PDA

Zobacz pełną wersję : Co dla "klopsika"?

salome
22-05-2009, 18:50
Proszę o radę co dla ciężkiego dziecka? Moja córcia ma 7 mies i waży ok.10kg :roll: . Noszę ją w storczyku i kółkowej. Storczyk jest dla mnie za długi i chcę coś nowego ale nie wiem co?

Zależy mi by dobrze nosiło się ciężkie dziecko tak by starczyło do końca noszenia, fajnie gdyby było przewiewne, bo w storczyku bardzo się pocimy jak jest ciepło. Mały węzeł też byłby zaletą. Jest coś co według was spełnia te kryteria?

Myślałam o konopiach, Lanie, może len, skowronki są piękne ale chyba za cienkie...

Macie jakieś sugestie? Byłabym bardzo wdzięczna bo zastanawiam się już tak 2 mies :)

czukczynska
22-05-2009, 18:56
He he,jak zaczniemy Ci podpowiadać,to bedziesz myślała następne 2 miesiące.
Wybór chusty to zbyt indywidualna sprawa.
I wiele zalezy od gustu i osobistych preferencji.
Akurat ja jestem fanką konopii :D
Są przewiewne,świetnie noszą klopsiki i mają swój bandażowaty urok :D

tulipowna
22-05-2009, 19:33
ja tez jestem fanka konopii, ale mysle, ze sporo dziewczyn bedzie tez zachwalaly len ;)
pawie swietnie nosza i sa przewiewne.

yerba
22-05-2009, 20:20
Lana jest super, ale nie ma zbyt małego węzła. Konopie dopiero mocno złamane mają taki mały węzełek.

Z Twoich typów wybrałabym len. (tak, tak, frakcja lnu się odzywa)

No i pawie i 15 kg noszą.

skybear
22-05-2009, 22:24
dziewczyny napisały mądrze,a ja dodam jeszcze,
że moim zdaniem konopie dopiero po ufarbowaniu odkrywają swój urok :)

Anna Nogajska
22-05-2009, 23:34
pasiaki didka też spokojnie poniosą, lekko się motają, mały wężeł, piekne kolory.

nie myślę, aby w lnie, konopiach, paskach...było ci chłodniej niż w storczyku. jak gorąco to gorąco i w najcieńszej chuście się spocisz.

salome
23-05-2009, 21:22
Dziękuję dziewczyny, troszkę mi pomogłyście. Wydaje mi się, że Wielkopolanki lubią "konopie" :wink: a że ja też z Wielkopolski... :lol:
Mam tylko jeszcze pytanie odnośnie rozmiaru, bo przy pierwszej całkiem nie trafiłam, rozmiar 6 to u mnie ogon do połowy łydki a dla mojego faceta prawie do kolan. Mój rozmiar garderobiany to 34, jaka więc długość będzie dobra? Proszę o pomoc. Czy szczupły facet zawiąże plecaczek z 3m?

rebelka
23-05-2009, 21:29
Prosty zawiąże ale plecaka hanti albo z krzyżem to chyba już nie. Ja bym 4,1 wzięła ale może jeszcze Dagmary się spytaj bo ona dużo mogła zawiązać z krótkiej chusty (szczęściara jedna no :P )

joawoj
23-05-2009, 21:38
A mnie się zdaje, ze konopie, to właśnie grube są - przynajmniej te egzemplarze, które mi się trafiły. Limitowany len fajniejszy IMHO.
A jedwab na lato najlepszy i też bardzo dobrze nosi (moim zdaniem żakardy jedwabne noszą lepiej niż Indio), no i zdecydowanie najładniejszy :mrgreen:
Ja bym wzięła limitowany len albo jedwabny żakard :mrgreen:

Bushido
23-05-2009, 21:56
len len len i LEN :P ja nosilam w lnie latem i bylo super, zlamany jest cudny ale ile ludzi tyle opini . a jak ktos tu napisal milosc do chusty zwieksza jej nosnosc :)

odynka
24-05-2009, 13:30
Lana jest super:D i elipsy sa super dla klockow nawet te bawelniane:D i pasiaki Didkowe:D ja jakos lubie te hmm "wzorzyste" chusty:D

tulipowna
24-05-2009, 22:19
Dziękuję dziewczyny, troszkę mi pomogłyście. Wydaje mi się, że Wielkopolanki lubią "konopie" :wink: a że ja też z Wielkopolski... :lol:
Mam tylko jeszcze pytanie odnośnie rozmiaru, bo przy pierwszej całkiem nie trafiłam, rozmiar 6 to u mnie ogon do połowy łydki a dla mojego faceta prawie do kolan. Mój rozmiar garderobiany to 34, jaka więc długość będzie dobra? Proszę o pomoc. Czy szczupły facet zawiąże plecaczek z 3m?

a jak wielkopolanka, to moze chcesz moje konopie ponosic? z tym ze mam rozmiar wybitnie prosto-plecakowy, tzn. 3.7, ale kieszonke tez mi sie udawalo zawiazac jak wciagnelam brzuch ;) jak chcesz, to slij adres na pw.

salome
25-05-2009, 21:19
Tulipowna napisałam pw

He he,jak zaczniemy Ci podpowiadać,to bedziesz myślała następne 2 miesiące.

Miałaś rację :lol: , ale dzięki uprzejmości Tulipownej jest szansa, że coś mi się rozjaśni :jump: