PDA

Zobacz pełną wersję : Billou - nowy, polski pieluszek pieluch wielo

Mauarich
04-06-2015, 16:06
http://billou.pl/ chyba pojawil sie nowy polski producent pieluch wielo... wzorki piekne, szyte w pl z polskich materialow... macie jakies doswiadczenia?

sowa_przemądrzała
05-06-2015, 23:48
Krój wygląda nieszczególnie, taki "chinkowaty". No i szkoda, że na lato mikropolar. Ale wzory rzeczywiście bardzo ładne.

kaisa
06-06-2015, 13:45
Coś o coolmaxie też piszą. Ale i mnie widać tylko zdjęcia. Czy gdzieś można coś wiecej poczytać o ceny poznać?

A wzorki podobają mi się bardzo.

anczess
06-06-2015, 15:51
Na telefonie nie widzę cen. Są tam gdzieś czy ja nie potrafię znaleźć?

Roanna
06-06-2015, 23:17
Nie ma cen na stronie, wygląda jakby sklepu nie było jako takiego, tylko trzeba się kontaktować.
Szkoda, że tylko mikrofibra.. i faktycznie kształt taki kiepsko wyprofilowany..
Ale może ktoś się odważy spróbować i da znać.

Agis
09-06-2015, 10:31
Odpisali mi, że aktualnie pieluszki są sprzedawane w kilku krajach Europy, w Polsce jeszcze nie.
Wkrótce planują uruchomić sprzedaż hurtową w Polsce, a pieluszki będą do kupienia tylko za pośrednictwem odbiorców hurtowych.

Mauarich
19-07-2015, 22:45
w niemczech otulacze sa od 17€...

Mauarich
21-08-2015, 17:15
kupilam uzywany otulacz z luksemburga i w porownaniu do milovii i smartlove to zdecydowanie moj faworyt (dudusiow nie mam, wiec nie wiem)- pokrywa formowanki, czego te poprzednie nie robia i bardzo ladnie lezy :)

Mauarich
04-09-2015, 01:54
http://mauarich.blog.pl/2015/09/04/recenzja-otulacza-billou/ recenzja otulacza

Agis
04-09-2015, 12:59
kupilam uzywany otulacz z luksemburga i w porownaniu do milovii i smartlove to zdecydowanie moj faworyt (dudusiow nie mam, wiec nie wiem)- pokrywa formowanki, czego te poprzednie nie robia i bardzo ladnie lezy :)

Taki trochę OT. Milovia nie pokrywa ci formowanek? Według mnie Milovia szeroka jest w kroku, pokrywa mi wszystkie, nawet TB, które są najobszerniejsze z formowanek jakie mam. Nie wiem, może dlatego, że ja drobne dzieci mam, to i otulacz inaczej pracuje :confused:

Mauarich
21-09-2015, 01:29
Taki trochę OT. Milovia nie pokrywa ci formowanek? Według mnie Milovia szeroka jest w kroku, pokrywa mi wszystkie, nawet TB, które są najobszerniejsze z formowanek jakie mam. Nie wiem, może dlatego, że ja drobne dzieci mam, to i otulacz inaczej pracuje :confused: tez mam TB (miedzy innymi) i ich nie pokrywa... moze bambinex by sie pod nia zmeiscil, musze sprawdzic. zawsze mi przy uszach cos z boku wylazi i moczy ubranka. moja dwulatka wazy 10kg i nosi ubranka 80/86 wiec tez jest malutka. synek za to spory 3,5mies i 6-7kg...i na nim tez formowanki wystaja przy uszach. to chyba bardzo od dziecka zalezy... jedyne otulacze, gdzie mam cierpliwosc do upychania formowanek to puppi :-P w przypadku pulu wole po prostu wziac taki, ktory tez ma fajny design a wszystko sie do niego bez problemu miesci :-P

Gaja78
19-11-2015, 00:15
Ciekawe co na blogu swoim piszesz: "Wzorki kolorowe, ale milovii w mojej opinii nie dorownuja". Bo wiesz, zarowno dzungla billou, jak i te wielorybki sa dokladnie tej samej ilustratorki co milovii muchomorki/piraci/piorka/sowki bajeczne i mozna na nie wszystkie kupic bez problemu licencje na shuterstock ;)

Mauarich
22-11-2015, 12:23
ale tym designerskim z lowicza milovii albo gaskom nie doruwnuja moim zdaniem :P i mysle ze tej ilustratorce sie milovia bardziej udala, choc ptaszki i kotki billou tez b. fajne (ale ptaszki jak totsbotsowe troche)

Gaja78
22-11-2015, 22:17
to nie jej (ilustratorce ) sie bardziej udala milovia, tylko milovia wczesniej kupila licencje na lepsze wzory tej ilustratorki :) Aczkolwiek te wzory sa ogolnodostepne, nie projektowane specjalnie dla milovii i kazda pieluchowa firma moglaby miec pitatow czy muchomorki ;)

Mauarich
26-11-2015, 16:51
piratow ma kilka firm (np. pupeko) tylko z innym tlem.

te filkowe z tego co czytalam byly specjalnie dla milovii przez kogos z Lowicza projektowane.

Mauarich
28-11-2015, 15:28
pupeczkowo.pl ma wlasnie mega rpomocje na billou, jest okazja do wyprobowania za niewielka cene :)

margeritta
28-11-2015, 22:18
to nie jej (ilustratorce ) sie bardziej udala milovia, tylko milovia wczesniej kupila licencje na lepsze wzory tej ilustratorki :) Aczkolwiek te wzory sa ogolnodostepne, nie projektowane specjalnie dla milovii i kazda pieluchowa firma moglaby miec pitatow czy muchomorki ;)

święta racja :-)

Elayla
04-12-2015, 09:54
a te Billou to na pewno polska firma? Nigdzie na stronie nie ma informacji co to za firma, to chyba w ogóle nielegalne w PL mieć taka stronę. Na fb znalazłam tylko info o austriackim fanpejdżu.

marylove
04-12-2015, 10:11
Racja Elayla, ani słowa o tym kto za tym stoi. Ani adresu stacjonarnego, nic. Ja osobiście takich sklepów, pod którymi nikt się nie podpisuje, unikam.

Mauarich
05-12-2015, 21:42
polska firma, produkowane w polsce. wymienilam z nimi na poczatku kilka mailow, uwazaja ze polski rynek sie nie oplaca i dlatego tu sie nie promuja. w niemczech zrobili mega blad (moim zdaniem) bo zaczeli wspolpracowac z windelbar, ktore oferuje koncowki kolekcji za bezcen- dla duzych marek to jest fajne, ale dla malych znaczy tyle, ze nie bedzie chcial ich sprzedawac zaden sklep, bo nie bedzie w stanie zaoferowac konkurencyjnej ceny...

kurcze, strasznie lubie ten otulacz, ale gumki mi sie na 8kg okraglasku na maksa zaczely odciskac :( takze fajne pieluchy, ale dla szczuplakow.

Liwka
12-04-2016, 14:54
a czy te otulacz pokryja formowanki?

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

vinga89
12-04-2016, 14:57
a czy te otulacz pokryja formowanki?

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
tak, to duże otulacze, spokojnie pokrywają formowanki