PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy Nati 4,2 czy 4,7?

dorrcia
12-05-2009, 14:36
Witam jestem dopiero na etapie pomysłu zakupu pierwszej chusty, mysle o Nati ale nie wiem jaki rozmiar bylby najlepszy. Mam 165 cm wzrostu waga 60kg odziez rozmiar 36-40 w zaleznosci od firmy :) Chuste bede tylko ja uzywac a chcialabym miec mozliwosc wiazania roznych kombinacji i zeby material nie motal sie i nie zwisal zbyt duzo.

z gory dzieki za wszelkie rady

dorrcia

Mag
12-05-2009, 14:50
Dorrciu,kup nati standard (czyli 4,7) używaną na allegro.
jak nie podpasuje,natychmiast sprzedasz bez straty (standardy sa bardziej pożądane).
na Twoje wymiary zwiążesz wszystko z przodu z 4,2 ,ale...
wielkość biustu też ma na przykład znaczenie,wielkość dziecka potem też,wiązania na plecach nie wiadomo jakie Ci podpasują i może się okazać,że wolisz mieć więcej materiału na węzeł na biuście a nie w pasie.albo wolisz wiązać się tylko w pasie.
długość ma duży związek z praktycznym noszeniem.
do tego jesli masz mało kasy i nie wiesz,czy wciągnie Cię kupowanie innych chust,to lepiej mieć standard.zawsze kiedyś może Ci jakakolwiek krawcowa za parę złotych ciachnąć nadmiar do 4,2 (albo sama to zrobisz).
jestem zdania,że na początku najlepiej zawsze mieć tę standardową długość.
ja zaczynałam od standardu,przeszłam fascynację krótszymi a potem wraz wróciłam do standardu i krótką mam tylko na biodro (ale to już 3,5 wystarczy).

dorrcia
12-05-2009, 18:49
dzięki Magdo :) rozwiałaś moje wątpliwości. Duża buźka.

brikola
12-05-2009, 18:53
ja mam podobne wymiary do twoich i w 4,2 było by mi za mało chyba by zawiązać np. 2x, wole jak mam dłuższe pasy i moge dobrze zawiązać węzeł, pozatym w zimie jak jest więcej warstw ubrań 4,7 jest idealna, bez problemu na każda porę roku i każde wiązanie :) dla mnie nie jest za długa, motam teraz nawet 5,2 i 4,9 bo mój mąż tez chustuje a ma 180cm wzrostu

natasszzka87
12-05-2009, 20:12
DORCCIA napisz skąd jesteś, może będziesz mogła się spotkać z jakąś chustomama przymierzyć chustę a nawet przetestować na kilka dni?? :)