PDA

Zobacz pełną wersję : Pranie pieluch alergika

isismaj
02-08-2014, 21:14
Błagam pomóżcie. Jaki proszek najmniej podrażnia tyłek dziecka? Ja juz opadam z sił. Do płatków mydlanych nie chce wrócić. Dermatolog podpowiedział mi taka kolejniść.
1. Płatki
2. Jelp (nie wiem który)
3. Lovella (też nie wiem który)

Judyta
02-08-2014, 21:25
my pierzemy w lovelli różowej. Starszy alergiczny, nic się nie działo.

demona
02-08-2014, 21:32
Pierz w czymkolwiek. Tylko 2 razy. Raz z proszkoem raz bez

isismaj
03-08-2014, 10:27
Dzieki za podpowiedzi. A slyszałtscie o uczulenie na Bio-D czy Nappy fresh? Nie wiem czy odpazenia powoduje detergent czy moze ząbkowanie, upał itd. Teraz goimy tyłek sudokremem i na 3 dni mamy jednorazowki i goły tyłek na kocu. Potem znów spróbujemy wielo wyprane w proszku i wypłukane na ciepło drugim praniem. Dzieki demona za sugestie.

Alassea
03-08-2014, 11:51
Ja słyszałam o uczuleniach na lovele właśnie :ninja: ;-)
Używam bio D do wszystkich ubrań. Nic nikomu się nie dzieje, dziecku też. U mnie skończyły się podrażnienia. Ale to pewnie u każdego jest inaczej.

isismaj
03-08-2014, 12:47
Niestety nie ma hipoalergicznych proszków bo każdego uczula co innego. U nas był podejrzany Bio-D gdy córka miała 6 tyg. Dermatolog znalazł w składzie cos co potencjalnie moze uczulać. A potem 2 mieczny horror szukania przyczyny reakcji alergicznej. Pranie wszystkiego w domu w płatkach i moja dieta głodowa. A najgorsze, ze nadal nie wiem co wtedy uczuliło.
Znalazłam tez taka listę:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html?m=1