temu winna. Na dziecku prezentują się tak ładnie, że chciałabym je mieć w swoim stosiku pieluszkowym.
Dziękuję za możliwość testowania. Polecam się na przyszłość.
Zapraszam na blog na którym znajduje się bardziej szczegółowa recenzja oraz zdjęcia :) http://maminyswiat.blogspot.com/2016/05/ekomajty.html
(http://maminyswiat.blogspot.com/2016/05/ekomajty.html)
rodzynka007
08-05-2016, 01:28
Małe podsumowanie:
Miękkie i miłe w dotyku bambusowe wkłady oraz formowanka są bardzo chłonne. Spokojnie wystarczą na dłuższe wyjścia. Jednak są grubsze niż inne bambusowe pieluchy, które znam. Minusem jest długość schnięcia. Nie mam balkonu, więc pieluszki musiałam suszyć w mieszkaniu i schły trzy dni. To strasznie długo.
Otulacz i kieszonka zgrabne i łatwo je dopasować do pupy dziecka. Napy w otulaczu są świetnym sposobem, by przytrzymać wkład na swoim miejscu, gdy w grę wchodzi raczkujący maluch.
Gatki PUL wydają mi się niewygodne przez to, że są sztywne. Zaliczyliśmy w nich przeciek, ale może sama jestem temu winna. Na dziecku prezentują się tak ładnie, że chciałabym je mieć w swoim stosiku pieluszkowym.
Dziękuję za możliwość testowania. Polecam się na przyszłość.
Zapraszam na blog na którym znajduje się bardziej szczegółowa recenzja oraz zdjęcia :) http://maminyswiat.blogspot.com/2016/05/ekomajty.html
dziękuje bardzo za szczegółowa recenzje ze zdjęciami :)
my już po testowaniu :)
testerka Zuzanna, wiek: 10 m-cy ;)
1. otulacz lego: ładnie skrojony, bardzo podobały się nam pomarszczone zakładki, szeroka regulacja w pasie ;) na pewno sprawdzi się dla pulchniejszych dzieci, fajny patent z napką :)
2. kieszonka sowy: fajna :) fajny wzorek, fajny polarek (nie kulkujący się)
3. gatki sowy: bardzo nam się podobały, szczególnie gdy tata zmienia ogumienie :) przy formowankach nie musi gimnastykować się z napkami w otulaczu tylko wciąga gatki i już :) tego "produktu" byłam najbardziej ciekawa :) fajnie zakończone polarkiem, zadowolenie jest!
4. formowanka: znów szeroka regulacja w pasie :) ładnie skrojona i bardzo chłonna :)
5. wklady: długi składany i dwa prefoldy: świetne wkłady! przede wszystkim bardzo chłonne! fajny patent z nabitą napką - to bardzo utrudnia przesuwanie się wkładu ;)
6. wkładki sucha pupa: ta z bambusem od pupy może być wykorzystywana przy nauce nocniczkowania, a z polarkiem od pupy jest na tyle szeroka, że dobrze nadaje sie do formowanki, druga wkladka - cala czarna - tez nam się podobała ze względu na to, że nie będzie widać na niej ewentualnych przebarwień ;)
bardzo dziękujemy za możliwość testowania :)
ogólnie wszystko bardzo polecamy :) :) :)
sawickarolina
13-05-2016, 10:25
My też testowaliśmy OS. Testerów 2 - Matylda 9 miesięcy (chudzielec) i Jo -23 miesiące (duuuuży chłop, rozmiar 98, prawie 14 kilo).
Jeśli chodzi o Jo- wkłady super, mega chłonne a to mega sikacz. Wszystkie polecam. Zwłaszcza długi-naprawdę fajny
Reszty nie bardzo mogłam przetestować bo Jo się zapinał ledwo-ledwo. Ale tak jak powiedziałam - to naprawdę duży chłopiec.
Przy Miśce wszystko musiałam zapinać na maksa, czyli starczyłyby nam na baaardzo długo. Zwłaszcza kieszonka jest cudowna-bardzo zgrabna. Przy formowance nie podoba mi się napka z tyłu. Ale jest chłonna bardzo:) Gatki polowe wizualnie cudowne ale na Miśkę moją mają za luźne nogawki, nie wspominając o pasie. Ale to wyjątkowo chudy egzemplarz.
Podsumowując - wkłady tak tak tak. No i kieszonka - rewelka:)
Generalnie cudów się nie spodziewałam, bo mam chuuude dziecko i mało co pasuje (niecałe 11 mies., ubranka 74-80, waga 7,5 kg). To po kolei:
- otulacz OS klocki lego- świetny; do tej pory wolałam kieszonki, bo łatwiej ubrać, tutaj opcja z różnymi wkładami dopinanymi na napkę bardzo mi przypasowała, sam otulacz zgrabny, nie za szeroki, ładnie leżał na pupie, były luzy w nóżkach, ale to przy moim szczypiorku norma jak nie ma dodatkowych zakładek,
- kieszonka OS sowy na fiolecie- fajna, zgrabna, ładnie się dopasowała, ale w moim przypadku lepsze są te z dodatkowymi zakładkami przy nóżkach, bo nie było ściśle dopasowane i się polarek trochę wywijał na zewnątrz
- gatki w sowy M/L- też świetne, mimo tego, że oczywiście za szerokie, to zaryzykowałam na noc i sucho było, na dzień w moim przypadku tak sobie, bo przy cieńszej formowance i ruchliwości Młodego zjeżdżały z chudej pupy,
- formowanka bambusowa OS- użyłam na noc z długim wkładem i dało radę a sikacza mam niezłego, ładnie leżała na pupie, bardzo mi się podoba rowerowy wzór, z minusów- zapięcie do dodatkowego wkładu wolałabym z przodu,
- wkład dwuwarstwowy składany - gruby i chłonny, ale zawija się przy brzegach, po poskładaniu robią się takie zgrubienia niefajne- chyba by musiało być jakieś dodatkowe przeszycie żeby utrzymac tkaninę w ryzach, bo się warstwy rozjeżdżają (albo ja źle składałam :P)
- wkładka sucha pupa mikropolar z jedna warstwą bambusu- nie używałam, bo mój śrubokręt się tak wywija przy ubieraniu, że ciężko utrzymać na miejscu ruchome elementy,
- wkład długi 11x 60 cm- używalam z otulaczem, bdb, chłonny,
- wkład składany 30x50cm- użyłam do otulacza, chłonność ok, fajna, mięsista frota, ale ja osobiście wolę w tej chwili gotowe wkłady których nie trzeba składać (jw. ciężko ubrać dziecku ze śrubami w tyłku, żeby się nie rozjechało wszystko).
Frota fajnie mięsista i chłonna, ale sama się przekonałam, że w chlodniejsze dni może być kłopot z suszeniem.
Ogólne wrażrenia bardzo pozytywne, dziękuję za mozliwość testowania.
Testowałam zestaw OS.
Testerzy:
Marta miesięcy 9, ubranka 74/80, waga ok. 8,2kg
Julian lat 2, wzrost 96cm, waga 12kg
Gatki + formowanka + długi wkład wpinany + wkładka dwustronna, u obojga wybrałam wersję suchą - testowałam u obojga na noc.
U Martusi dał radę.
U Julka przeciekł przy nóżkach po ok. 3 godzinach, ale to wielki pijak i sikacz. Nie ma wielo, która wytrzymała u niego całą noc.
Pieluszki i gatki bardzo mi się podobały, starannie uszyte, niedrażniące.
Dość łatwo dopasowałam formowankę do szczuplutkiej córci, u synka zapięłam na ostatnich napkach, choć to chudzina. Gatki dobre na oboje. Mają dość delikatne, miękkie gumki, dzieciom było wygodnie.
Otulacz w klocki lego - testowała Marta.
Założyłam jej raz z wkładem składanym i wkładką dwustronną suchą stroną do pupy, a raz z własnym wkładem węglowym pupusa. W obu przypadkach wytrzymał ok. 3 godzin bez przecieku.
Julasty się w niego nie zmieścił. Córka, choć jest drobna, miała go rozpiętego na max na długość, na szerokość zapięłam na ostatnią i przedostatnią napkę.
Kieszonkę w sówki z wkładem składanym też testowała tylko Martusia. Jul znów w nią nie wszedł.
Kieszonka wytrzymała ok. dwugodzinny spacer, ale dziwnie układała się na pupie córeczki - tworzy na niej coś na kształt kuli. Nie wiem, czy to ta pielucha tak ma, czy to mój brak wprawy z kieszonkami... w każdym razie Tusi to chyba jakoś specjalnie nie przeszkadzało, bo dokazywała jak zwykle.
Generalnie - bardzo pozytywnie. Miły PUL, miła flanela, chłonna, a przy tym niedrapiąca frota, staranne wykonanie. Gdyby jeszcze otulacze i kieszonki były większe, to i mój Julo by się załapał. Wtedy chętnie kupiłabym otulacze.
Dziękujemy za możliwość testowania :)
Shrimpmum
30-07-2016, 09:52
Testowałam zestaw OS. Młody ma ok. 80 cm, 10 kg i 1,5 roku.
zachwyciła mnie formowanka w rowery. Śliczna i dobrze uszyta. Zgrabna, podobnie ja kieszonka. Dotąd używałam głównie chinek i zapomniałam już, że pupa może być taka zgrabna. Testowaliśmy tylko na dzień. Wszystko dało radę. Uwielbiam bambusowe wkłady, no po prostu uwielbiam. Te są bardzo chłonne. Nam w zupełności wystarczały.
Otulacz, pomimo że wydawał się dość szeroki w kroku to taki nie jest.
Generalnie jestem na tak. Tylko dużym minusem jest temperatura prania. Według mnie temp. 40 stopni to za mało. Preferuję 60. Więcej wad nie ma :-)
Jeszcze raz dziękuję za możliwość testowania.
Wyłysiały mi formowanki w rowery. Szkoda bo zgrabne i przyszłościowo długie uszy. Prałam w mieszance sody/boraksu + NF. Inne pieluchy znoszą to dobrze