PDA

Zobacz pełną wersję : ślimaczkiem chciałam się pochwalić...

GoDo
03-06-2009, 14:30
Wczoraj przyszedł do nas śliczny MT ze ślimaczkiem uszytym przez "aj-a" i chciałam się pochwalić, a jednocześnie podpytać, czy aby dobrze zawiązałam :?:
Acha, i pytanko, czy w MT mogę nosić dziecko, które siedzi (ale niesamodzielnie siada tylko siedzi przeze mnie posadzone)?
Czy Wasze dzieci też tak namiętnie memłają te nosidła? I jak sobie z tym radzicie, bo mi podłożona pielucha tetrowa przemokła na ubranko...

http://images37.fotosik.pl/132/c1cca0074a95b85am.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c1cca0074a95b85a)

http://images40.fotosik.pl/133/4c123170ac3d2effm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4c123170ac3d2eff)

paskowka
03-06-2009, 14:39
Szczególnym ekspertem to ja nie jestem a i fotki malutkie, ale chyba dobrze się zamotałaś. A i slimaczek prześliczny.
Ja swoją córcię, która nawet posadzona nie siedzi nosiłam parę razy w MT, choc póki co zdecydowanie wolę chustę, która młoda tak ćlamka, że mi od chusty ubranko pofarbowało:)

GoDo
03-06-2009, 14:52
Szczególnym ekspertem to ja nie jestem a i fotki malutkie, ale chyba dobrze się zamotałaś. A i slimaczek prześliczny.
Ja swoją córcię, która nawet posadzona nie siedzi nosiłam parę razy w MT, choc póki co zdecydowanie wolę chustę, która młoda tak ćlamka, że mi od chusty ubranko pofarbowało:)

Fotki się powiększą jak się na nie kliknie.
No właśnie Anielka w chuście nie za bardzo się czuła, próbowałam wiele razy. W MT wydawała się być zachwycona, zaczęła pokwękiwać jak ją wyjęłam :D

Langel
03-06-2009, 15:01
o jakie sliczne optymistyczne kolory :) :D
ja w mt nosilam synka jak juz dobrze stabilnie siedzial, jakos wczesniej mialam obawy czy na pewno krzywdy temu malemu kręgosłupkowi nie zrobie. Zaczal siedziec jak mial 6 miesiecy a w mt zaczelam go nosic jak mial skonczone 8.

natasszzka87
03-06-2009, 19:10
Na wiązaniu się nie znam, ale ślimaczek piękny :applause: :applause:

Karolcia
03-06-2009, 20:13
Ślimaczek przecudny:) Piękne wiosenne kolory, aż się chce nosić :applause: (Dlaczego ja mam czerwony, a ni pomyślałam o zieleni :hmm: )

Moi skromnym zdaniem dobrze zamotałaś. Możesz motać siedzące, acz niesiadające dziecko.

Moje dziecko memła zarówno chustę, jak i MT. Niczego nie podkładam, u nas nic nie farbuje. Mokrych ubranek też raczej nie mamy, chyba, że delikatnie rękaw przy nadgarstku.

GoDo
03-06-2009, 20:37
Dziękuję bardzo za wszystie wskazówki.
Coś czuję, że się ze ślimaczkiem bardzo polubimy. :D

Fiona
03-06-2009, 20:38
w mt powinno się nosić dzieciaczki, które samodzielnie siadają.
co do dziamgolenia pasów nosideł, to norma :roll: :wink: ja żeby mi Asia nie memłała dawałam jej coś do jedzenia (ciasteczko, chrupkę) i potem musiałam prać pasy, bo były całe wypaprane śliną z jedzeniem :lool: :roll:
ślimaczek piękny i wygląda na super wygodny :love: :love:

Mayka1981
03-06-2009, 20:42
ślimaczek bardzo optymistyczny, dla mnie super :thumbs up:

GoDo
03-06-2009, 20:57
w mt powinno się nosić dzieciaczki, które samodzielnie siadają.
co do dziamgolenia pasów nosideł, to norma :roll: :wink: ja żeby mi Asia nie memłała dawałam jej coś do jedzenia (ciasteczko, chrupkę) i potem musiałam prać pasy, bo były całe wypaprane śliną z jedzeniem :lool: :roll:
ślimaczek piękny i wygląda na super wygodny :love: :love:

Oj bardzo wygodny jest!
A Anielka sama nie siada jeszcze.... Ale jaki był płacz jak ją wyjęłam.
Póki co my tylko cycowe i na co inne się jeszcze nie zanosi, więc memla tetrę :D

Monik75
03-06-2009, 22:56
Śliczny ślimaczek :D i kolor MT też piękny, taki wiosenny. Moja chusta jest w takim kolorku :mrgreen: Mój mały też memła chustę, że o ulewaniu nie wspomnę :)

basiaT
03-06-2009, 23:07
ślimaczek bardzo optymistyczny, dla mnie super :thumbs up:
:thumbs up: popieram, bardzo twarzowy jegomość :D

roziii
03-06-2009, 23:38
Śliczny ślimaczek w ślicznych kolorach :-)
no właśnie ja nad MT się zastanawiam , bo mój tez jeszcze nie siedzi, a dziewczyny pisały , że moga dzieci siedzące samodzielnie

aniakom
04-06-2009, 00:04
O wiazaniu - wygląda dobrze, ale bym spróbowała bardziej "wpadnąć" pupkę, a kolanka dać wyżej. Najłatwiej to osiągnąć wiążąc dolny pas na sobie wyżej nieco. Pasy tak poprowadzone są OK, nie będą małej gnieść w kręgosłup i wymuszać jego prostowania. Pamietaj, że mają iść nisko, na pupie, a nie na plecach.

A o siadaniu - dziecko jak samo nie siada, to znaczy, że nie siedzi - bo niby jak, skoro sadzać go nie należy.