PDA

Zobacz pełną wersję : hej

999
15-06-2009, 12:28
hej
jestem tu nowa ,
Obecnie poszukuje jakiegoś dobrego środka transportu dla mojego rocznego synka .
Myślałam o chuście kółkowej i zastanawiam się na ile jest ona wygodna .
Nie zamierzam nosić długo bo mój wiercipiętek dużo już chodzi sam ,
I jak kółkowa to jaka polecacie ?

999
15-06-2009, 12:29
o kurcze ,nie chciałam zakładać nowego tematu :oops:

Musli
15-06-2009, 12:36
Ale dlaczego? Tylko dziewczyny popros zeby przeniosly do powitan :)
Na kółkowych sie nie znam, ale podoba mi się opamama, dwie dziewczyny u nas w Łozi mają. Nati ma dobre opinie, ja chc jeszcze przetestować vombati, bo sa piękne :)

pszczoła
15-06-2009, 12:40
Hej, witaj!

Ja polecam Vombati. Nosiłam w Oppamamie i w storczu i najlepsza była Vombati, a do tego b. ładna.
Ale w ogóle to nie jestem fanką kółkowych i polecam MT jako szybkie i wygodne rozwiązanie na co dzień :)

Musli
15-06-2009, 12:42
Tylko czy chodzące dziecko będzie chciało siedzieć w mt? Chyba by chciało jednak widzieć więcej, na biodrze będzie miało większy "zasięg". No ale mt chyba na dłuższą metę wygodniejsze dla mamy...

Linda
15-06-2009, 12:44
Moje chodzace juz od roku dziecko nadal lubi siedziec w MT, ja nosze go wysoko na plecach, wiec pole widzenia ma dobre :D

Musli
15-06-2009, 12:47
No tak ale Orlinek noszony od dawna pewnie? Jak chustowałam duże dziecko, to koniecznie z raczkami na zewnątrz, inaczej nie chcialo. Da się tak w mt? Trzeba sprawdzic, moze akurat dziec 999 jest przytulasny :)

pszczoła
15-06-2009, 12:52
W MT da się rączki wyciągnąć :)

Gavagai
15-06-2009, 12:59
No tak ale Orlinek noszony od dawna pewnie? Jak chustowałam duże dziecko, to koniecznie z raczkami na zewnątrz, inaczej nie chcialo. Da się tak w mt? Trzeba sprawdzic, moze akurat dziec 999 jest przytulasny

Ja zaczęłam chustować Ysia miesiąc przed drugimi urodzinami :lol: Wszystko da się zrobić a roczniaka to sobie jeszcze ponosisz :)
Jak kółkowa, to zależy od wagi Twojego szkraba. Raczej nie na dłuższe wyprawy. W końcu to obciążenie na jedno ramię.
Ja Młodego nosiłam na początku w chuście na plecach (plecak z chestbeltem), potem już głównie w MT(z rękami na zawnątrz).
Powodzenia :hello:

999
15-06-2009, 13:17
dzięki dziewczyny za odzew :D

Własnie MT odpada bo na plecach boję się nosić no chyba ze w domu a w domu nie usiedzi , myślałam jeszcze o Mei hip ale przeczytałam u was złe opinie ( i dobrze bo strasznie droga rzecz :P )
Mam w razie czego wiązaną girasolę ale potrzebuje coś na szybko , na spacer jak nóżki odmówią posłuszeńswa albo do lekarza żeby nie brać wózka .
Długo i tak nie dała bym rady nosić chyba, bo niby mój smyk nie jest strasznie ciężki (ok 10 kg) ale ja też raczej z wagi piórkowej :mrgreen:

Gavagai
15-06-2009, 13:20
w MT można też nosić z przodu :)

999
15-06-2009, 13:28
Ja szukam czegoś na bok ... z przodu już nie lubi bo musi wszystko widzieć :?

pszczoła
15-06-2009, 13:32
No to kółkowa :D Albo pouch, ale to juz na mega króciutko raczej.
Tak, jak pisałam, polecam Vombati. Ale tak czy siak, musisz wybrać coś dla siebie, więc wybierz, co Ci się podoba po prostu, bo tu co post, to pewnie inna opinia będzie :mrgreen:

kanka9
15-06-2009, 13:39
No to kółkowa będzie super. Ja kółkową też traktuje jako ratunek w razie buntu wózkowego , albo na szybkie wyskoki ;-) A czasami i na dłużej ale z przerwami ;-). ja wielkiego porownania nie mam bo używałam tylko 2 kółkowe didymos - indio. Ale jestem z nich bardzo zadowolona. A do tego jakie piękne ;-) zobacz ;-)

http://img198.imageshack.us/img198/6320/sany0020p.jpg (http://img198.imageshack.us/i/sany0020p.jpg/)

Myśle że taka tkana będzie lepsza na cięższego chuścioszka niż jakieś cieniutkie ale to niech wypowiedzą się ekspertki bo ja to nowinka w tym jestem ;-)

pieczareczka
15-06-2009, 13:45
eee 10 kg to jeszcze nie tak duzo - spokojnie ponosisz w kolkowej byle wybrac w miare dobra
zycze milej zabawy w wybieraniu :) niby mniejszy wybor niz wiazanek (ale w sumie z kazdej wiazanej mozna taka uszyc...) ale to tylko pozory; lec na spotkanie chustowe i sprobuj roznych bo jak kupisz z ramieniem, ktore Ci nie lezy to sie zniechecisz
ale MT na plecach do spacerow gdy sie nozki zmecza jest super; przyzwyczailabys sie...

999
15-06-2009, 13:54
Dzięki bardzo

właśnie najlepsze było by wypróbowanie kilku , ale jak mam to zrobić .
Jestem z Tarnowa .
Do Krakowa mam najbliżej , tam przypuszczam są jakieś spotkania . Orientuję się któraś gdzie tego mam szukać ??
Niestety jeszcze nie opanowałąm tego forum :oops:

Gavagai
15-06-2009, 13:55
viewtopic.php?f=5&t=14697 (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=5&t=14697)
:)

999
15-06-2009, 13:57
Gavagai dzięki :hello: