PDA

Zobacz pełną wersję : Ubrania a chustonoszenie

magnus
19-08-2014, 22:02
Tak mnie naszło - kupujecie ciuchy pod chusty? Tzn. tak, żeby pasowały np. kolorystycznie. Albo żeby się w nich wygodnie nosiło? Bo stwierdziłam, że mam niechustową garderobę - pełno guzików, zamków, dekolty takie, że buzia dziecka się przykleja do klaty...

kustafa
19-08-2014, 22:08
odkąd noszę z tyłu, unikam kapturów

Kudlata
19-08-2014, 22:16
Na dekolty kładę tetrę, bo Kuba nie lubi jak mu gorąco w twarz, co do kolorów to raczej dobieram chustę do ubrania....... :hide:

magnus
19-08-2014, 22:19
Mam pełno rozpinanych bluzek, które też odpadają przy chustonoszeniu... Bo my na razie z przodu. A chust mam na tyle mało, że muszę się "pod nie" ubierać.

Gina
19-08-2014, 22:23
Chyst mam mało i nie zwracam uwagi czy pasują czy nie. Niestety.

Ubieram się raczej z myślą o ewentualnym wyciągnięciu cyca w razie potrzeby ;)

kustafa
19-08-2014, 22:24
Na dekolty kładę tetrę, bo Kuba nie lubi jak mu gorąco w twarz

jak nosiłam z przodu to między siebie a dziecia kładłam latem na dekolt bambusową muślinkę 30x30cm. idealnie pochłaniała wilgoć i izolowała. nie budził się z przegrzania. to tak OT ;)

phoebe
19-08-2014, 22:38
Kupuję bluzki nie za krótkie żeby łatwiej było wiązać. Nie zakładam super wypasionych sweterków (czyt. kaszmir) pod chustę bo się mogą rozciągnąć, zniszczyć. Jeśli buzia się przykleja do mojego ciała nie mam z tym problemu, taki kontakt jest mi miły, myślę że dziecku też. A kolorystycznie i chusty i ubrania z tej samej bajki więc raczej pasują do siebie.

Tymonka
19-08-2014, 22:38
Ja odkąd noszę staram się kupować dłuższe bluzki , bo zawsze po zawiązaniu świecę gołym brzuchem .

phoebe
19-08-2014, 22:40
Ja odkąd noszę staram się kupować dłuższe bluzki , bo zawsze po zawiązaniu świecę gołym brzuchem .
albo gołym krzyżem...

mudiwa
20-08-2014, 00:21
Od kiedy kupiłam pawie Nati w kolorze niebiesko-szaro-ślicznym ubieram sie pod nie. Ale ja w ogole najcześciej ubieram sie jednolicie, zeby ładnie wyeksponować wzór chusty ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mikalina
20-08-2014, 12:06
W sumie to nie, ale ubieram sie w podobne kolory i chcac nie chcac wszystko mi pasuje :p. No i nie kupuje teraz workowatych ciuchow bo to średnio do chusty, ale odkad chustuje kupilam dwie bluzki, wiec wszystko przede mna..

Agulinka
20-08-2014, 12:24
właśnie poluję na chustę pasującą kolorystycznie do mojej garderoby :D poza tym właśnie żadnych zamków i guzików oraz długie bluzki, choć ja generalnei krótkich nie lubie, ale pamiętam że niektóre mi się zwijały przy wiązaniu i wiało po plecach. i faktycznie bez kaptura przy plecaku.

HoliPoli
20-08-2014, 14:19
raczej chustę wybieram pod ubranie jeśli o kolorystykę idzie :)
ale poza tym to tak - część ubrań poszła w odstawkę bo się nie nadają do chustonoszenia. Też nie lubiłam jak mi się dzieć do dekoltu przyklejał, więc bluzki z mniejszym nosiłam. Teraz unikam kapturów. I generalnie staram się wybierać wszystko dopasowane
ale raczej po prostu przetrzebiłam szafy i nie kupowałam prawie nic (chyba jedną bluzę tylko) i to, co się nie nadaje oddałam/wyrzuciłam dzięki czemu mam więcej miejsca w szafie :ninja:

masala
07-03-2015, 01:59
A ja właśnie spędziłam sporo czasu na pytanie Google'a o "babywearing fashion tips" i jakoś nic szczególnego mi nie podsunął. Ciekawe, myślałam, że zasypie mnie zdjęciami chustowych stylizacji, a tu nic... Natrafiłyście kiedyś na tego typu galerie?