PDA

Zobacz pełną wersję : Indio ultramarine

soska
30-07-2015, 17:45
Poradźcie mi proszę. Obecnie chustuję w Storchenwiege Leo Rouge. Niestety nie mam styczności z innymi chustami. Dotykałam jeszcze natki i lf. Chciałabym mieć swojego didka, żeby dotknąć i sprawdzić jego zachwalanie:). Mam okazję zakupu indio ultramarine. Czy jest to fajna chusta? Czy kwota 350 zł jest dobrą ceną? Czy lepiej polować na innego indio?

sowa_przemądrzała
30-07-2015, 23:05
Miałam je i zupełnie mnie nie zachwyciło, było dziwnie sztywne, choć złamane. Cienkie, raczej niezbyt nośne. W porównaniu z innymi Indio wypada dość blado, choć jest przepiękne. A cena standardowa, tzn. za 3,6 przeciętna, za dłuższą raczej atrakcyjna, choć na pewno można znaleźć taniej.

soska
30-07-2015, 23:08
Długość 4.6.
Właśnie gdzieś już przeczytałam, że w porównaniu do innych indio bez rewelacji. Trudna decyzja. Tym bardziej, że nie mam możliwości pomacania jej :(

Alassea
30-07-2015, 23:09
Mam kółkową szytą z ultramarine. Mięciutkie ;) dla noworodka idealna, dla starszych i cięższych dzieci niekoniecznie. No i śliczne ;)

sowa_przemądrzała
30-07-2015, 23:12
Dużo zależy jeszcze od tego, w jakim wiązaniu najczęściej nosisz. Dziecię masz już dość duże, lżejsze nie będzie, a to też ma wpływ na to, jak odbiera się właściwości chusty. Zawsze możesz kupić, pomacać i puścić dalej, bo w tej cenie nie powinnaś mieć problemu z odsprzedażą :)

soska
30-07-2015, 23:12
W takim razie chyba odpiszę, skoro dla cięższych dzieci niekoniecznie. Moja córa prawie 8 kilo, także noworodek już z niej nie jest. Dzieki za informacje.
W takim razie będę połowała na inne indio lub inną chustę.

soska
30-07-2015, 23:14
Oj sowo przemądrzała to znowu mi dałaś do myślenia :)

sowa_przemądrzała
30-07-2015, 23:16
Ha! Bo wymądrzanie się wpisane w mą naturę ;)

Alassea
30-07-2015, 23:20
Ha! Bo wymądrzanie się wpisane w mą naturę ;)
:lool: Oj sowa, sowa :)

soska
30-07-2015, 23:28
A przy okazji podpowiecie mi jakie chusty są fajne dla cięższych dzieci?
Póki co najczęściej noszę w kieszonce. Plecak prosty próbuje ale mam problem z dociąganiem. Inne wiązania próbowałam i w każdym jest jakieś ale, a kieszonka wygodna i bardzo dobrze wychodzi.
Mam jeszcze propozycję kupna natibaby ocean red bawełna z jedwabiem. Tak mało znam się na chustach :(.

sowa_przemądrzała
30-07-2015, 23:46
Na jedwabiu się nie znam, między innymi dlatego, że ponoć dla lżejszych dzieci ;) Też lubię kieszonkę i bardzo często ją motam, ale właśnie dlatego musiałam się przestawić na nośniejsze chusty, bo w pewnym momencie ból ramion był nie do zniesienia. Dla cięższych dzieci poleca się chusty z domieszkami, zazwyczaj konopii, lnu i wełny. Albo grubaśną bawełnę. Teraz Didymos wypuścił właśnie takie grubaśne bawełniane Indio :)