PDA

Zobacz pełną wersję : Czy komuś Milovia kieszonka nie starczyła do końca?

Gaja78
30-12-2014, 15:25
No piękne one i takie zgrabne na pupie. Ale u nas przy solidnej męskiej budowie ;) oraz wadze 12+ kg (1 rok) ta pieluszka jest rozpięta na max (przy 1 wkładce) a w pasie jakby już luzu tylko na 2 napki z każdej ze stron.

Czy komuś nie starczyły kieszonki Milovia do końca pieluszkowania? Lub odpadły ze stosika przed 2 rż?

Niby po roczku dziecko już wolniej przybiera, jest bardziej mobilne...ale stoję przed dylematem czy sprzedać teraz póki coolmax śnieżnobiały, czy używać dalej i czekać na rozwój wypadków?

Dzięki za wszelkie rady :)

joasia
30-12-2014, 15:33
u mnie otulacz w ok. 2 roku zrobił się wąskawy w pasie, co do długości to z czasem ponownie kieszonki i otulacze spinałam do M tak więc trudno przewidzieć;)

wruuuu
30-12-2014, 16:15
15,5 kg u nas i zaczynają być ciasne :/

koleszna
31-12-2014, 12:51
Ja mam 14 kg zapinam na ostatnie napy alw mam nadzieję że w końcu się odpieluchujemy.

NEMO
31-12-2014, 15:38
U nas 13 kg i Milovia też na ostatnich napach (tzn. z jednej strony na drugiej, z drugiej strony na ostatniej) i tu jest właśnie problem z pojedynczymi napami, że mogłyby uszy wystarczyć na większe dziecko ale napa zewnętrzna przeszkadza. Dlatego wolę np. BG z podwójnym zapięciem, bo wykorzystam regulację zapięcia na maxa.
Milovia nie jest już wygodna dla 2 latka. No ale trudno wymagać pieluchy aż tak uniwersalnej, bo albo za duża na maluszka albo nie mieszczą się już duże dzieci.

Gaja78
08-01-2015, 13:38
Dzięki dziewczyny :) Zostawię może na lato jeszcze.
Podwójne napy mają plusy fakt, ale ja lubię też pojedynczy rządek. Np. w Thirsties. A, że to roz. 2. to miejsca mamy dużo, jesteśmy nawet wzdłuż zapięci. A dupalek zgrabniutki jak w Milovi. Szkoda, że już od zeszłego roku nie robią rozmiarowych tylko wprowadzili OS. Niby też do 18 kg ten OS, ale coś wierzyć mi się nie chce :ninja:

koleszna
27-02-2015, 09:21
Nam starczyla do końca.