PDA

Zobacz pełną wersję : Happiko

Gaja78
10-11-2015, 22:32
Pule wygladaja jakby to byla firma Smartlove ;) Jednak ja nie o tym.
Chcialam zapytac o konopny polar Happiko. Jak Wam sie sprawdza? Formowanki lub/i wklady?

Ja mam tylko jeden wklad, dlugi, ten wzmocniony 3 warstwy z przodu, ale i tak sam ten wklad to za malo na mojego 2 latka ;) Zawsze musze cos dolozyc. Jednak lubie jego "milusiosc", mam nadzieje, ze nie stwardnieje, u mnie prany dopiero max 3-4x.
Dzis moje dziecko na nim pierwszy raz spi. Konopny wklad zlozony na pol czyli 4 warstwy (5 z przodu), bambus innej firmy w sumie 4 warstwy i wszystko w kieszonce Milovia :lool:

Wklady tej firmy z bambusowego weluru mega milutkie w dotyku, ale jednak sie nie zdecydowalam, bo niby 5 warstw, ale cienkie strasznie.Taki bambus owiniety konopnym to juz by bylo cos dla mojego 2 latka, ale za 40-42 zl wiec chyba jednak zostaniemy przy innych wkladach.

A jak formowanki, bo my juz nie uzywamy? Opcja kieszonki chyba fajna co? :)

Niemniej plus, ze w koncu produkowane w PL a nie Chinach :)

Karolcia_7
12-11-2015, 14:21
My korzystamy z długich wkładów, wkładu mini i z formowanki. Wkłady niestety u nas po praniu są sztywne ale przejeżdżam nimi o brzeg blatu kuchennego i już są w porządku. Formowanka jest trochę grubsza i sztywniejsza niż inne, które posiadamy, ale ta sztywność na szczęście jest niewielka i nie przeszkadza zupełnie. Są dość chłonne ale dla nas na noc ta formowanka plus dwa długie wkłady (jeden na pół, drugi na trzy) i jeden mini no wersja na styk. Jak zabraknie mini albo złożę oba na pół to mocno namięka nam wełniak, a tak tylko troszkę.

kochanie
12-11-2015, 15:56
Karolcia a masz porównanie tej formowanki z jakąś inną? Dziś w nocy córka przesiusiała mi dwie formowanki pupeko wypakowane podwójnymi wkladami:/

mamru
12-11-2015, 18:04
Gaju bo happiko to smartlove. Tylko chyba jest różnica w kroju.

DariaK
17-11-2015, 23:38
A kiedy były Happiko produkowane w Chinach ? bo to dla mnie news dnia dzisiaj ...

Gaja78
19-11-2015, 00:27
A kiedy były Happiko produkowane w Chinach ? bo to dla mnie news dnia dzisiaj ...

Nigdy nie byly ;) i rozumiem, ze o to firmie Smartlove chodzio, zeby robic pieluszki takie juz w 100% polskie. Moze tak zrozumialas co napisalam, choc chodzilo mi o to, ze skoro to ta sama firma to fajnie, ze w koncu szyje w PL z rodzimych materialow. Ale tez rozumiem, ze tylko Happiko, bo Smartlove szyte nadal w Chinach, tak? :)

Mauarich
22-11-2015, 14:47
smartlove szyte tez w polsce przeciez...

Gaja78
24-11-2015, 10:52
Moze teraz tak. Na grupie fb, gdy trwaly testy Smartlove, zrozumialam, ze to polska firma tylko szyje poza PL.

Rozmawiajmy, jesli cos sie zmienilo, to warto zeby dotrzec do prawdziwej i aktualnej informacji :) Tym bardziej puscic ja w swiat :)

Mauarich
24-11-2015, 12:36
ja i z tego co ciocia wiedzma tu pisala, z tego co daria z pupeczkowo.pl mowi i z tego co dziewczyna windelzauberland mi mowila (sprzedaje w niemczech smartlove pod swoja marka) sa produkowane w polsce, z polskich materialow, Lukasz (wlasciciel) szyje sam.

ciocia_wiedzma
24-11-2015, 22:18
Zarówno Smartlove jak i Hapiko nigdy nie były ani w Chinach, ani z Chińskich materiałów szyte. Od samego początku jest to produkcja całkowicie Polska.

Karolcia_7
22-02-2016, 22:42
QUOTE=kochanie;3220592]Karolcia a masz porównanie tej formowanki z jakąś inną? Dziś w nocy córka przesiusiała mi dwie formowanki pupeko wypakowane podwójnymi wkladami:/[/QUOTE]

dopiero przeczytałam :/
mam porównanie do puppi bambusowej do której wkładam długie bambusowe ecodidi, jeden na pół a drugi na cztery, położony z przodu (mam chłopca) i jest znacznie lepiej, tzn. wcale nie namiękają mi gacie. Według mnie formowanka to tylko taki mały dodatek a kluczową rolę odgrywają wkłady bo kiedy w formowankę happiko włożę inne wkłady to też jest lepiej. Ostatnio moim faworytem jest prefold pupeko L w formowance złożony wzdłuż dłuższego boku i z zakładką z przodu bo bez tego nie mieści się do formowanki. Czekam na bambusowy puch pupeko ale jak przeczytałam twojego posta to się trochę wystraszyłam, że nie był to dobry zakup...