PDA

Zobacz pełną wersję : Czy jest jakies ograniczenie wiekowe do kangura?

Gaja78
05-05-2015, 11:55
Bo dziś zamotałam wtulonego we mnie, cierpiącego, bo ząbkującego 16 mczniaka (12 kg) w czystej bawełnie LF i jest mi całkiem wygodnie :) śpi już 45 min...A ja guglam w necie i nie mogę info znaleźć, a na zdj. widzę same noworodki/niemowlaczki w kangurach :hmm: Pls help!

Pomarańcza
05-05-2015, 12:18
Nie ma, tylko twoja wytrzymałość.

Gaja78
05-05-2015, 14:26
dzięki ;)

Mayka1981
05-05-2015, 19:59
Kangurek jest całkiem fajnym wiązaniem dla starszaków, bardzo często stosuje się go właśnie dla noworodków i potem rok - albo i nawet więcej! - później :mrgreen:

Ze względu na kręgosłup (Twój) lepiej byłoby nosić na plecach - ale taki śpiący wtulony ciężarek potrafi sprawić tak wiele frajdy, że czasami trudno sobie (i dziecku...) odmówić ;)

krysiak
05-05-2015, 20:19
Kangurek jest całkiem fajnym wiązaniem dla starszaków, bardzo często stosuje się go właśnie dla noworodków i potem rok - albo i nawet więcej! - później :mrgreen:

Ze względu na kręgosłup (Twój) lepiej byłoby nosić na plecach - ale taki śpiący wtulony ciężarek potrafi sprawić tak wiele frajdy, że czasami trudno sobie (i dziecku...) odmówić ;)
Przepraszam za OT, Mayka, jak dobrze Cię widzieć :)

Gaja78
05-05-2015, 23:39

Dziękuję :) Tak, na plecach zdecydowanie w tym wieku już. Ale właśnie mnie to zdziwiło, że przy kangurku tak J. współpracował, że mogłam sobie podociągać wszystko. Co prawda wiele rzeczy w domu nie zrobię podczas takiej drzemki, to wygodniej mi było w kangurku niż 2x z 12 kg z przodu. Spał dziś tak dwa x na mnie i w zasadzie zregenerowanego na równe nogi od razu z chusty go mogłam postawić :D

Mayka1981
06-05-2015, 21:49
Przepraszam za OT, Mayka, jak dobrze Cię widzieć :)

:hey:

Ale właśnie mnie to zdziwiło, że przy kangurku tak J. współpracował, że mogłam sobie podociągać wszystko.

Kangurek ma to do siebie, że wymaga dziecka "uległego" - najlepiej pół- lub całkiem śpiącego, które się przy wiązaniu nie budzi lub takiego, które chce spać i wie, że po zawiązaniu będzie mu się świetnie spało.
A że opis pasuje do części noworodków i do części starszaków - przy odpowiednim egzemplarzu to jest szalenie wdzięczne wiązanie :)

Ze starszakiem z przodu dość trudno z robotą nie szaleć wiec jak nie ma takiej potrzeby - wystarczy się delektować tą chwilą :D

krysiak
06-05-2015, 22:03
:hey:

OT, c.d. Patrzę na tę Twoją sygnaturkę z komputera i czy ja dobrze widzę? Gratulować "C."?

Mayka1981
11-05-2015, 21:14
OT, c.d. Patrzę na tę Twoją sygnaturkę z komputera i czy ja dobrze widzę? Gratulować "C."?

;) "C" szło w parze z przytulmniemamo, takie częściowo moje powiedzmy "dziecko";
w sygnaturce nie grzebałam od dawna, update planowałam dopiero latem :mrgreen:

sakahet
11-05-2015, 22:23
;) "C" szło w parze z przytulmniemamo, takie częściowo moje powiedzmy "dziecko";
w sygnaturce nie grzebałam od dawna, update planowałam dopiero latem :mrgreen:
Mayka witaj :) skoro planujesz update letni, tzn. ze mozna gratulowac wiec gratuluje :)