Zobacz pełną wersję : pierwsze nosidło dla 2-latki
Im więcej czytam tym większy mam mętlik w głowie. Miałam kupować chustę, bo Młoda pozazdrościła bratu :) (dała się zamotać 2 razy, wcześniej nie była noszona) ale może by jednak bardziej zaakceptowała nosidło :confused:
Tylko jakie? Oboje z mężem jesteśmy wysocy, średniej budowy. Córa też wysoka jak na niespełna 2-latkę (ok. 100 cm), waży 13 kg. Ma to jakieś znaczenie czy najistotniejszy jest wymiar od dołka do dołka podkolanowego. Na początek chciałabym używane, w rozsądnej cenie, a jeśli się spodoba i Młoda będzie chciała być w ogóle noszona rozważę zakup szytego na wymiar :)
Macie jakieś doświadczenia, przemyślenia? :) Może jakaś konkretna firma ma takie modele?
może douxdoux xxl?
może jeszcze jakiś meitai większy, ale to już na bazarku trzeba by szukać
Doux-Doux, LennyLamb Toddler - mam oba, oba fajne. O tym drugim właśnie piszę recenzję (jeszcze niegotowa).
magda_32_0
19-08-2015, 12:13
Merido U nas po prostu meitai
Dzięki :) Kupiłam MT szytego z chusty, zobaczymy jak się sprawdzi :)
Odkopie. Jakie nosidlo dla niespelna 2-latki noszące ubranka na 92 i ważące 12kg? Tula toddler będzie za duza. Zwykła chyba za mała, nie? Jakieś pomysły ? Coś łatwego w obsłudze...
Zmierzyć najlepiej nogi panience :) Na mojego 2-latka noszącego 92, a mierzącego jakieś 93-94cm Tula toddler byłaby ok, ale on nogi ma jak pająk. Albo nosidło z panelem regulowanym na długość i szerokość - szyte na zamówienie albo np. Fidella
Odkopie. Jakie nosidlo dla niespelna 2-latki noszące ubranka na 92 i ważące 12kg? Tula toddler będzie za duza. Zwykła chyba za mała, nie? Jakieś pomysły ? Coś łatwego w obsłudze...
Wymiary prawie jak u mojej 2,5 latki (tylko moja jest lzejsza ;)) no i standard bedzie za maly stanowczo. A jakies szyte?
Z gotowych fidella,mysol girasola.
Patrycja89
29-05-2016, 09:20
My mamy regulowane od My Owl Town dla córy w tym wieku i o takich wymiarach. Jest bardzo wygodne, polecam.
MT u nas sprawdził się świetnie, choć stosunkowo mało używany, bo córka zgadzała się na noszenie jak już była bardzo zmęczona. Ogólnie polecam, choć jesienią i zimą wolałabym jednak klamry.
Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
Jesteście akurat w "dziurze" rozmiarowej. Warto pomyśleć o nosidłach regulowanych - Fidella lub My Owl Town, wspominane już tu wyżej.
Ja polecam regulowane od Keiki Hug :)
Kibi też jest regulowane.