PDA

Zobacz pełną wersję : Wrzynanie się chusty w szyję....

Sandra
21-07-2014, 12:12
Chyba dzieje się tak w plecaku prostym. Nie pamiętam czy z koszulką też. Na pewno jest to problem plecaka u mnie. W zasadzie to moje dziecko nawet jak jeszcze nie siadało walczyło by mieć ręce na zewnątrz. Zmieniło się to ostatnio. Z dwa tygodnie temu. I od tego czasu chusta idzie wyżej i zauważyłam czerwone ślady po chuście na szyjce...

Sandra
22-07-2014, 10:11
To jak powie mi ktoś co mogę robić źle, że tak się dzieje?

soh
22-07-2014, 11:59
Moze za mocno dociagasz sama krawedz?
Ja sie staram skupiac na szeroko pojetej krawedzi, tak min 3-5cm wglab chusty, a nie ciagnac za sam szew.
Ale moze sie niech inni wypowiedza. Moje plecaki sa robione na szybko, od lat w ten sam sposob i nie mialam nigdy takich problemow.
Jak masz zdjecia, to moze pomoc ocenic

yena
22-07-2014, 21:04
A w kazdej chuscie tak Ci sie dzieje? Ja mam wrazenie, ze jak sie za slabo dociaga srodkiem, za mocno dociaga krawedz, a do tego chusta z cienszych, to moze sie tak zdarzyc.

martaj
22-07-2014, 22:46
ja też tak mam u obecnie niespełna półrocznej córki. noszę ją w plecaku od ok.3 tyg.życia, nie pamiętam czy od początku tak było, zwróciłam na to uwagę niedawno. u starszej tego nie pamiętam, ale starszą zaczęłam wrzucać na plecy dopiero od 6 msc. A może to być też jakaś wrażliwość skóry dziecka? wiek dziecka? teraz faktycznie z dociąganiem problem, bo wierzga toto na plecach niemożebnie, ale z siedzącym to już łatwiej...

Madzia_180
22-07-2014, 22:53
my dopiero się uczymy. Gdy pierwszy raz wyszłam sama z maluchem, to zauważyłam po powrocie, że ma niestety ślady na szyjce. Póki co już wiem, że sama z plecakiem nie wyjdę. Muszę się podszkolić

Sandra
23-07-2014, 00:21
A w kazdej chuscie tak Ci sie dzieje? Ja mam wrazenie, ze jak sie za slabo dociaga srodkiem, za mocno dociaga krawedz, a do tego chusta z cienszych, to moze sie tak zdarzyc.

Bingo! No właśnie w tej cienkiej tylko... Ale ja prawie nie dociągam wcale tego plecaka... No nic wrzucę jutro wieczorem zdjęcie jak mi mąż bluetooth naprawi.

Sandra
01-08-2014, 09:03
Nasze wypociny. Prosimy o ocenę :). Jak naciśniesz na miniaturkę to powiększy się zdjęcie :).
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5578a87ee404.jpg (http://naforum.zapodaj.net/5578a87ee404.jpg.html)

Judyta
01-08-2014, 09:07
specjalistą nie jestem, ale wygląda to tak jakbyś miała górną krawędź za mocno dociągniętä..

Sandra
01-08-2014, 09:19
Tylko ja jej nie dociągam. Jak zarzucę na plecy to ciągnę tylko dół bo ciągnięcie góry kończy się jeszcze większą katastrofą.

srebrna
06-09-2014, 22:28
Hej,
podbijam temat bo u mnie ten sam problem w pp. Macie jakieś patenty?