PDA

Zobacz pełną wersję : formowanki Tots Bots- jak odkażać?

mrscreme
24-08-2015, 22:39
Udało mi się zdobyć pięciopak Tots Bots Bamboozle Stretch i na stronie TB jest napisane, żeby nie stosować sody oczyszczonej do ich pieluch.
Przy okazji na metkach jest napisane, że można prać w 60 stopniach.

Wszystko by było dobrze,gdybym miała stosować wyłącznie TB, ale mam też inne pieluchy. Pytam więc: czy odpuścić sobie całkowicie stosowanie nappy fresha/ czystej sody oczyszczonej do prania w 60 st, i wszystkie pieluchy będą odkażone, czy muszę prać TB osobno, a resztę w 40/60 stopniach z dodatkiem odkażającym?

Czy Wy się przejmujecie takimi wytycznymi?

olalen
25-08-2015, 02:16
Ja mam 4 TB Bamboozle i zdecydowanie się tym nie przejmuję! Do każdego prania dodaję NF i nic się złego nie dzieje...zresztą nie wiem co by się miało złego dziać ;) Piorę wszystkie pieluchy w 60 stopniach w 3-godzinnym cyklu (chinki też jak się jakieś trafią). Traktuję swoje prawie z nabożeństwem, ale na pewno nie prałabym osobno. AAA i raz na jakiś czas wrzucam wszystko z bambusem, bawełną na 90 stopni, wszystko wygląda super.

mrscreme
25-08-2015, 12:44
każą stripping robić raz na jakiś czas, to fakt. I twierdzą, że trwałość pieluch spada przy użyciu sody... :)

ediczek84
28-09-2015, 03:19
a co oni maja na myśli że stripping? z tego co kojarzę to po kwaskowaniu bambus jaśnieje. miałam kiedyś równolegle nową formowankę bamboozle i używana - faktycznie używka była bardziej biała, ale i tak ja bardziej lubiłam bo chłonniejsza. oczywiście do prania nappy fresha dodawałam...
może chodzi by nie moczyć w sodzie? a ja tak robię jak się kleks zdarzy... kwaskowanie też robię