PDA

Zobacz pełną wersję : Mam Vat. Naglikti i chcę drugą cienką na zmianę...tylko co?

malwes
17-05-2009, 17:35
Mam jeszcze Nati Niagara ale marzy mi się coś drugiego cieniutkiego na zmianę do Naglikti na lato (Nati dla mnie za ciężka na tę pogodę a co dopiero jak się zrobi cieplej...). Dodam, że dzieć mały (3,5m-ca ale 5kg) ale trochę przyszłościowo myślę...

I się nie mogę zdecydować
- Vatanai Mauryama? (kocham Naglikti i nawet lekkie wrzynanie przy kieszonce mi nie przeszkadza więc kolejny Vatek mile widziany, tylko troszkę mi brakuje cm na szerokości a Mauryama też nie jest chyba 70tką, prawda?)
- Cienki Hopp? - nie macałam, na chusty.info dziewczyny chwalą ale też część pisze o odczuciach "prześcieradłowych) :)
- może coś innego? (może Leoś? Tylko on nie tyle cienki co "zbity" i ponoć nosi świetnie ale nie wiem czy nie za ciepły będzie - mam uraz do grubych chust) ;) - dokąd mi dziecię nie utyje.

Doradźcie!

MałaMi_0.2
17-05-2009, 17:38
EllaRoo.
Jest cieniutka i przewiewna. Ja swoją kocham.
Co prawda moja córa waży dopiero trochę ponad 7 kg ale dziewczyny twierdzą, że do 10 poniesie.

hexi
17-05-2009, 17:46
nati bambus - zdecydowanie, szczegolnie na lato (poczytaj na stronie o wlasciwosciach)
vatanai ja polecam z serii koira, tessta itp (swietny splot)
elipsy kaszmir/jedwab ew indio z kaszmirem (generalnie nowe indio bardzo cienkie sa...)
cienki hopp ma zblizona "grubosc"

wiecej w tejchwili mi do glowy nie przychodzi :)
aaa i jeszcze zara jest fajna choc nie tak cienka

jana
17-05-2009, 18:08
bambus, bambus :jump:

Musli
17-05-2009, 18:13
ellaroo :)
alik wazy 9 kilo i nosi go swietnie :)
leoś jest bardzej "puszysty".

lori
17-05-2009, 20:07
Leoś Natur :love:
jest piękny, cieniutki, przewiewny

joawoj
17-05-2009, 22:19
No to ja zamieszam - wg mnie ani Ellaroo ani Leoś.
Leo jest mało przewiewną chustą - nowa Nati na pewno lepiej się spisze w upały, a Ellaroo w porównaniu do skośnokrzyżowych chust nosi marnie.
Rzeczywiście bambus wydaje się być najlepszym rozwiązaniem, choć niestety wybór kolorów ograniczony.
Poza tym na lato fajne są też jasne bawełniane Indio - niektóre limitowane są cieńsze - albo chusty z jedwabiem. Indio jest w ogóle fajne, bo przewiewne dzięki specyficznemu splotowi.
Nowe limitowane Jimy albo Amazonit też są ultracienkie i godne polecenia.

malwes
17-05-2009, 22:46
No właśnie mam Nati Niagarę ale przy Vatanai'u wydaje się być grubym kocem choć z początku ją uwielbiałam - pewnie do niej wrócę jesienią, o ile nie sprzedam wcześniej (bo widzę, że są chętne osoby)

Ellaroo bardzo mi się podoba kolorystycznie - może kurczę nie patrzeć na nośność ( na razie ma nosić 5kg) a potem też sprzedać i kupić coś silniejszego....? A jak te frędzelki funkcjonują? Nie plączą się? - bo kiedyś frędzle w szalikach to była moja zmora...

Więc może jednak Maruyama, albo ultracienki Hopp, jak myślicie?

MałaMi_0.2
18-05-2009, 08:26
Chyba najlepiej byłoby, gdybyś mogła te chusty na żywo zobaczyć. Wtedy sama zdecydowałabyś co Ci pasuje.
Wiem, wiem - łatwo powiedzieć 8))
Aaa, jeszcze niektórzy polecają na lato Babylonię. Powiem tak - ja mam BB i Ellę i z nich dwóch na lato zdecydowanie Ella.
Nie macałam Hoppa cienkiego.
Maruyama ma tu chyba całkiem spore grono zagorzałych wyznawczyń.

Dla dzieciątka 5 kg właściwie każda z tych chust będzie dobra. Musisz chyba wybrać tę, która najbardziej Ci się spodoba.
Potem zawsze możesz sprzedać i kupić coś innego :wink:

lola_22
18-05-2009, 10:36
już pisałam do malwes, ale jeszcze wrzuce tu zeby wisc poszła w swiat:
nowy vatanai Valensole jest szerszy - przed praniem 76 cm po praniu zostaje ok 72 cm
na zdjeciu w porownaniu z glaciar:
http://zamotana.blink.pl/images/Valensole_wide1_sklep_M.jpg

truscaffka
18-05-2009, 14:25
już pisałam do malwes, ale jeszcze wrzuce tu zeby wisc poszła w swiat:
nowy vatanai Valensole jest szerszy - przed praniem 76 cm po praniu zostaje ok 72 cm

malwes, przepraszam, że Ci się w wątek wtrącę - ale po pierwsze - sama mam maruyamę i jest rewelacyjna i już nosiłam jak było ciepło i ani ja ani dziecko się nie zgrzałyśmy, a po drugie - mam szybkie pytanko do loli - na tym zdjęciu są 2 różne vatki? ten drugi to niebieski?

lola_22
18-05-2009, 14:30

mam szybkie pytanko do loli - na tym zdjęciu są 2 różne vatki? ten drugi to niebieski?

szybkie pytanko szybka odpowiedź(ka ?) ;-) - tak ten niebieski to jasna strona Vatanai Glaciar a fioletowy to Velensole - ułożone do porownania - Valensole jest naaaaaaprawde szeroki.
Zaraz wrzuce zdjecia 7-letniej coreczki Kamili i Filipa - zmiescila sie w Valensolka bez problemu.

truscaffka
18-05-2009, 15:57
[quote="lola_22":vbwfifkh]

mam szybkie pytanko do loli - na tym zdjęciu są 2 różne vatki? ten drugi to niebieski?

szybkie pytanko szybka odpowiedź(ka ?) ;-) - tak ten niebieski to jasna strona Vatanai Glaciar a fioletowy to Velensole - ułożone do porownania - Valensole jest naaaaaaprawde szeroki.
Zaraz wrzuce zdjecia 7-letniej coreczki Kamili i Filipa - zmiescila sie w Valensolka bez problemu.[/quote:vbwfifkh]

ale Ty tego Glaciar nie masz w sklepie, prawda? tylko teste i koirę - dobrze kojarzę? w każdym razie ten glaciar też fajniutki, ale i tak chcę valensole i już :jump:

lola_22
18-05-2009, 17:29
[
ale Ty tego Glaciar nie masz w sklepie, prawda? tylko teste i koirę - dobrze kojarzę? w każdym razie ten glaciar też fajniutki, ale i tak chcę valensole i już :jump:

glaciar nie mam bo nikt o niego nie pytał , ale jesli trzeba to moge miec.
valensolki juz leca ;-)

truscaffka
18-05-2009, 21:22
glaciar nie mam bo nikt o niego nie pytał , ale jesli trzeba to moge miec.
valensolki juz leca ;-)

najpierw valensole...a o glaciar pomyślę potem, chociaż z niebieskości to chyba jednak naglikti staną na pierwszym miejscu...