Zobacz pełną wersję : Pozdrowienia z Gdańska
Witam! Noszę córę w chuście od przeszło 9 miesięcy-niemal od urodzenia. Tu jestem od paru minut, chociaż wiedzę zdobywam głównie z internetu od około roku :wink: Nosimy się w paru wiązaniach na zmainę i ciągle chcemy więcej:jump: Fajnie jeśli jest tu takich przypadków więcej! Pozdrawiam serdecznie :beat:
Patrycja89
23-06-2015, 00:26
Witamy z Gdańska, z jakiej dzielnicy jesteś? To forum to kopalnia wiedzy, rozgość się :)
rodzynka007
23-06-2015, 01:11
witamy, grupka trojmiejska sie rozrasta :)
o, jak miło! tyle nas tu :)
my jesteśmy z Oliwy, ale sporo się przemieszczamy :D
Patrycja89
23-06-2015, 23:24
To zapraszamy do nas do Śródmieścia na kawę :)
cu-kinia
20-07-2015, 17:27
Też jestem ze Śródmieścia :) Moja córeczka ma dopiero 17 dni i jest wcześniakiem z 34tc, więc jeszcze jej nie zachustowałam, ale przymierzam się do tego. Pozdrawiam!
To sie Trójmiejska grupa rozrosła! Super! Może ożywimy w związku z tym nasze lokalne podforum, bo tam momentami żywego ducha nie uświadczysz, a sporo nas z Trójmiasta i okolic jednak jest :)
Trzeciaczek
24-07-2015, 06:33
Witam :-):-):-):-):-):-)
pozdrawiam z Gdańska,
przygodę z chustowaniem zaczęłam 4 lata temu, jednak z synkiem nie udało nam się. w styczniu urodziłam córeczkę i aby móc bawić się ze starszym dzieckiem, potrzebowałam wolnych rąk i postanowiłam, że teraz tak łatwo nie odpuszczę. ponieważ za pierwszym razem korzystałam z chusty tkanej, dość grubej (niestety nie znam nazwy producenta, ani rodzaju tkaniny była pożyczona), tym razem znalazłam chustę tkaną AZIMI, splot prosty z bawełny. po kilku nieudanych próbach udało mi się zawiązać kieszonkę i odtąd chusta stała się dla mnie wybawieniem. w wielu codziennych sytuacjach wyjście z wózkiem jest jednak trudniejsze, np. z 4-latkiem na rowerku :) choć i tak się zdarza. ostatnio wzięłam udział w spotkaniu Gadki Szmatki i dowiedziałam się, że chusta, której używam dla starszego, i co za tym idzie cięższego dziecka, będzie mniej wygodna. niestety nie będę w stanie kupić kilku chust, odpowiednio na każdą porę roku, czy pasującą do każdego stroju, szukam najbardziej uniwersalnej, która będzie odpowiednia do wiązanie z przodu - kieszonka lub 2x i z tyłu - muszę w końcu opanować jakiś plecaczek, bo córcia waży już prawie 8 kg. pomóżcie, proszę...
Z wiazaniem nie pomogę, ale witam serdecznie:)
emilia3333
20-08-2015, 01:32
A chcesz sobiE zrobić wycieczkę do Sopotu?Jak tak to pisz pw.
Patrycja89
20-08-2015, 10:59
Jak chcesz, to mogę pomóc. Jestem z Gdańska.
Przepraszam, że tak zamilkłam, ale mąż w delegacji, dwójka dzieciakow i dużo spraw się nałożyło. Bardzo dziękuję za oferty pomocy. Pożyczyłam wczoraj chuste bebelulu, muszę ją trochę złamać i będę się odzywać w sprawie wiązania. Pozdrawiam :-)
Patrycja89
25-08-2015, 10:09
ok, w razie czego mam kilka swoich chust i nosideł ;)