Zobacz pełną wersję : Witam z Płocka
Karolkaa
15-05-2015, 10:42
Hej
Mam na imię Karolina.
Mam 8,5 miesięcznego Antka, którego noszę od 3 miesiąca jego życia i najczęściej po domu.
Starszego, który ma teraz 8 lat zaczęłam nosić gdy miał 8 miesięcy.
Chętnie poznam chustonoszące Mamy z okolic.
Na forum trafiłam, żeby w końcu się przełamać i popróbować innych wiązań niż tylko 2x.
a więc rozgość się.... witaj...
Cześć :) Też mam a domu Antka - Antki to fajne chłopaki :)
moli1978
15-05-2015, 22:11
witaj, ja też z Płocka :D
Karolkaa
18-05-2015, 12:45
Dużo Antków teraz się rodzi :)
No i zauważyłam, na tym forum kilka mam, które mają Antka i Franka. Mój starszy Franek ma na imię. Antek i Franek fajnie pasuje :)
Fajnie, że z Płocka jesteś Moli. W zeszłym roku latem widziałam jedną mamę z dzieckiem w chuście, może to byłaś Ty ? :)
moli1978
23-05-2015, 16:27
Fajnie, że z Płocka jesteś Moli. W zeszłym roku latem widziałam jedną mamę z dzieckiem w chuście, może to byłaś Ty ? :)
Na pewno nie ja, bo moje młodsze dziecko ma już prawie 5 lat i nie udźwignę jej choćby nie wiem co :D
Mnie możesz spotkać co dzień do 14 w Galerii Oficyna na Tumskiej. Wpadnij kiedyś pokazac chustę!!!
Na pewno nie ja, bo moje młodsze dziecko ma już prawie 5 lat i nie udźwignę jej choćby nie wiem co :D
Mnie możesz spotkać co dzień do 14 w Galerii Oficyna na Tumskiej. Wpadnij kiedyś pokazac chustę!!!
ha ha, na pewno coś ładnego do chusty moli Ci dobierze :D
Karolkaa
23-05-2015, 21:45
Dziękuję za zaproszenie. Widzialam czym się zajmujesz, sliczne wytwory. Moze bedzie okazja i zajrze. Choc do centrum rzadko teraz sie wybieram.
moli1978
23-05-2015, 23:32
Dziękuję za zaproszenie. Widzialam czym się zajmujesz, sliczne wytwory. Moze bedzie okazja i zajrze. Choc do centrum rzadko teraz sie wybieram.
ja nie zapraszam na zakupy :)
wyłącznie w odwiedziny!
Karolkaa
24-05-2015, 20:02
Ja rozumiem ;-)
Ale jedno nie wyklucza drugiego.
Czy to lokal po sfinksie?
Hej! Ale fajnie, że jest tu ktoś z moich okolic;-) Ja co prawda nie z samego Płocka ale z pod Drobina. Jestem mamą bardziej pieluchującą wielo niż noszącą w chuście na codzień, bo mam tylko 1 chustę i jest wyjściowa. Nie lubię wózka odkąd zasmakowałam chusty:)
Hej! Ale fajnie, że jest tu ktoś z moich okolic;-) Ja co prawda nie z samego Płocka ale z pod Drobina. Jestem mamą bardziej pieluchującą wielo niż noszącą w chuście na codzień, bo mam tylko 1 chustę i jest wyjściowa. Nie lubię wózka odkąd zasmakowałam chusty:)
skąd dokładnie jesteś? :D ja mam teściów pod Drobinem ;) i sama mieszkałam kilka lat u nich razem z mężem.
Z Chabowa. 5 km po trasie na Sierpc:)
ah to w trochę innym kierunku chyba :) ja bardziej pomiędzy Drobinem a Bielskiem mieszkałam
Oj to tych terenów akurat nie znam.. Ja bardziej Sierpc i Zawidz bo tam do szkoły chodziłam i raczej w tych okolicach się zawsze kręciłam. Ale i tak się cieszę, że jest nas więcej z tych okolic:) Myślałam, że taki "odmieniec" jak ja u nas to unikat:rolleyes:
Vinga89 miałam już kiedyś napisać ale pózniej zapomniałam, więc teraz napiszę, że bardzo mi się podobają Twoje wełniaste otulacze i gaciory:) co jakiś czas zaglądam na face-a i nie mogę się nadziwić jakie to piękne rzeczy powstają:)
Karolkaa
26-05-2015, 22:01
Jest nas kilka to konieczne spotkanko. Mnie nikt dookola nie rozumie, nie mam z kim pogadać o pieluchach ;-)
Vinga89 miałam już kiedyś napisać ale pózniej zapomniałam, więc teraz napiszę, że bardzo mi się podobają Twoje wełniaste otulacze i gaciory:) co jakiś czas zaglądam na face-a i nie mogę się nadziwić jakie to piękne rzeczy powstają:)
dziękuję :D
Jest nas kilka to konieczne spotkanko. Mnie nikt dookola nie rozumie, nie mam z kim pogadać o pieluchach ;-)
jestem za :D
Karolkaa ja mam tak samo, moja siostra jak się dowiedziała, że przechodzę z Małą na wielo to chyba miała mnie za nie złą wariatkę:frown z moich znajomych i rodziny nikt wielo nie używa.... A to taka fajna sprawa:D ja też chętna na spotkanko bym była;-)
bo każdy myśli że plastikowe pampki to dobrodziejstwo naszych czasów ;) na mnie też jak na głupią patrzyli, potem zaczęli gadać, że to takie drogie, kuzynka męża stwierdziła że jej nie stać na wielo, bo to drogie... :duh:
Karolkaa
28-05-2015, 15:04
może być i drogie i tanie, zależy czym pieluchujemy... suma sumarum wychodzi pewnie i tak taniej niż pampersy, choć prąd poszedł mi sporo w górę odkąd robię pranie pieluch co drugi dzien i oprócz tego to co zawsze: ubrania, pościel itp. Dla mnie największe chyba znaczenie ma to, że nie produkuję tony pampersowych śmieci.
dla mnie też ważniejsze jest, że nie patrzę codziennie na tą górę pampersów w śmietniku. a przede wszystkim zdrowie i dobro dziecka. w wielo jest na pewno zdrowiej i odparzeń brak:)
świetlik
10-06-2015, 21:09
Heloł!
Ja też spod Płocka! Jagę pieluchowałam wielo, chustonosiłam i tak zamierzam czynić przy drugim potomku. Na wiosnę wypatrujcie fioletowej NB albo niebiesko-brązowej w pasy LL :)
Heloł!
Ja też spod Płocka! Jagę pieluchowałam wielo, chustonosiłam i tak zamierzam czynić przy drugim potomku. Na wiosnę wypatrujcie fioletowej NB albo niebiesko-brązowej w pasy LL :)
oo :) super że tyle dziewczyn jest z Płocka :D
Hej świetlik! Coraz więcej nas tu na forum:) Ja też spod Płocka;-)
świetlik
12-06-2015, 08:18
Ale z której strony Wisły?
Ja od strony Bielska, okolice Drobina..
Karolkaa
19-06-2015, 10:25
No proszę :)
A wczoraj w Płocku też widziałam tatę zamotanego z maluchem. Jak znam z widzenia to dziecię ma ok. 3 miesięcy. Ciekawe czy zaglądali na forum ... :)
moli1978
06-07-2015, 15:43
Do mnie napisała dzisiaj znajoma, która zaczyna nosić w chuście ale nieco się boi. I od słowa do słowa pojawiła się propozycja spotkania chustowego.
W tygodniu po 26 lipca. Jeśłi ktoś z Płocka będzie miał chęć to piszcie. Dzień i godzina nie ustalone jeszcze.