PDA

Zobacz pełną wersję : widziiałyście w poradniku domowym artykuł o noszeniu ?

jana
05-06-2014, 13:36
jako, że miałam 15 min do autobusu a kiosk obok postanowiłam ten czas wykorzystac i poogladać gazety :)
W czerwcowym poradniku domowym artykuł o noszeniu, w tym o noszeniu w chustach. Nawet kupiłam tę gazetę dla tego artykułu :)
Widac , ze pisany przez laika bardziej (nie przez chustoswirkę) ;), lakoniczny, jest instukcja obrazkowa jak wiązać kieszonkę. Błedów /w części chustowej/ oprócz tego, ze nosić w chuście można od 4 miesiąca i nie więcej niż 2 godziny dziennie nie zauwazyłam (może jakbym przeczytała jeszce raz, to bym coś wyłapała, ale mi się nie chce ;). Ogólnie pozytywny, chuściarstwo się szerzy nawet w takich kolorowych pisemkach :cool:

edit: widze, że nie jest też jasno przekazane, że na rękach tyłem do rodzica jest ok, ale w chuscie czy nosidełku to juz niekoniecznie

Wiewiórka
05-06-2014, 15:00
ja ostatnio czytałam o noszeniu w chuscie w Świecie kobiety albo w Olivii albo w Claudii w numerze czerwcowym

jana
05-06-2014, 15:04
ja ostatnio czytałam o noszeniu w chuscie w Świecie kobiety albo w Olivii albo w Claudii w numerze czerwcowym

noszenie staje się coraz mniej niszowe a bardziej powszechne, szczególnie w większych miastach :)

nieznajowa
06-06-2014, 00:20
wiecie co... Ja byłam przekonana przy starszej córce ze jak będę miała drugie dziecko to noszenie będzie popularniejsze a mam odwrotne wrazenie... Od bardzo dawna nie widziałam nikogo w chuście :/ Mieszkam w dużym mieście, na spacerach jestem codziennie i to nie tylko teraz z Jagoda ale i wcześniej z Olą... I czuje się jak jeszcze większy kosmita niż 4 lata temu :/