Zobacz pełną wersję : problem ze zdjęciami - google photos
magnolia
23-02-2016, 08:36
Dziewczyny, widzę że nie tylko ja mam problem ostatnio ze zdjęciami - nie wyświetlają się:( dodaję z google photos (czy tam google+ już nie wiem jak się teraz zwą)
moje obserwacje są takie:
*dodają i widzę, po czym następnego dnia nie widzę
* niektórzy widzą zdjęcia a niektórzy nie widzą - nie wiem od czego to zależy (komp, telefon - nieważne chyba, przeglądarka?)
* wcześniejsze zdjęcia (sprzed miesięcy i tygodni) są widoczne, nie zniknęły, mimo że z tego samego narzędzia udostępniane
może ktoś zna przyczynę?
szukałam w necie, ale znalazłam tylko temat założony na forum (nie naszym) z wczoraj, bez odpowiedzi, czyli coś jest na rzeczy, tylko co?
Podłączam się pod pytanie... O co cho????
A czy to nie jest tak, ze klikajac w "kopiuj adres obrazka" gdy jest sie zalogowanym, to po wylogowaniu zdjecia sa niewidoczne (bo nie mają dostępu do źródła pliku)
W google photos jest opcja "udostepnij" i wtedy generuje sie link do albumu z zaznaczonymi do udostepnienia zdjeciami (jesli ktos nie chce wklejac linku tylko zdjecia, to mysle ze z takiego udostepnionego albumu zdjecia.po skopiowaniu adresu obrazka nie powinny znikac)
magnolia
23-02-2016, 09:51
A czy to nie jest tak, ze klikajac w "kopiuj adres obrazka" gdy jest sie zalogowanym, to po wylogowaniu zdjecia sa niewidoczne (bo nie mają dostępu do źródła pliku)
W google photos jest opcja "udostepnij" i wtedy generuje sie link do albumu z zaznaczonymi do udostepnienia zdjeciami (jesli ktos nie chce wklejac linku tylko zdjecia, to mysle ze z takiego udostepnionego albumu zdjecia.po skopiowaniu adresu obrazka nie powinny znikac)
nika, dokładnie jest tak jak piszesz - żeby zdjęcia były widoczne muszą zostać udostępnione najpierw - czyli udostępniamy album a potem już możemy sobie je umieszczać gdzie chcemy czy to za pomocą linka czy też po prostu kopiuj wklej - i do tej pory to działało bez zarzutu, ewidentnie coś się pozmieniało ostatnio, moje wszystkie albumy są udostępnione jako publiczne bo zawsze tak robię,i najdziwniejsze jest to że tylko te ostatnio dodane albumy robią takie cyrki, informacji o zmianach na google + żadnych nie wyczytałam
cyrk mam i ja - omijam to w ten sposob, ze wchodze do picasy i wklejam z niej. z googla ostatnio w ogole nie moglam dodac nic. 'kocham' kolejne unowoczesnienia programow :duh:
magnolia
23-02-2016, 13:32
cyrk mam i ja - omijam to w ten sposob, ze wchodze do picasy i wklejam z niej. z googla ostatnio w ogole nie moglam dodac nic. 'kocham' kolejne unowoczesnienia programow :duh:
natalo, ale jak wklejasz z picasy? bo teraz już nie ma takiej picasy w necie jak kiedyś była, zastąpiło ją właśnie to google+, dobrze myślę? z kompa bezpośrednio wklejasz?
natalo, ale jak wklejasz z picasy? bo teraz już nie ma takiej picasy w necie jak kiedyś była, zastąpiło ją właśnie to google+, dobrze myślę? z kompa bezpośrednio wklejasz?
robie tak - jak wrzucam zdjecia z picasy - upload to google photos - to potem nie wchodze w google+ czy jakkolwiek sie to nazywa tylko robie 'view online' i przenosi mnie do picasy (picasaweb.google.com). i jestem w starej, dobrej picasie (choc tez myslalam, ze juz jej nie ma :D). a w niej tylko robie copy i wklejam w post.
magnolia
23-02-2016, 20:41
o dzięki natalo, spróbuję w takim razie takim sposobem:)
właśnie się dostałam też do picasy, no jest, idę próbować z niej wklejać, zobaczymy co z tego będzie
robie tak - jak wrzucam zdjecia z picasy - upload to google photos - to potem nie wchodze w google+ czy jakkolwiek sie to nazywa tylko robie 'view online' i przenosi mnie do picasy (picasaweb.google.com). i jestem w starej, dobrej picasie (choc tez myslalam, ze juz jej nie ma :D). a w niej tylko robie copy i wklejam w post.
Mnie w tym momencie przekierowuje do google+ . Jednak wstukałam adres picassy i zdjęcia są :) Idę próbować. Jak się uda, to wielkie dzięki :)
Ja mam ten problem niezależnie czy jestem zalogowana czy nie:( Połowę zdjęć w wątkach mi zjada, a inne są nawet jeśli były dodawane za jednym zamachem z tego samego albumu.
A to nie przez to, że likwidują picasę? To co stare zostanie, ale nowych nie bedzie można dodawać i już jest poblokowane ściąganie całych albumów?
magnolia
09-03-2016, 09:08
Ja mam ten problem niezależnie czy jestem zalogowana czy nie:( Połowę zdjęć w wątkach mi zjada, a inne są nawet jeśli były dodawane za jednym zamachem z tego samego albumu.
Olu, spróbuj z picasy tak jak natala radziła, mi wszystko teraz działa normalnie jak wklejam bezpośrednio z picasy kopiuj wklej
Podbiję. Nie dość, że połowy moich zdjęć nie widać na forum neizależnie od tego, czy wcześniej udostępniłam album, czy nie, to ogółem zdjęcia google mi zastrajkowały i nie mgoę dodawać zdjęć do albumów, żadnych, ani nowych, ani starych. Przesyła pliki, po czym widze komunikat 'przesłano 0 plików', no i really tyle przesłano.
Wkurza mnie ostatnio google i jego monopol... Ktoś korzysta z jakiejś innej sensownej aplikacji do udostępniania zdjęć? Obsługiwanej z komputera, nie telefonu, i nie wymagającej np. zamiast gmaila używania yahoo...
gosia2809
11-02-2019, 16:56
łącze się w bólu :/ też mnie to wkurza bo lubię google a od dłuższego czasu mam problem jak dziewczyny opisywały powyżej...niestety alternatywy nie znalazłam ale może ktoś coś zaproponuje :)
Wrześniowa
11-02-2019, 17:49
A czy to jest to samo co google+?
O ile mi wiadomo google + dzialaja jeszcze kilka msc,ale juz teraz nie mozna ładować zdjec. Sukcesywnie rowniez beda usuwane albumy użytkowników z tamtad
gosia2809
11-02-2019, 17:51
ale google plus to co innego jak zakładka "zdjęcia w googlach.... z tego co wyczytałam ostatnio bo też myślałam, ze mi usuną wszystko.
Dlaczego zdjęcia, które widać w komputerze, w telefonie już nie są widoczne???? Pomoże ktoś? Plsssss