Zobacz pełną wersję : które pieluszki sa wąskie w kroku?
Czy możecie podzielić sie doświadczeniem?
WIem,że grovia. Ale jakoś ten system wpinek niezbyt mi odpowiada...
tinuviel
30-06-2014, 13:27
Babyyetta i itti bitti
itti bitti, aż za wąskie IMO. Muszę się pozbyć
itti bitti, aż za wąskie IMO. Muszę się pozbyć
Dla dziewczynki są ok. Kubik przesikiwał mi je zarówno górą jak i bokami.
Nathalia
30-06-2014, 13:42
Moim zdaniem Itti bitti
asioczka
30-06-2014, 13:51
ja mialam waskie w kroku formowanki od miounico.
Nastusienka
30-06-2014, 14:10
Dla dziewczynki są ok. Kubik przesikiwał mi je zarówno górą jak i bokami.
a u mojego Stasiula się sprawdzają póki co, jak był ciut mniejszy to owszem, były przecieki, ale teraz to pierwsze pieluszki, które zakładamy na wyjścia i na rehabilitację. I na prawdę długo są w stanie wytrzymać, a młody rano to sika "od serca" ;) A na rehabilitację właśnie dlatego, że wąskie są ;)
Wiewiórka
30-06-2014, 14:27
u mnie sie sprawdzały itti bitti przy synku. Mio unico byłuy wąskie. Z węższych to na pewno stare nappi me i kokosibo nie wiem jaka szeroka jest nowsza wersja. I ekomama, ale nie każdy model.
marynarka
30-06-2014, 14:30
Itti bitti są najwęższe chyba :hmm:
Nowe babyetta też są dosyć wąskie w kroku i takie "małe".
moi obaj chlopcy uzywali/ja ib bez problemow tego typu
nappiMe byly waskie w kroku (uzywalam dawno temu), imho wezsze niz yetta; ekomamy byly waskie;
Najnowsze Babyetty są zdecydowanie węższe niż Nappime czy Kokosi. Do BY nie pasują standardowe wkłady, trzeba kombinować z wkładami ręczniczkowymi czy innymi (max szerokość 12cm wejdzie).
NappiMe, przynajmniej te moje.
Babyetta, Nappime, Kokosi bez przeszyc - moim zdaniem szerokość b. podobna. Są wąziutkue Do wszystkich pasują mi wkłady Puppi o szer. 12,5 cm.
IB koszmarnie przeciekaly na młodym, szczególnie jak był w chuście lub nosidle (tj. nóżki miał odwiedzione), poza tym wkłady od IB szybko twardnieją i robią sie nieprzyjemne w dotyku IMO.
Mio Unico były tez wąskie, ale Daria juz nie szyje pieluch. Czasem mozna ustrzelić używane na bazarku.
Napieme, kokosi, formowanki baby jungle swietnie dopasowane IMO.
Ib są super jak są nowiutkie, potem strasznie twardnieją wkłady.
Sent from my RM-941_eu_poland_247 using Tapatalk
koleszna
30-06-2014, 17:50
issy beary też są wąskie
marynarka
30-06-2014, 18:54
Ja do IB wrzucam czasami wkłady kokosi z SIO. Trafiłam raz na bazarku i na prawdę fajnie pasują. Ja IB na spacery, bo nigdy mi nie przeciekły i naprawdę dużo mogą pomieścić :) A nowe BY ledwo wlazły na moją 10 kilową pannę. Są takie maluśkie. Nappime i kokosi są wąskie, ale nowe BY bije chyba wszystkie na głowę :P
nappime i itti bitti chyba najwęższe, kokosi też wąskie, yetty trochę szersze imo.
Kokosi wąskie są szczególnie te bez przeszyć, itti bitti nie polubiłam bo minki lubiło nasiąkać wilgocią i wkłady choć chłonne to u nas robiły się jak deski
wąskie są jeszcze Charli Banana (nie wiem jak się to pisze), ktoś na forum nazwał je "gimnastyczne", IMO są super mój młody ma 18 m-cy 12kg i bez problemu zapinam a w kroku w sam raz, żeby dobrze chłonęły.
NappiMe
KoKoSi bez przeszyć
formowanki Ecodidi
Paprotka
01-07-2014, 20:39
BabyJungle!
świetlik
08-07-2014, 16:15
My z wąskich mamy tylko nappime - one tak się fajnie "rolują" i wydają się mniejsze, ale na dupinkę półtoraroczniaka się mieszczą
zdecydowanie itti bitti (niestety, u nas też zdarzają się przecieki) i nappime (jak dla mnie są węższe od babyetta).
marylove
09-07-2014, 23:41
Formowanki baby jungle, super wąskie i zgrabne, świetnie się dopasowują.
issy beary też są wąskie
ale IB są bardzo waskie na stosunkowo krótkim odcinku, na uie są szerokie i robią (ogólnie) raczej sporą pupkę
Może to pomoże:
wskazywałyście na :
IB -> 10,5 cm w najwęższym miejscu
Ecomama-> w najwęższym miejscu 13 licząc z gumkami, 11 licząc bez gumek
Issy Bear-> ok. 12 cm w nawęższym miejscu
Babyetta (kieszonka)-> ok. 12
Charlie Banana (nie mam już)
Wymiary te nie w pełni ukazują realną szerokośc w kroku (osiąganą po założeniu na dziecko), ponieważ najmniejsza szerokość (najwęższe miejsce w pieluszce), nie zawsze znajduje się w tym samym miejscu na dziecku tj. czytaj, nie koniecznie musi być w kroku (np. z tego, co pamiętam tak specyficznie szyte były pieluchy mio unico- najwęższe były pod zapięciem- nie w kroku;)) Oczywiście zależy tez to od budowy dziecka oraz sposobu w jaki pielucha jest zakładana (jak wysoko zapinana- pod brzuszkiem, wyżej, trochę na brzuszku etc.)
Jeżeli chodzi o swobodę w chodzeniu, dostatecznie wąski krok, małą pupkę i niezawodnosc, ja jak zawsze, monotematycznie, polecam ChB
Formowanki baby jungle, super wąskie i zgrabne, świetnie się dopasowują.
mi też się sprawdzały
wąskie są jeszcze Charli Banana (nie wiem jak się to pisze), ktoś na forum nazwał je "gimnastyczne", IMO są super mój młody ma 18 m-cy 12kg i bez problemu zapinam a w kroku w sam raz, żeby dobrze chłonęły.
a co mają w środku? polar czy taki welur bardziej? czy charlie banana się reguluje za pomoca tych gumek? jak to działa?
kornflejka
14-07-2014, 16:59
a co mają w środku? polar czy taki welur bardziej? czy charlie banana się reguluje za pomoca tych gumek? jak to działa?
ChB reguluje się za pomocą gumek. Można to zobaczyć np na tym filmiku (http://youtu.be/_3OgXbyY6Eo)
moim zdaniem to bardzo fajne pieluszki, chociaż ja ich nigdy nie umiałam tak zapiąć by nie obciskały Grubciowi udek
ChB reguluje się za pomocą gumek. Można to zobaczyć np na tym filmiku (http://youtu.be/_3OgXbyY6Eo)
moim zdaniem to bardzo fajne pieluszki, chociaż ja ich nigdy nie umiałam tak zapiąć by nie obciskały Grubciowi udek
mam wewnętrzny sprzeciw do wszelkich pieluszek z polarem....mikropolarem czy jak zwał.....uważam,ze one przegrzewają i poca pupkę...nie wiem czy nie bardziej niż moje bambusowe czy inne pieluchy jednorazowe...wole już welur albo cos naturalnego....ale wymyślam, no nie?
kornflejka
14-07-2014, 17:31
mam wewnętrzny sprzeciw do wszelkich pieluszek z polarem....mikropolarem czy jak zwał.....uważam,ze one przegrzewają i poca pupkę...nie wiem czy nie bardziej niż moje bambusowe czy inne pieluchy jednorazowe...wole już welur albo cos naturalnego....ale wymyślam, no nie?
Wymyślaj ile chcesz :) też wolę naturalne tkaniny od pupy, ale jakoś nie wydaje mi się by od tego polarku się pupa pociła. ale na kieszonkach to jak wiesz ja się słabo znam :)
rafandynka
15-07-2014, 16:48
Welur poliestrowy niczym nie będzie się różnił od polaru poza strukturą, ewentualnie gramaturą. Weluru bawełnianego w połączeniu z kieszonką PUL nie bardzo sobie wyobrażam. Na mój chłopski ciążowy rozum welur będzie ciągnął wilgoć w siebie zamiast we wkład i będa przecieki bokami. Mam taką kieszonkę PUL z bambusem i przecieka mi właśnie często przy nóżkach. Jak chcesz mieć super natural na upały to: tetra w samolocik, formowanki tudzież wełenka :)
Kieszonki nadu, lub po prostu tetra i otulacz :)
Kieszonki nadu, lub po prostu tetra i otulacz :)
melodii, ale te kieszonki sa bardzo szerokie w kroku.
U nas dobrze zdają egzamin, wsadzamy do nich wkłady bambusowe. Z mikrofibrą wszystko jest u nas szerokie,bo mikro jest ogólnie duża. I młody mając 1,5 roku normalnie w nich biega i chodzi, nie jak kaczucha :)