PDA

Zobacz pełną wersję : pozycja do Ec dla 4,5 msc dziewczynki

Monika84
27-08-2014, 08:21
Wysadzam ja nad umywalka odchylam sie troche do tylu, jedna reka trzymam za klatke piersiowa-obejmuje, druga trzymam pod kolankami.
Dobrze? Nie zaszkodze jej?
K. Cherek pisze aby podtrzymywac miednice, ale nie wiem jak. A pozycja gdzie trzyma sie za pupe i nogi jest nie mozliwa bo mala strasznie sie wierci i wczoraj sprobowalam, ale wychylila sie do przodu i prawie wypadla. Musze podtrzymywac za klatke.
Poradzcie bo nie chce jej zaszkodzic...

HoliPoli
27-08-2014, 10:29
ja trzymałam za uda i odchylałam się do tyłu o ile dobrze pamiętam. Problematyczny był przy tym trzymaniu moment, kiedy trzeba wodę odkręcić bo nie umiałam sobie za bardzo poradzić z trzymaniem jej jedną ręką.
Ale pocieszę Cię, że potem jest coraz łatwiej i jak tylko moja zaczęła siadać to się przesiadłyśmy na sedes i obu nam było dużo wygodniej :)

Monika84
27-08-2014, 11:27
ja trzymałam za uda i odchylałam się do tyłu o ile dobrze pamiętam. Problematyczny był przy tym trzymaniu moment, kiedy trzeba wodę odkręcić bo nie umiałam sobie za bardzo poradzić z trzymaniem jej jedną ręką.
Ale pocieszę Cię, że potem jest coraz o i jak tylko moja zaczęła siadać to się przesiadłyśmy na sedes i obu nam było dużo wygodniej :)
Taak tylko na to czekam. Ale Ona leniuch jest i nawet z brzucha na plecy nie bardzo chce sie przewracac wiec mysle ze siadanie szybko nie nastapi :-(