PDA

Zobacz pełną wersję : Pranie pieluch w programie ECO BUBBLE

ismeril84
26-01-2015, 16:19
Czy któraś z Was ma pralkę z programem ECO BUBBLE? Dodam, że jest to pranie w bardzo niskiej temperaturze (poniżej 30 stopni) z duuuużą ilościa bąbelków, które niby mają zwiększać efektywność proszków. W przypadku prania pieluch byłoby to dobrym rozwiązaniem, bo jak wiemy pieluszki nie lubią proszków - zatłuszczają się.

Jak się Wam dopierają pieluszki w tym trybie? Bo mi to wygląda na niezły bubbel. Prałam kilka razy i właściwie ten sam efekt uzyskałabym wkładając pieluchy do miski z zimną wodą. Ale może coś źle zrobiłam.:hmm:

emilia3333
26-01-2015, 16:33
Ja mam samsunga i dziś wypróbuję bo mi się stoisk uzbieral

ismeril84
26-01-2015, 16:37
Jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń PO :).

an77
26-01-2015, 21:31
Nie mam Samsunga ale szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie prania pieluch w temp niższej niż 60 stopni i bez jakiegoś dodatku antybakteryjnego

ismeril84
27-01-2015, 13:16
NIby technologia idzie na przód. Może za 10 lat w ogóle będziemy praż w zimnej wodzie i bez detergentów :D. Na razie jestem ciekawa Waszych wrażeń.

emilia3333
27-01-2015, 19:43
30 stopni, zarzuciłam w standardzie yelpa i bioD nappy fresh (bo bez tego to dla mnie pranie nie pojedzie) i oczywiście olejek aby pachniało.

Jakoś po jednym praniu różnicy w pieluchach nie widzę, tu gdzie teraz jestem woda do prania jest tak wspaniała, że chyba mogłabym czarne z biały prać i białe i tak byłoby śnieżnobiałe. Pieluchy wyschły, już poskładane. Nie wiem czy te pranie takie dobre, czy to kwestia jednego prania, oczywiście dodatkowe płukanie zarzuciłam.

Rozmawiałam z moją teściową ona pralek bąbelkowych używa od 20 lat, jej pierwsza daewoo czy jakos tak - płakała jak się zespuła. Ona twierdzi, że to najlepsze pranie w bąbelkach jakie może być(zna się kobieta pralnie miała).

Ja samsunga kupiłam też z uwagi na eco bubble ale jakoś za często go nie używałam, ale chyba to zmienie, zarzucę jutro białe skarpety na zimną wodę i zobaczymy co z tego będzie ;)

Wkręciłaś mi moją pralkę ;)

ismeril84
28-01-2015, 16:20
U nas woda średnia, ale może faktycznie spróbuję jeszcze raz. Dzieki Emilia3333.

Jeśli jeszcze któraś z was ma doświadczenia z Eco Bubble to piszcie.