Zobacz pełną wersję : gdzie kupie fajną tetrę? pilnie proszę
Jak w tytule gdzie można kupić fajną tetrę lub muśliny zarówno dla noworodka (mniejsze) jak i większego dziecka.
Polecicie coś sprawdzonego?
Na rynku jest sporo tego mam ecopi ale to duże i szukam innych
Moniuszka
09-07-2014, 00:30
Też kupiłam ecopi - 2 rodzaje - z bawełny niebielonej i kilka bambusowych. Te bambusowe są boskie! Tak mięciutkie i delikatne, że rozważam zakup tetry bambusowej od producenta i samodzielne uszycie dodatkowych pieluszek. Kłopot jedynie w tym, że najmniejsze możliwe zamówienie to 30 metrów bieżących materiału ;-) Gdyby któraś z Was miała ochotę na kupno do spółki ze mną, proszę o kontakt.
przy malutkich niemowlakach bardzo mi się sprawdziły muśliny disana, kupowałam w pieluszkarni, ale dawno już ich u nas nie widziałam.
a kikko?
disana to już dawno nie widziałam:( kikko pomyślę ale bawełniane czy bambus?
Moniuszka a używałaś tych bambusowych prałaś na 90 stopni? Bo te które miałam strasznie się kurczyły a później rwały:( Jako podkładitp to ok ale od pupy to czasem należałoby wyższej temperaturze niż 40.
kornflejka
09-07-2014, 10:13
Ja mam tetrę motherhood i jest super moim zdaniem, bo chłonna i jak na razie bardzo wytrzymała. Duża jest wprawdzie, ale na luzaku ją składaną używałam z moim mikroskopijnym noworodkiem 8-)
disana to już dawno nie widziałam:( kikko pomyślę ale bawełniane czy bambus?
Moniuszka a używałaś tych bambusowych prałaś na 90 stopni? Bo te które miałam strasznie się kurczyły a później rwały:( Jako podkładitp to ok ale od pupy to czasem należałoby wyższej temperaturze niż 40.
mam bambusowe kikko, prałam na 60 i nic im nie było przetrwały już 2 dzieci a teraz znów będą w użyciu, nadal są mięciutkie (mam kolorowe i białe)
no właśnie kikko bambusowych nie miałam - może się skuszę
Moniuszka
09-07-2014, 19:14
Joasia, ja dopiero szykuję wyprawkę. Na razie te bambusowe prałam raz - tuż po zakupie - w 60 stopniach i wyprasowałam. Fasonu nie straciły.
Moniuszka nie prasuj tetry ani żadnych pieluch, to zmniejsza ich chłonność
marylove
10-07-2014, 00:39
Używam tetry bambusowej kikko (białej) dość intensywnie od półtora roku (długo była za dużo na Kalinę, no ale ona do pół roku na otulaczach S jechała). Daleeko jej (znaczy tej tetrze) do pierwotnej miękkości, pieluchy są nieco zbite i skurczone, za to nadal mega chłonne. Jedna mi się porwała przy rozciąganiu. Mam też kolorowe ale sa tak mięciutkie i piękne że używam tylko jako kocyków itp :)
Moniuszka
10-07-2014, 01:35
Kudlata, dzięki za radę. Nie miałam o tym pojęcia!
Gdzieś był fajny wątek o fajnej tetrze lux na all. U kogo warto kupić. I nie mogę go teraz odnaleźć.
Też kupiłam ecopi - 2 rodzaje - z bawełny niebielonej i kilka bambusowych. Te bambusowe są boskie! Tak mięciutkie i delikatne, że rozważam zakup tetry bambusowej od producenta i samodzielne uszycie dodatkowych pieluszek. Kłopot jedynie w tym, że najmniejsze możliwe zamówienie to 30 metrów bieżących materiału ;-) Gdyby któraś z Was miała ochotę na kupno do spółki ze mną, proszę o kontakt.
A ile producent winszuje sobie za metr bieżący? Może bym się podłączyła...
aniumik oczom nie wierzę!! Cieszę się, że Cię czytam i gratuluję:heart:
Kupowałam na allegro i była super:)( dalej jest po ponad roku użytkowania) Pozdrawiam:)
Moniuszka
12-07-2014, 12:43
Aniamik, 29,60 za metr bieżący. Szerokość materiału to 155 cm. Wspólnie z Wiosenką wzięłybyśmy 20 mb, więc jeszcze 10 mb jest do rozdysponowania. Jak masz chęć dołączyć się do zakupu, pisz do mnie na priv!
karolciaczika
12-07-2014, 13:08
jeżeli aktualne wziełabym chętnie 4mb