Zobacz pełną wersję : Storchenwiege, didymos czy nati bambus?
Od dobrych 2 miesięcy przeglądam to forum i już mam straszny mętlik w głowie.
Chciałabym kupić chustę dość uniwersalną i dla noworodka który urodzi się zimą i dla starszego dziecka.
Kilku mieć na 100% nie będę, bo mąż ledwo na jedną dał sie namówić.
Więc mam pytanie którą wybrać Storchenwiege, didymos czy nati bambus? A może jeszcze jakąś inną?
Najbardziej mi zależy żeby łatwo było ja zamotać bo w wiązanej jeszcze nigdy nie nosiłam, no i żeby mąż sie do noszenia nie zraził:)
kazda będzie dobra, zalezy jaki kolor Ci się podoba,
Storchenwiege pasiaki i didymosowe pasiaki są grubsze, lepiej noszą,
didek indio, Storch... leo i bambus sa cieńsze,
ale i tak trochę większe dziecko też ponoszą spokojnie
te trzy ostatnie będą się nieco łatwiej wiązac przy noworodku
Wybierz to co Ci się podoba, każda z tych chust się sprawdzi, zawsze możesz potem zamienić :wink:
Zdania chustomam na pewno będą podzielone i zaraz będziesz miała jeszcze większy mętlik :lool:
gdybym miała mieć tylko jedną chustę to pawie didka albo ulli storchenwiege - czyli pasiak.
tylko pasiaka storcha trzeba złamać, jeśli jest nowy - ja się ze swoim trochę namęczyłam ale teraz jest mięciutki i czeka na nowego chuścioszka:)
Storcz albo Didek najlepiej juz zlamany, jezeli jestes poczatkujaca to ciezko bedzie Ci Nati z bambusem dociagac, chociaz sa piekne i milutkie.
Od dobrych 2 miesięcy przeglądam to forum i już mam straszny mętlik w głowie.
Chciałabym kupić chustę dość uniwersalną i dla noworodka który urodzi się zimą i dla starszego dziecka.
Kilku mieć na 100% nie będę, bo mąż ledwo na jedną dał sie namówić.
Więc mam pytanie którą wybrać Storchenwiege, didymos czy nati bambus? A może jeszcze jakąś inną?
Najbardziej mi zależy żeby łatwo było ja zamotać bo w wiązanej jeszcze nigdy nie nosiłam, no i żeby mąż sie do noszenia nie zraził:)
didymos albo storcz jak dla mnie. nati bambus- ponoc dobra na lato, musialabys poszukac informacji i najlepiej pomacac. ja jej nie lubie. chyba ze nati- pasiak/zakard..?
Jesli musza byc koniecznie ktores z tych marek, to dobrze, ze sie spodziewasz malucha zima. Zdazysz sie zalapac na didka z kapoka. Miekkie jak bambus i dylematow ekologicznych nie ma :)
nie musi być któraś z tych marek może być każda inna spełniająca wymagania łatwości wiązania i uniwersalności (no i musi być bez wełny)
No to sprawe masz latwiejsza - obejrzyj, co Ci sie kolorystycznie podoba i zamow. Masz prawo zawsze zwrocic chuste bez podania przyczyny - zwrocic, wymienic na inna, etc.
raczej będę szukała czegoś używanego tylko najpierw muszę podjąć decyzje czego szukam a kolorystyka raczej niebieska ale biorę każdą poza różową pod uwagę