Zobacz pełną wersję : nośne pawie? które?
Dziewczyny, te miały w ręku pawie... które były najfajniejsze, najbardziej nośne? żałobne? czy inne. żałobne są dość cienkie ale z domieszką konopi..
koleszna
07-12-2014, 20:48
Ja miałam aqua moim zdaniem dosc cienkie, jagodowe z lnem kocykowe grubaski, zielone takie z wełną( zapomniałam nazwy) cudownie były nośne oraz fiolet ecru (2012 chyba) też super nosiły choć bawełna
jabłuszko86
07-12-2014, 21:00
Ja mam pawie junos, te z wełną, moje 13 kg noszą bardzo dobrze, myślę, że więcej też poniosą :)
garnety! ale to grubaśny koc.
żałobne też super noszą.
Wełniane junosy są nośne. Mam też gradację na naturach, 50% lnu, i to jest dla mnie najbardziej nośna chusta jaką miałam. Podejrzewam, że garnety to mniej więcej to samo bo i fioletowe (też 50% lnu) są nośne.
Żałobne dla mnie totalna porażka. Kocham je bardzo, ale już od miesięcy leżą na półce. Tak do max 10 kg dawały radę, potem się strasznie męczyłam.
Dodam jeszcze, że ja głównie w plecaku prostym noszę. W DW lub podobnym wiązaniu to i żałobne moim prawie 13 kg dają radę.
Marciula
08-12-2014, 11:50
garnety i ecru są kocykowane, genialnie noszą.
garlicgirl
08-12-2014, 12:08
a jak te bawełniane fioletowe z 2012 roku mają się do bawełny z 2007 roku?
a aqua dobrze nosi?
aqua noszą tak sobie, bez szału jak dla mnie
stare 2007 nosiły lepiej
żałobne uwielbiam i moim zdaniem najlepsze z tych trzech
jeszcze świetnie noszą ecru z lnem
Marciula
08-12-2014, 12:45
bawełniane fioletowe/ecru były w 2013 - bardzo dobrze noszą, są grubsze niż fioletowe z 2007.
aqua tak se, cienkie i na chwile ok, ale nie dla słonia. Dla noworoda się sprawdzą fajnie.
Mam fiolet 2007 są cienkie i sprężyste, miękkie i plastyczne, noworodka w kangurku noszą genialnie i na pewno dobrze będą z nich wszelkie plecaki wychodzić. Ale co do nośności to na razie się nie wypowiem.
garlicgirl
08-12-2014, 12:59
te z 2007 miałam i czarne i fioletowe i nosiły bosko! to prawda.
teraz mi się marzą aqua albo petrolki bo lubię niebieskości (poza tym gdzie ja teraz dostanę te z 2007 w rozsądniej cenie ;) ) póki co mam małego człowieka więc może się nadadzą się nawet te cienkie jak je już upoluję :)
chyba, że lepiej te fioletowe ecru z 2013?
Mnie żałobne tez nosnoscia nie powaliły.
Ja msm z 2007r i noszily bosko a z tymi nowymi jakos nie dogadalam sie
A moze ma ktoras z Was na sprzedaz zalobne pawszcze? :)