PDA

Zobacz pełną wersję : proszę o dobrą radę formowanki

edudla
31-01-2016, 22:08
Witam, mój mały niedługo będzie ważył 8 kg i będę musiała się pożegnać z ulubionymi formowankami lolipop. Nigdy mnie one nie zawiodły, ale przeczytałam niestety kiedyś, że te 2 już są duże a ja nie chce dla starszego dziecka takiego wielkiego tyłeczka :) polecacie jakieś inne? Może być różnych firm, ale jaki wtedy otulacz wybrać co zakryje każdą formowankę?

kustafa
31-01-2016, 22:12
przy 8 kg najlepiej wybrać formowanki one size, większość producentów ma takie w swojej ofercie. fajne, zgrabne i chłonne formowanki mają polskie marki: kokosi, pupeko (bambusowy puch), puppi, babyetta, zufizo. również forumowa agis szyje formowanki na zamówienie. zakryje je większość otulaczy PUL.
jedynie otulacze babyetta są dość małe i nie każdą formowankę przykryją. jeśli chcesz mieć pewność, najlepiej zapytaj na forum lub kup otulacz tego samego producenta, co formowanka.

kornflejka
31-01-2016, 22:14
Z formowanek na dzień ja polecam babyjungle albo babyetta czy zufizo. Na noc u nas sprawdzają się najlepiej tots bots. A otulacze pasują i flipy i blueberry i nappime, a najlepiej gatki welniane :) chyba nie masz się co martwić otulaczami, bo jednak sa rozmiarowo w miarę uniwersalne :)

mamru
31-01-2016, 22:16
Tots bots,baby jungle, blueberry i storchenkinder. Na to wełniane gatki u nas MaM albo storchenkinder. Albo pul otulacz blueberry. Inne jakoś nam nie pasują.

strzelec171
31-01-2016, 23:16
Tots bots też zrobi sporą pupę.
Fluffy fly jest dla nas najbardziej chłonna i nie robi odstającej pupy- poza tym jest wąska i wchodzi pod otulacz flip, babyetta, weehuggers (choć my nakładamy na nią gatki wełniane)
Na dzień Lotties z bawełny organicznej i gatki wełniane.

edudla
01-02-2016, 11:03
a dziewczyny czy oprócz tots bots są jakieś formowanki na rzep? bo te przeglądam i one są na napy. Mnie to osobiście nie przeszkadza tylko mój mąż ich nie lubi :) a jakie gatki wełniane polecacie jak coś. Nie używaliśmy jeszcze żadnych. One faktycznie nie są mokre?

mamru
01-02-2016, 12:23
Storchenkinder są wiązane na troczki ;)
Wiele szyjacych pieluszki mam może zamiast nap wszyć rzepy.

edudla
01-02-2016, 13:03
a mamru napisz mi proszę jak oceniasz szczelność i wytrzymałość tej pieluszki w skali od 1 do 5 :) bo mój mały to naprawdę potrafi w mig załatwić pieluszkę.

genia
01-02-2016, 17:08
a Ty chcesz na noc? Jeśli tak, to doradzam gatki (u Magnolii-Podaj dalej sobie zamów najlepiej labo Wełniano mi czy Puci buli)-nie trzeba uychać formowanki tak jak pod otulaczem na napki; formowanki nie robiące dużego tyłka mam Ecodidi bambusowe z kieszonką, do środka wkładam np. wkłady bambusowe;polecam je,bo są chłonne,a dość szybko schną. Tylko nie wiem,czy sa na rzepy.Ja mam wersję na napy. Albo u Agis zamów bambusowe na rzepy. Mam jeszcze konopna baby beehinds i ecodidi taką nie z kieszonką,tylko z długim jęzorem, one są pancerne,szczególnie konopna,ale robią duży tyłek nawet u mojej prawie półtorarocznej sikaczki:)

Roanna
01-02-2016, 17:44
a dziewczyny czy oprócz tots bots są jakieś formowanki na rzep? bo te przeglądam i one są na napy. Mnie to osobiście nie przeszkadza tylko mój mąż ich nie lubi :) a jakie gatki wełniane polecacie jak coś. Nie używaliśmy jeszcze żadnych. One faktycznie nie są mokre?
Kokosi bambusowa miękkość mam na rzepy i chwalę. Długie, ale pupy dużej nie robią, miekkie, bardzo chłonne.

jeszcze puppi mam na rzep, welur bambusowy, ale są duuuzo duuuzo mniejsze.

A gatki wełniane, jak zalanolinowane, to faktycznie nie są mokre, jesli trochę będą wilgotne to wietrzysz. Dużo wątków jest na ten temat, polecam.

Trzeciaczek
01-02-2016, 19:54
Ja mam bambusowe od naszej szyjacej mamy rodzynek007 "Ekomajty" dużego tyłka nie robią. Mieszczą się pod stary otulacz welniastej, bardzo chłonne używam ich na noc. W dzień to głównie kieszonki z wkładem puppi.