Zobacz pełną wersję : Chościochy w róznych kulturach :)
owieczka33
11-05-2014, 21:13
Fajne: http://www.pinterest.com/michelleAPUK/cultural-babywearing/ :)
Madzia_180
11-05-2014, 21:18
piękne, przeglądałam fotki po kilka razy :)
Kwiecieniowa
11-05-2014, 22:04
Cudne zdjęcia. Piękne plakaty by z nich były
goszkaaaaa
11-05-2014, 22:27
Ale ladne!!!
czaderskie :D mnie urzekła mama z Bosni ;)
tatuś z Afryki jest super :)
Piękne te zdjęcia.Utrwalona na zdjęciach idea bliskości noszenia niekoniecznie w drogich wyszukanych chustach ale w tym co kto miał koc kawał płótna jakaś samoróbka ale dziecko na plecach udało się przymocować nawet w kapturze.Ważne by mieć je blisko przy sobie.No i z zachowaniem prawidłowej postawy noszonego dziecka
kammillka
12-05-2014, 10:04
bardzo ładne zdjęcia - zwłaszcza pierwsze:)
O, moj maz tak nosil na szyi ;)
Ale to podegi to mnie zaskoczylo, nogi calkiem w dol, mam wrazenie, ze dziecku za wygodnie nie jest. I Portugalia, dzieci w koszu na glowie, niebezpiecznie...
kamillasz
12-05-2014, 11:00
Piękne te zdjęcia. Mnie szczególnie zachwyca tata z Afryki :)
Chociaż niektóre noszenia są dosyć "oryginalne" :p
najbardziej tam pasuje zdjęcie reklamowe zary black - robiąca za chustonoszenie w Hiszpanii :D
No i brakuje Papuasow, ktorzy nosza dziecko na plecach, a swoje "kawalki szmaty" wiaza na glowach. Pamietacie, byl u nas watek z fotami.
a mi sie podoba kurtka eskimoski z wielkim kapturem, dobry patent :D
Fajne,fajne...i Polska się załapała :lol:. Najlepsiejsze jest chyba to, że ludzie niezależnie od szerokości geograficznej noszą swoje dzieci...czyli wychodzi na to, że my to nie takie dziwaczki, bez kasy na wózek, jesteśmy :ninja:
panthera
14-05-2014, 16:10
Zdjecie nr 3. Moja babcia tak nosiła. Pokazywała mi zdjecie z moja ciocia. Niestety zanim zdązyła mnie nauczyc to zmarła. A mama nie potrafiła, choc ta chusta się zachowała. Ale ostatnio ja pytałam gdzie są rzeczy po babci to mama nie wiedziała, wiec gdzies nam zaginęły i zdjęcia i chusta.
I faktycznie babci mi opowiadała ze wózków nie było. Wózek to miała pani dziedziczka we dworze, anawsi swoje dzieci noszono. Były ewentualnie takie drewniane jak przyczepka do wozenia i w tym wozili dzieci, ziemniaki, co tam było trzeba :)
kornflejka
14-05-2014, 16:23
Portugalia :applause:
Kilerek_81
14-05-2014, 17:47
świetne zdjęcia, szczególnie ta pani tańcząca flamenco