Zobacz pełną wersję : Wełniak Imse Vimse - warty swojej ceny?
Dziewczyny czy macie porównanie tego wełniaka z innymi? Czy naprawdę warto wydać 120zł? Bo np. kokosi kosztuje połowę mniej... Jaka jest różnica ogólnie między wełniakami?
IV jest takim pancerniakiem - szybko nie przemoknie
ale ja zdecydowanie wolę kokosi, ecodidi, puppi;)
Ja mam używany otulacz wełniany imse vimse, do stanu materiału nie mam uwag ale rzepy będę musiała wymienić.. W otulaczu za sto dwadziesciazlotych to chyba bym oczekiwała większej trwałości rzepow...
miałam IV rozmiar S, używałam dla noworodka, byłam zachwycona. Płaska gumka, pancerny, doszczelnienie przy nóżkach jak to w IV. Teraz mam rozmiar L i jest to dla mnie nieporozumienie, szeroki w kroku, niewygodny, drugie zapięcie przy nodze bez przerwy się odpina. Do rozmiaru M kupiłabym, bo super się sprawdziły, później większy już nie. Ale fakt, jest bardziej szczelny od np. Puppi.
miałam IV rozmiar S, używałam dla noworodka, byłam zachwycona. Płaska gumka, pancerny, doszczelnienie przy nóżkach jak to w IV. Teraz mam rozmiar L i jest to dla mnie nieporozumienie, szeroki w kroku, niewygodny, drugie zapięcie przy nodze bez przerwy się odpina. Do rozmiaru M kupiłabym, bo super się sprawdziły, później większy już nie. Ale fakt, jest bardziej szczelny od np. Puppi.a jak długo wystarczył S? I jak ze spieraniem kup? ;)
a jak długo wystarczył S? I jak ze spieraniem kup? ;) tak do 7 kg, kupy zapierałam mydełkiem oliwkowym, nie miałam problemów, bo dobrze zalanolinowałam i wszystko spływało pod strumieniem wody.
Dla mnie IV był genialny na noce,drzemki. On naprawdę jest pancerny i nigdy mi nie przemókł. Na dzień raczej nie zakładałam, w porównaniu z wełniakami z dzianiny welnianej jest jednak bardzo gruby i sztywny. Cóż, coś za coś, cudów nie ma:)
Ja miałam S (do 6 kg). Super się sprawdził. Chociaż ma taki krój, że na moim szczuplutkim dziecku, z boku robił takie "boczki" na pupie. Ale i tak go bardzo lubiłam. Miły i pancerny.