PDA

Zobacz pełną wersję : a co się nie nadaje na hustawke?

v
11-06-2009, 14:08
hm?

IwontaG
11-06-2009, 14:27
Chyba najlepiej hoppki.

tulipowna
11-06-2009, 14:29
ale co sie nie nadaje kochana :)

tulipowna
11-06-2009, 14:30
na hustawke sie chyba nie nadaje MT :lool: :lool: :lool:

przepraszam :)

nie wiem jak z cienszymi chustami typu ellaroo? ale one tez powinny byc wytrzymale.

a wlasciwie va, co masz na mysli? chusty? czy ogolnie tkaniny?

IwontaG
11-06-2009, 14:32
Jeszcze zależy kogo mają huśtac te chusty (jeśli o chusty Ci chodzi)? Dla dzieciów nada się chyba wszystko a dla dorosłego to podobno do 120 kg też wszystko :D

Nata
11-06-2009, 14:48
My mamy lane olive. PAmietam,jak mnie post i zdjecie Dagmary zainspirowało. Drazek zakupiłam i akurat LAna była pod reka. I kolorystycznie do scian dopasowana 8)) Mysle,ze hoppki sa ok i didymosy. NA stronie didymosa i lany mozna kupic nawet caly hustawkowy sprzet.
A hustawka to w ogole megasuper lamacz chust!!!!

v
11-06-2009, 15:06
o chuste chodzi mnie
nie o "rozne nosidla" :lol:
dla dziecia
i rodzicow tez, lubie czytac, bujajac sie wieczorami :hide:

ale wlasnie lane podalam w inne dobre rece
i sie zastanawiam co dalej :hmm:

myslalam, ze jest jakas chusta, ktora jednoznacznie sie zepsuje jako hustawka
indio chyba nie znajduja sie dobrze w tej roli?

Nata
11-06-2009, 15:13
mysle,ze grube indio moze byc. zakardy grubsze. vatki racze nie i kaszmir tez nie :twisted: zara tez moze byc :wink:
a reszta to na wyczucie, jak Ci cos w domu zbywa. Bo raczej trudno lane kupowac,zeby z niej chustawke zrobić :roll:

Kanga
11-06-2009, 17:38
żakardów zwykłych i indio bym nie brała bo się pozaciągają ;)
a nada się wszystko co tkane skośnokrzyzowo- im szersze tym lepsze (wygodniejsze do siedzenia ;)

Biedronka
11-06-2009, 17:44
wełny,jedwabiu i kaszmiru bym nie powiesiła
u mnie wisi len i konopie
wcześniej wisiał natur bawełna i nic mu sie nei działo i nie pozaciągało 8))
Wg. mnie indio jest ok ale trzeba pamietać o zakończeniach haków żeby je czymś zabezpieczyć coby nei zaczepiały się o chuste (np. gumowymi nasatkami nakładanymi pod temperatura zapalniczki :lol: )

aneta.s
11-06-2009, 19:52
Jim napewno :)

http://farm3.static.flickr.com/2481/3578245850_2532f002bf.jpg

tulipowna
12-06-2009, 16:11
aneta super fota :) ty jednak jestes jimowa dziewczyna dla mnie juz chyba na zawsze ;)

nati tez sie nada na hustawke, amazonas tez (ale z tych grubszych), katja didkowa jest taka cudna hamakowo-hustawkowa :)

dundubha
24-06-2009, 01:19
Ja moje pawie zawsze w pociągach rozwieszam pomiędzy szafkami na bagaże. Pociąg sam chuśta:) A mała śpi jak zaklęta:)

kanka9
25-06-2009, 15:09
Dziewczyny pokazcie jeszcze zdjęcia jak wy te huśtawki robicie, jak montujecie? Kurka ja dopiero zauważyłam, super;-). A o jakim sprzęcie huśtawkowym w didymosie pisałyście, możecie linka podać bom ja po niemiecku słabo ;-)
Ale fajna sprawa ;-)

dioneja
25-06-2009, 22:38
u nas storczyk anna
lepszej nie znalazłam :twisted:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/pd/gf/ftkt/vSORbmRSV67SEmNEzB.jpg
kanka9, chustę obydwoma końcami mota się (węzły przesuwne stosuję) na drążku rozporowym, w przypadku dzieci w niewielkiej od podłogi odległości i hulaj dusza/ciało, etc...

Kanga
25-06-2009, 22:46
Dziewczyny pokazcie jeszcze zdjęcia jak wy te huśtawki robicie, jak montujecie? Kurka ja dopiero zauważyłam, super;-). A o jakim sprzęcie huśtawkowym w didymosie pisałyście, możecie linka podać bom ja po niemiecku słabo ;-)
Ale fajna sprawa ;-)

ja wieszam normalnie na łóżku piętrowym albo na takiej rurce do podciągania się :) wiąże płaskim węzłem i heja

Dagmara
25-06-2009, 22:56
A moja Lana na byciu huśtawką ucierpiała nieco :(
Pójdzie zapewne na Ch-MT.

Ania
25-06-2009, 23:04
sęk w tym, że jak ktoś wagę estetyczną do chustohuśtawki przykłada, to i w tej materii problem pojawić się może w wyborze :twisted: (kilka takich szmat zakupiłam i rychło sprzedałam tylko dlatego, że nieznośnie me oko mierziły swoją brzydotą :hide: lub też jak kto woli brakiem urody ;-) )

jedwabiu i kaszmiru bym nie powiesiła, bo jak dla mnie to za droga impreza na bujanie...

aktualnie huśtamy się ma pawiach i bambusie :ninja:

kanka9
25-06-2009, 23:22
Dzięki dziewczyny ;-) Musze pomyślec jak to u nas zamontować ;-). no i koniecznie jakąs chuste do tego trzeba będzie kupić :applause:

v
25-06-2009, 23:25
tez mam na drazku do podciagania sie.
cztery wezly w sumie, lot testowy by mama, a potem to juz dzieciarnia.
tzn. aktualnie nie mam nic, bo mi szkoda.
czekam na pawia, to sie bujnie.

madziuchna23
26-06-2009, 07:59
No tak ale jak Wy na drążku do podciągania wieszacie jak w instrukcji drążka jest napisane, żeby nie wieszać na nim nieczego co się huśta?
Drążek mam, chustę mam ale powiesić się boję

v
26-06-2009, 22:52
wystarczy sprawdzac, czy sie nie przesuwa na futrynie
i ewentualnie poprawiac

matka.kobitka
26-06-2009, 23:26
Ale fajna sprawa ;-)

też chętnie obejrzę zdjęcia

a na huśtawkę mam inkę lub hopka, indio i pawi szkoda by mi było

pieczareczka
26-06-2009, 23:48
No tak ale jak Wy na drążku do podciągania wieszacie jak w instrukcji drążka jest napisane, żeby nie wieszać na nim nieczego co się huśta?
Drążek mam, chustę mam ale powiesić się boję

u mnie na takim drazku wisiala solidna drewniana hustawka i parenascie kilo sie w niej bujalo regularnie; ani razu go nie poprawialam
ale to moze dlatego ze nie czytalam instrukcji :)

matka.kobitka
26-06-2009, 23:56
mi się wydaje, że są dwa rodzaje drążków, takie wkręcane do futryny i rozporowe.
Do wkręcanych chyba można zamontować huśtawkę.

Dagmara
27-06-2009, 00:02
Ja miałam na rozporowym i oprócz tego że zniszczyłam chustę za prawie 400 zł to wszystko inne było w porządku.

Meta
27-06-2009, 08:13
Ja miałam na rozporowym i oprócz tego że zniszczyłam chustę za prawie 400 zł to wszystko inne było w porządku.

Dagmara a co się stało Lanie? Po huśtawkach na hakach już widziałam dziury, ale po drążku? :confused: Drążek u mnie czeka w szafie na zamontowanie...

Dagmara
27-06-2009, 08:36
Dagmara a co się stało Lanie? Po huśtawkach na hakach już widziałam dziury, ale po drążku? :confused: Drążek u mnie czeka w szafie na zamontowanie...

Przetarła się w miejscu wiązania i zmechaciła także w tych miejscach :(
Pójdzie pewnie z czasem do przerobienia.

Meta
27-06-2009, 08:52
To kurcze to niefajnie, a ja myślałam, że na drążku bezpiecznie dla chusty... No nic, w takim razie nasz zniszczony farbowaniem leo dostanie drugie życie - jak coś się dodatkowo poniszczy, to przynajmniej serce mi nie pęknie