Zobacz pełną wersję : Pytania o chustowanie -techniczne ;)
Witajcie szukałam, ale nie mogę znaleźć.....
Co robicie z nóżkami dzieciaków w chustach jak się zimno? No bo jak ciepło to luz... ale jak zamotam małą, to spodenki podjeżdżają do góry i się robi "dziura" nad skarpetkami. Jest na to jakiś patent? No bo w rajtuzkach mała nie chadza.....
u nas albo rajstopki albo jesli nie da sie sciagnac w dol spodenek to getry;)
Mayka1981
27-05-2009, 23:11
portki obciągać przy dociąganiu,
i zakładać bawełniane rozmiar większe a nastepnie wetknąć nogawki w skarpetki,
profi to getry sprawić, np na allegro są takowe,
a "chałupniczo" to i swoje skarpetki można założyć dziecięciu byleby ściągacz utrzymał je na nogach :mrgreen:
a "chałupniczo" to i swoje skarpetki można założyć dziecięciu byleby ściągacz utrzymał je na nogach :mrgreen:
:szok: a udało Ci się to kiedyś? Bo z nóżek Szymka nawet niemowlęce zjeżdżały, dopóki odpowiednich nie znaleźliśmy!
ja kupuję getry, idealna sprawa, bo w nóżki ciepło, a nie grzeją niepotrzebnie pupy, jak rajstopki. A w cieplejsze dni może być sam bodziak i getry.
Są też tutaj: http://nosidla.com.pl/pl,category,89214,getry.html i na: http://sklep.ekodzieciak.pl/getry-dziec ... c83dfbd128 (http://sklep.ekodzieciak.pl/getry-dzieciece-spring-p-534.html?osCsid=2f152c8559805bebea093ec83dfbd128)
Jasnie Pani :)
28-05-2009, 00:07
Spodenki za długie :wink: . tak sobie zawsze radzilam.
andziulindzia
28-05-2009, 00:10
Fajnie sprawdzają się też podkolanówki. Można nawet niemowlęce poszukać. A jak nie miałam nic pod ręką to owijałam nóżki ogonami chusty :)
andzia
Getry, najzwyklejsze, kupione w sklepie z bielizną i skarpetami.
Karolcia
28-05-2009, 09:27
Zdecydowanie polecam getry.
Getry, długie skarpety-podkolanówki albo jeszcze owijałam dziecku nóżki ogonami chusty :mrgreen:
Anna Nogajska
28-05-2009, 10:06
getry, albo takie spodenki ze stopkami :)
Dzięki bardzo :)
Moja 15tygodniowa córcia "chadza" w dzinsach i takich tam.... będziemy kombinować :). Chociaż w zimie to jakoś za mało mi sie wydaje getry dla takiego malca... ale do zimy to zaczniemy może użytkowac buty 8))
yoarashi
28-05-2009, 22:41
A te babylegsy nadaja sie na lato? Sa moze takie ze stopkami? Jakos mi sie nie widzi ciagle poprawianie spadajacych skarpetek. U nas kroluja rajtuzki.
A te babylegsy nadaja sie na lato? Sa moze takie ze stopkami? Jakos mi sie nie widzi ciagle poprawianie spadajacych skarpetek. U nas kroluja rajtuzki.
Przecież w lecie jak jest upał, to nie są potrzebne zadne skarpetki, a tym bardziej getry, a jak zimno, to nie widzę problemu 8))
Ostatnio młodej założyłam bodziak pod chustę, bo gorąco było, ale na nożkach bardzo się chusta odcisnęła i się zastanawiam czy w takim przypadku nóżki nie obetrze materiał chusty. Jak sobie z tym radzicie?
Mayka1981
30-05-2009, 21:54
:szok: a udało Ci się to kiedyś? Bo z nóżek Szymka nawet niemowlęce zjeżdżały, dopóki odpowiednich nie znaleźliśmy!
udało :D
mam takie tandetne skarpetki z bardzo wąskim ściagaczem których nie nosiłam bo mnie "piły" a młodemu na uda sie naciąga i jest ok :thumbs up: ale fakt że wciskałam końce pod krawędź chusty to nie zjeżdżały...
Ostatnio młodej założyłam bodziak pod chustę, bo gorąco było, ale na nożkach bardzo się chusta odcisnęła i się zastanawiam czy w takim przypadku nóżki nie obetrze materiał chusty. Jak sobie z tym radzicie?
raczej nie obetrze, bo przecież nóżki się nie majtają i tylko trochę są w ruchu...
a przypilnuj żeby na końcu było troszkę materiału zebranego a nie sama krawędź i powinno być ok...