Zobacz pełną wersję : kilka pytań o ręczniczki IKEA
właśnie zakupiłam, ręczniczki nackten - większe i krama - mniejsze. Czy te większe to ciachnąć na pół?
Czy ich także nie należy prasować? No i do czego ich używacie dziewczyny? czy tylko jako wkład do kieszonek? czy dodatkowy wkład do czegoś jeszcze? czy ktoś używa do otulaczy PUL? czy do tego jeszcze jakąś wkłądkę np z polarku używacie, coby maluch nie czuł mokrego?
no to chyba na tyle, dzięki :)
steffburton
01-06-2009, 09:50
ja sie dołaczam do pytania i jeszcze pytam - one lepiej niz tetra chłoną? bo do ikei daleko a ja obiecuje sobie ze w koncu sie wybiore i chce miec motywacje :)
ja gdzieś czytałam, że lepiej, no ale może niech się ekspertki nasze wypowiedzą :)
właśnie zakupiłam, ręczniczki nackten - większe i krama - mniejsze. Czy te większe to ciachnąć na pół?
Nie ciachać, tylko składać na cztery wzdłuż.
Czy ich także nie należy prasować?
A w czym miałoby im zaszkodzić prasowanie?
Będzie to tylko z pożytkiem, bo się frota zrobi miękka (po praniu będzie twardnieć :evil: )
No i do czego ich używacie dziewczyny? czy tylko jako wkład do kieszonek? czy dodatkowy wkład do czegoś jeszcze? czy ktoś używa do otulaczy PUL? czy do tego jeszcze jakąś wkłądkę np z polarku używacie, coby maluch nie czuł mokrego?
no to chyba na tyle, dzięki :)
Na wszystkie pytania: TAK :mrgreen:
Ja używam ich jako samodzielnych wkładek, warunek jest tylko jeden - porządnie trzymający otulacz.
ja sie dołaczam do pytania i jeszcze pytam - one lepiej niz tetra chłoną? bo do ikei daleko a ja obiecuje sobie ze w koncu sie wybiore i chce miec motywacje :)
Lepiej niż cienka tetra, bo jak jest z grubą to nie wiem.
Czy ich także nie należy prasować?
A w czym miałoby im zaszkodzić prasowanie?
Będzie to tylko z pożytkiem, bo się frota zrobi miękka (po praniu będzie twardnieć :evil: )
myślałam, że to na ich chłonność wpłynie :oops:
ale to chyba froty nie dotyczy :roll:
dzięki za rady :)
Ja mam tylko te malutkie, więc używam tylko jako wkładek. A prasowanie zmniejsza chłonność pieluch, myślę, że i ręczników też.
calineczka
01-06-2009, 12:17
nie prasuję. mam większe do kieszonek składam na 4.
do otulacza najczęściej wkładam na 3.
bez polarka-mój musi już poczuć, że mokro ma :twisted: .
fajne są bo szybko schną :D
ja powoli zastępuję tetrę ręczniczkami z ikei, jednak trochę to potrwa bo ręczniczków mam 30 a tetry 70 :)
składam na 4 wzdłuż krótszego boku (mam nackten ten za 1.29), używam do otulacza plus wkładka polarkowa albo plus wkładka frotowa z naszytym polarkiem (jak potrzebuje wiekszej chłonności, np na spanie w ciągu dnia)
ręczniczki schną w miarę szybko, jestem z nich bardzo zadowolona
dziewczyny, ja się podepnę z debilnym pytaniem : jak te ręczniki wyglądają? w której części Ikei one leżą? tam gdzie są normalne ręczniki? to jest w jakimś opakowaniu czy luzem? może któraś z Was ma jakieś zdjęcie?
zamierzam męża mego wysłać ale muszę mu dokładnie wytłumaczyć, bo inaczej wróci i powie, ze nie było...
te są na sztuki:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20075966
a te pakowane po 10:
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=krama
to ja dodam, że składam wzdłuż krótszego boku na 6. Wtedy jest węziej ale grubiej.
Czyli dla każdego coś miłego :lol:
dziewczyny, ja się podepnę z debilnym pytaniem : jak te ręczniki wyglądają? w której części Ikei one leżą? tam gdzie są normalne ręczniki? to jest w jakimś opakowaniu czy luzem? może któraś z Was ma jakieś zdjęcie?
zamierzam męża mego wysłać ale muszę mu dokładnie wytłumaczyć, bo inaczej wróci i powie, ze nie było...
Te pakowane po 10 szt czyli małe kwadratowe złożone są na pół (wszystkie razem) i zapakowane w przezroczystą folię. W krakowskiej ikei są na dziale dziecięcym.
A te za 1,29/szt sa na recznikach, poukładane luzem jeden na drugim w kartonie a nad nimi ogromny afisz z ceną. :jump:
Najlepiej to niech mąż kogoś zczupi i zapyta. :wink:
a te małe po 10sztuk pakowane to stosujecie jako dodatkowe wkładki czy jak??
jak myslicie nadawałyby się dla noworodka złożone na 3? czy zbyt cienko bedzie?
IMO one są za maleńkie żeby robić za samą pieluszkę. Ja je używam do wycierania buźki, czasem pupy (zamiast wacika). Kilka razy dołożyłam do kieszonki.
hmm :) ale ja mam takie małe otulacze XS ze nie wiem co mi sie tam zmieści chyba tylko podpaska ;) kupie na próbę te ręczniczki i zobaczę
Ja 2 reczniki ikea zlozone na pol wkladam do otulacza z polaru (+ wkladka polar) lub do kieszonki.
Albo jeden recznik zlozony na pol dokladam jako dodatkowa wkladke do kieszonki, albo jako dodadkowa wkladke do otulacza. :mrgreen:
Ala ty przy noworodku mozesz smialo sprobowac jeden recznik zlozyc na 3 i wlozyc w otulacz albo w kieszonke. :jump:
Ala ty przy noworodku mozesz smialo sprobowac jeden recznik zlozyc na 3 i wlozyc w otulacz albo w kieszonke. :jump:
ale masz na myśli te 30*30cm w paczkach czy te małe nackteny po 1,29??
Yetta na pewno myslała o małych. Nackteny są wielkie na noworodka.
Ala a bambino mio nie wejdzie Ci w te malutkie otulacze?
masz na myśli te 30*30cm w paczkach
dokladnie te :D
Ja właśnie tak kombinuję zrobić i wydaje mi się, ze na noworodkowy sik będzie dobrze.
dziewczyny powiedzcie mi, bede miala 30 pieluch tetrowych lux i do kazdej kieszonki po 2 wklady ( mikrofibra, flanela, ze starych recznikow itp plus oryginaly co juz byly z pieluchami). Czy mam jeszcze kupowac reczniczki z ikei czy wystarczy?
Nie wiem co Ci radzić Olapio, ja lubię te ręczniki i one w sumie mogą mieć też inne zastosowanie, np. jako ręczniki :lool: lub ściereczki.
Ja bym pewnie kupiła :hide:
dobra, jak bede jechac do ikei to kupie, a jak nie to nie bede sie specjalnie po nie fatygowac bo mam daleko ;)
Yetta na pewno myslała o małych. Nackteny są wielkie na noworodka.
Ala a bambino mio nie wejdzie Ci w te malutkie otulacze?
wejsc to wejdzie ;) ale mam zbyt mało, a te ręczniczki tańsze są i szybciej wyschną
moja tetra była ogromna na noworodka, więc szukam czegoś małego. A obawiam się, że jak mąż zapomni wyprać albo coś to zostanę skazana na pampki w szpitalu - dlatego muszę mieć duuużo :) a mój zestaw obecny raczej nie wystarczy