Zobacz pełną wersję : Zgrabny otulacz
Witam wszyskie doswiadczone mamusie,
mam problem z wyborem otulacza polskiego, mam dwie bambamsy/chinki i daja swietnie, ale na pupe mojej szczuplej coreczki widac ze taki jest duzy. Chce zeby otulacz byl dopasowany do pupy i zgrabny, a moze wiecie jaka firma otulacza? Slyszalam ze babyetta albo kokosi albo nappime a czy dobrze trafilam? Chce wasze opinie. A milovia?
Moja coreczka wazy ledwo 7,7 kg przy 75 cm, ma 8 i tydzien miesiecy.
Bylabym wdzieczna za cenne odpowiedzi
zdecydowanie polecam otulacze Babyetty, to moje ulubione, są doskonałe!
Zajrzyj na stronę http://www.babyetta.pl/pl/c/PROMOCJE-BABYETTA/107 , są małe wyprzedaże.
jesli otulacze mappime sa tak zgrabne jak kieszonki to sa bardzo zgrabne :)
ale nie mam otulacza tylko kieszonke
a z tego co mam to najfajniejszy i najzgrabniejszy jest otulacz grovia :)
Grovia superzgrabna ale nie polska. ;)
Babyetta tez ładnie leży choc to mniejszy otulacz i nie kazda formowanke przykryje.
Otulaczy PUL Nappime ani Kokosi nie miałam.
marynarka
09-02-2015, 21:49
Babyetta raczej do wkładów niż do formowanek, jest za wąska w kroku i formowanki raczej nie pokryje, chyba że firmy babyetta, ale nie wiem bo nie mam ich formowanek. Na formowanki ja jednak najbardziej lubię Flipa :) możesz też poszukać otulaczy z dodatkowymi falbankami przy nóżkach: mam taki firmy pro rap (jakaś amerykańska, kupiony na bazarku) i on jest bardzo wąski w kroku i ma szerokie te falbanki. Świetnie krył mi formowanki tots bots przeróżne, ale również formowanki Agny czy ecodidi :) Mój ulubiony :D
Za milovią nie przepadam. Grovii używam tylko z oryginalnymi wkładami, ale nie jest moim ulubionym otulaczem. Miałam też bobolidera, ale sprzedałam, bo jakoś mi nie podpasował. Nigdy nie używałam otulaczy kokosi, nappime i ecodidi (z PULu).
Z wełniaczków ecodidi byłam zadowolona: dawały radę i do wkładu i do formowanki :)
ismeril84
10-02-2015, 17:11
Też jestem fanką Grovi. Jeśli chodzi o polskie otulacze to mi najbardziej przypasowały Milovia.
wiem, że chcesz polski otulacz, ale przyglądnij się Imse Vimse . Wkłady nie za bardzo, bo za wysoko nabite ale otulacz bez wkładów super, miękki, pewny, nie ma PULa od skóry dziecka. Na rzepy, ale już poprawione i super się sprawują, dodatkowe gumki przy nóżkach. Ja polecam chociaż otulaczy nie lubię.
Ja uwielbiam kokosi os bez polarku ale nie są zgrabne tylko duże .Moje ulubione. I nie mają przy napkach materiału tylko gumki co nie do końca jest dobre ale za to nie moknie tak szybko. ecobambino, pupus taki sam krój i praktycznie ten sam pul bardzo pul. asunta mają taki sam materiał jak FB i są mniej wiecej takiego rozmiaru co flipy ale nie są polskie . Wszystkie te wymienione są duże. Zgrabne i mniejsze sa bY i Grovia. Te są chyba najzgrabniejsze. Nappime tez są sprytne i sa polskie.
grovia a z polskich wełniak ecodidi.
Wdze ze grovia jest fajna ale nie ma zakladek. Trzeba miec wklady z napami, a ja nie chce bo mam duzo wkladow bez napow. Pomysle o babyette, tylko do wkladow. A kto wie o nappime a babyette do porownania?
Bardzo zgrabny jest otulacz Milovia.
ismeril84
11-02-2015, 18:09
Wcale nie trzeba wkładów z napami. Ja mam tylko bez napek i się sprawdzają, nic mi się nie przesuwa.
Wdze ze grovia jest fajna ale nie ma zakladek. Trzeba miec wklady z napami, a ja nie chce bo mam duzo wkladow bez napow. Pomysle o babyette, tylko do wkladow. A kto wie o nappime a babyette do porownania?
margeritta
12-02-2015, 10:46
milovia albo smartlove, zgrabne i bardzo podobne, smartlove ma też opcję z coolmaxem
Rozumiem, milovia jest w drodze i tez kokosi, dam znac jak bedzie wygladac. A chce wiedziec czy coolmax czuje morko?